Akár..
De inkább arra, hogy ez még csak short cover...
A tényleges és tartós emelkedés majd nagy átkötésekkel,unalmas hintával,2%-nál nem nagyobb napi emelkedésekkel fog indulni...
És arra, hogy beigazolódott a naked short teória....ezek azt hitték,el tudják játszani azt, amit számtalan kis papírnál már bejött..én 2003 ban ismertem meg ezt a módszert....egy lakásom bánta....
Nem olyan nagyok ők, csak iszonyúan nagy a szájuk...ha baj van,patkányként menekülnek..most visszanyalt a fagyi...ennyi.
Nézte valaki, hogy ki vette a papírokat?Esetleg kötött is szemben az adott cég gépével? Emlékszünk, hogy kezdődött a sztori valahol október 19 környékén?
Bejelentették a manyup átalakitást...9000 ről 7800-ig 2 nap alatt..former nyomozott..kiderült,stratégiai részvényes nem adott el...naked short hedge fund rájátszott, hogy majd kap az "óccó" pakkból...25k short de csak nem akart beesni...former elment november elején egy kicsit pihenni melegebb helyre,nem figyeli a piacot...barátunk egy újabb 25k-s naked csomaggal 7200-ig küldi, de bejön a repülős cég, s még aznap 7800-on zár.
50k naked short beállítva, valahol 8200-es átlaggal...vár a csodára.
Elkezdi fűteni az alapkezelőket, hogy lassan január közepe van, jönnek a brutál manyup csomagok, még ki lehet idejében szállni, van 15% downside...de formerék aláállnak, s az egy madár eladásai nem tudják bedönteni a piacot, mert mindent megvesznek...baj van,jobb lassan kiszállni visszavenni a pozikat,mert hallják, van vevő, nem kevés....
Január 20-tól sunyi, de jelentős short cover indul,mert érzik a vesztüket...
Unicredit,OTP szimatot kap, felnyomják 9000 fölé egy álmos napon....
Ha former nem szánja meg őket ma 7000 darabbal, bizony 9600-9800 körül zár a papír...
Hogy miért kaptak mégis?
,
Még legalább 15k-t kell venniük..azt hiszik itt van eladó, és megnyugszanak...de nem.
Tartós vevőkké válnak..mert nem egy napos csodára van szükség.
Lassan kiszívják a piacot 9200-9600 között...innen indulhat gap-pal a következő rallye egy hírre..ATH-ra fogják lökni a 7200-es eladók.....
A hirt természetesen valami komolyabb bejelentésre,új projektre értettem.Igen,meg fogja legalább napi szinten dobni az árat.Ott érdemes lehet ideiglenesen kiszállni.9800on emlékeim szerint egy vagy két kötés volt,ezért nem hinném,hogy sokan be lennének ragadva.9500 körül viszont jelentősebb forgalom volt.Ott elképzelhető egy nagyobb eladói mozgás.Én nem látok átlagon felüli "szabadulást" a papiroktól.Ennek köszönhetjük a mostani árat.A vevő porszivózik rendesen.500 körül viszont érdemes lesz figyelni már ha felmegy addig.Egy kis korrekcióra rá lehet spekizni
Miért, hírre meghúzzák ? Ha csak nem bejelentés, vagy valami nagy dobás, nem hiszem, hogy látszódna az árfolyamon, sok minden bele van számolva az árfolyamba, nem hiszem, hogy lehetne valami nagy hír, ami árfolyam-mozgató lehetne.. Kivétel persze az új-projektet, pályázatok, vagy szerződés stb, ugye!
A 9800-ra érdemes lesz figyelni. Nem gondoltam, hogy 9k-n simán átmegyünk mint a kés, de így lett. Viszont a 9800-on sokan be lehetnek ragadva, és kiszállóra jó lesz nekik. Sokan ki fognak ott szállni, kisbüfik, vagy nem az mind1. Most is látszik, hogy a kicsik már ezen a szinten szabadulnak a papiroktól!
Ma 9k körül tippeltem 9200-9500ra.Nap végére a 9200 meg is lett :-) Tavaszra 10k fölé várom,de 11k alá.Majd meglátjuk miket raknak elénk.Attól függ.A 9800as történelmi csúcs és a 10k-s "álomhatár" közti rész komoly ellenállásnak igérkezik szerintem.Hir nélkül értem természetesen
Kíváncsi vagyok meddig "törünk ki"... Nem akarok tippjátékba beleszaladni, de mit gondoltok a mostani lökéssel, meddig száguldhatunk ? Illetve, közép-távon, mondjuk április, ra mennyit érhet papíruszunk ?
Talán tavaszra megérinthetjük a 11k-t, vajh ?
Én 10k alatt viszont senkinem sem adok semmit. :)
Tisztességes zárás volt, a tetején. Rég volt már ilyen nap az RFV-ben. A forgalom is eléggé rendben van, semmi átkötés, csak piacról megvéve egyre magasabb árakon.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....