Ha valaki tényleg el akar adni egy illikvid papírból egy
zsákkal, akkor nem egyszerre tesz be egy nagy tételt,
nem?
Törölt felhasználó2009. 05. 22. 10:21
Szia Forrest!
Ha a bejelentett hír nagyságát megvizsgáljuk, hogy mennyit emelhet az egy részvényre jutó eredményen (EPS), és ha vesszük a kb. 10-es P/E "ökölszabályt" akkor szerintem a 2700 Ft árfolyam jelen pillanatban már nem tünik drágának. Egy másik fontos dolog, a hiteleket most már EUR-ban kapják, aminek ugye tudjuk, kevesebb a költsége... De azért zavaró 2710 Ft-on az a nagy "pakk"...
szia muvezeto,
ugye erről beszélünk kb. 1éve...
akiknek volt türelmük és persze lehetőségük tartani, azok most már biztosan nem bánták meg...
én vettem foly. (nem másokat akartam rábeszélni a hozzászólásaimmal), így már van 1 elég szép "pakkom", de 6k alatt nem is gondolkodom az eladáson
Törölt felhasználó2009. 05. 22. 09:51
Szóval mi az a hatalmas eladói tétel?
Törölt felhasználó2009. 05. 22. 08:27
Üdv Mindenkinek!
Én voltam az RFV Nyrt. 2009.04.30.-án tartott közgyűlésén, és megkérdeztem Makra József vezérigazgató urat a 25 millio EUR hitelről. A válasz az volt, hogy meg van adva a hitel kerete, a finanszírozó bank neve innen mindenkinek a képzelő erejére bízza választ. Viszont mindenképpen meglep ez a tegnapi hír, hiszen elmondásuk szerint nagyobb szerződések kötése inkább 2011-től lett volna várható. ( Igaz a közgyűlés napján is siettek Székesfehérvárra, az önkormányzati gyűlésre....)
alaposan utánanéztem a cégnek, tevékenységi körének, a kockázatoknak. egyértelmű, hogy a fejlődés gátját a finanszírozási nehézségek jelentik. ha ez megoldódik, akkor a tavalyi erstés célár is csak irányadó sztem.
amúgy több mint egy éve vettem először a papírból, benne vtam a tavalyi emelkedésben, csak sajnos a kiszállást kicsit elrontottam.
az utóbbi időben (ma is) vettem több pakkot.
Ez már spekó!
A lényeg, hogy egy szerződés felülmúlja az eddigi nagy értékűek összegét (1,7 mrd) és ez a szám még (akár nagyságrenddel - szerintem) tovább növekedhet. Akkor már az említett hitelkeret is kevés lehet.
Felesleges tovább gondolni, ez így is egyre brutálabb, ha végiggondoljuk...
Nyugi, akár a 5-6k-s árhoz is elég lehet a mai hír, ha a hírbe "belelátjuk" azt is, hogy megkapták a 25M eurós hitelt. Ha valóban erről is szól a hír, akkor akár addig száguldhat, megállás nélkül. Ez kb. 7Mrd Ft friss pénzt jelentene az RFV-nek, újraindulhat a fejlődés, egyben a financiális gondok is megszünnek.
Hivatalosan is felső limiten vagyunk :)
Az előbb valaki betett még 2k-t 2460-ra, összesen 3k volt ott. Nem én voltam! :)
De már el is tünt mind.
Totál kiürül az eladói oldal.
Alakul. Ami igazán érdekes ebben a hírben, hogy ha minden igaz, akkor megkapták a hitelt. Azaz ezt a szerződést a közeljövőben több másik is követheti!
Törölt felhasználó2009. 05. 21. 13:53
Bátyó, nem veszek KEG-et, viszont jobban megéri Phylaxiát gyűjtögetni 8 Ft-on!
2300 Ft-on valaki nagyon tételt akar venni, szerintem még ma +15 %-ban lesz a részvény és holnap is folytatódhat az emelkedés! :-)
Figyelitek, hogy 2500 Ft-ig szinte 0 eladó van bent a könyvben?
Nevetséges kis tételek, 25, 35, 50 db-ok! :-))
Valaki tételt akar venni, hamar ott van pár héten belül 4000-5000 Ft-on! :-)
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....