Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
2021.02.25. 11:15:00 Holnap jelent a Richter, rekordbevételről számolhat be a cégA Portfolio saját konszenzusa szerint az elemzői várakozások mediánja alapján a Richter összes árbevétele 6,6 százalékkal növekedhetett az egy évvel korábbi szintről, 147,9 milliárd forintos teljes árbevételt várnak a gyógyszercéget követő elemzők.
Ezért írtam tegnap, hogy a piac jelenleg a 8700 körüli árat tartja fair értéknek. :) Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem eshet az árfolyam, vagy nem emelkedhet. Sőt, biztosan ki fog mozdulni innen. Szerintem a jelentés fogja megindítani. Lehet akár további korrekció is, de nagyobb beszakadásra (8000 alatti árfolyam) én nem számítok.
Jó napot! Reggel nem volt kis rés lefelé nyitásban? Ma korrigálja a tegnapi esést, így nem valószínü, hogy a MA-20-ig lemegyünk. Az elmarad későbbre. Ha a jelentés a vártnak megfelelő lesz,akkor további profitkivét még lehet benne. A 9K feletti ár,már tartalmazta a jó híreket.
Igen fenntartom, hogy sületlenségeket írsz. Nem arra vonatkozóan, hogy esést vársz. Szerintem pontosan értetted, mire gondoltam. Javarészt mindenki tisztában van vele, hogy a Richter korrigál. És igen eshet még akár 8400-ig is. Te azonban olyanokat írtál, hogy nem ér ennyit a cég. Meg 7500 alá vissza kell mennie az árfolyamnak, mert ott reális. Mikor elkezdődött a korrekció, leírtam, hogy véleményem szerint max. a 8000-8200-as sávig korrigálhat. De addig bárhol fordulhat. Szóval az, hogy tegnap esett, és ha ma is esik, az nem gondolom, hogy a te várakozásaidat igazolná. Majd, ha 8K alá megy az árfolyam, akkor odafigyelek rá. írtad még, hogy elemzői várakozások alapján rossz lesz a jelentés. Miért is? Mert esetleg a Q4 rosszabb lesz, mint Q3? Nem tudom, hogy így lesz-e. De biztosan nem ezt fogják nézni a komoly befektetők. Általában a Q4-et az előző Q4-hez szokták hasonlítani. A Richternél azonban jellemző hogy az egyes negyedévek között ingadozik a bevétel, van a gyógyszeriparban ugyanis szezonális ciklikusság. A covid pedig ilyen téren a gyógyszeriparba is bekavart, mert megrángatta az ellátási láncokat. Ezért sokkal fontosabb infó lesz a Q4 számok ismeretében, hogy a Q1-Q3 adatokhoz hozzáadva, látható lesz végre az éves teljesítmény. Az nagyon valószínű, hogy jelentősen meg fogja haladni a 2019-es teljesítményt. Az éves teljesítményekben kezd egy emelkedő trend kialakulni. Az éveleji hírek támogatják azt a feltételezést, hogy a 2021 pedig jobb lesz, mint 2020. Ha erre a jelentés rá tud erősíteni, akkor az pozitív lesz befektetői oldalról. Az meg hogy szerinted EPS oldalról kalkulálva a Richter jelenleg 6000 körüli árfolyamot ér, azt inkább nem is minősítem. MERT SÜLETLENSÉG! Persze tudom miért írsz ilyeneket, te magad írtad, hogy alacsonyabb árfolyamon akarsz majd bevásárolni. És persze az is lehet, hogy valójában shortolod. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha emelkedésbe legkésőbb 7900 körül nem vettél bele, akkor 8000 feletti árfolyamokon sem fogsz. Így ki fogsz maradni a következő emelkedő hullámból is.
Legyünk őszinték. Ha nem lesz valami nagyon csúnya dolog a Richter jelentésben, akkor szinte senki nem fogja azt várni, hogy letörik a hosszú távú emelkedő trend. Ebből én arra következtetnék, hogy az alsó trendvonalnak a közelébe se megyünk. Szvsz vagy a boli közép érintésével, vagy egy kettős alj (8360) megcsinálásával, de megyünk tovább fel.
2911 mill forgalom és a végén nagyon meghajtották! 8640 volt az utolsó kötés. Itt valami nagyon készül, nem véletlen, hogy ennyire pörög. Valakiknek nagyon kell!
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.