adott egy növekedési sztori, aki ebben hisz, az hosszú távon tartja a papírt. de aki csak egy-két felfelé kört akar elkapni, az is szépen kereshet. nm kell lehülyézni az eladókat, értetlenkedni rajtuk, kereskedési stratégia és timeframe kérdése az egész. ha vki pl 2000-en vett párat, v a hírre kicsit feljebb, az simán realizálhatott 2800-on. kb 30% egy hónap alatt szvsz nm rossz. aki pedig hosszabb időtávon gondolkodik, annak felesleges nap mint nap néznie az árfolyamot.
amúgy a kulcskérdés a likviditás. a nemrég bejelentett projekt alapján emiatt pedig nm kell aggódni.
Üdv Mindenkinek!
Mindenféleképpen be kell látni, hogy ennek a cégnek (RFV Nyrt.) a részvényárfolyamát a teljesítmény után fogják beárazni ( pl. P/E), és nem spekulációk után. Remélhetőleg a tavalyi év után az idén már nem várhatóak leírások és egész évre egy elég szép nettó eredményt sikerül felmutatni, a forint hitelek ellenére is. (Remélhetőleg meg tudják tárgyalni a cég vezetői a finanszírozó bankkal az EUR-ra való átállást, mert jelen esetben a jegybanki kamatcsökkentés a megugró infláció miatt elég messzire került.) Az árbevétel növekedéséhez pedig még projekteket kell nyerni, ill. az olajat műanyagból projektet erőltetni, hiszen mint megújuló energiaforrás, ha nem is hazánkban, de máshol (esetleg Európán kívüli országban) támogatást élvezhet. Én tartom, és semmiféleképpen nem keverném össze ezt a részvényt a Genesissel vagy…….
szia darius,
a technikai elemzésnek semmi értelme sincs ennél a részvénynél:
*) a közkéz minimális (3,34%) - emiatt a forgalom is hektikus
*) a növekedési potenciálja a cégnek szerintem a legnagyobb a tőzsdei cégek közül (na jó talán a genesis-é hasonló :D)
Köszönöm válaszod!
Tudod, időnként szüksége van mindenkinek egy kis megerősítésre. Megjegyzem a múltkori felmenet is valami hasonló szakszerű elemzés után következett be. Nem jó ha nagyon elveszünk a topik süllyesztőbe. Mégegyszer köszi, és ha van időd néha írjál be azt-azt.
Üdv Mindenkinek!
Az RFV Nyrt. árfolyamát szerintem két tényező fogja a közeljövőben befolyásolni, mint ahogy azt a fórumon lévők is pontosan tudják:
- mikor, és milyen projekteket fognak még nyerni, hiszen pontosan a fejér megyei beruházás árbevételt befolyásoló tényezőjét sem tudjuk, ezáltal a nettó eredmény nővelő hatást is igen nehéz megjósolni. (Igaz lehet következtetni a beruházás nagyságáról, hogy szinte a három nagy projekt összegével vetekszik.) De ha feltételezzük, hogy megmarad egy igen erős növekedési dinamika, és számolok egy kb. 14% nettó eredmény/ árbevétel viszonyszámmal, akkor az már 10 milliárd Ft árbevételnél 1,4 milliárd Ft nettó eredményt jelent. Ebből 700 Ft EPS (egy részvényre jutó nyereség) következik, és ha veszek egy „ökölszabályként használt” 10-12 P/E mutatót akkor az árfolyam 7000-8400 Ft körül mozoghat. Vad számoknak tűnik jelen esetben, de megvan minden valós alapja szerintem…
- A másik dolog, hogy a pénzügyminisztérium, hogyan fog dönteni a műanyagból előállított fűtőolaj adójáról. Ha a jövedéki adót kiszabják a termékre, nem éri meg gyártani, hiszen a földgáz vagyis másik energiahordozó kiváltására használnák fel, a fizetendő adó miatt viszont nem térülne meg a gyártási költség sem. Viszont, ha nem szabnak ki adót akkor irány…… Ha így lesz, ha úgy a kemencét nem fogják sokáig kihasználatlanul hagyni, hiszen mint saját tétel, szerintem meg fogják vizsgálni, hol lehet megtérülő gyártás mellett szabadalmaztatni…..
"Az EBRD 25 millió eurós hitelkeretet nyújt a Raiffeisen Bank Zrt. számára a magyarországi önkormányzati szektorban megvalósuló energia-megtakarítási beruházások finanszírozásához "
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....