Ráspekizik, hogy majd jut neki a mnyp-s pakkból. Kiszór 2%-ot, 1%-kal árat csinál, aztán a kétségbeesett piacon valamivel piaci ár alatt visszacsipegeti.
Ősrégi módszer, már sokszor bejött.
Csak ez most nem fog menni. Kicsit elszámította magát. Szerintem...
Szerintem mostantól kicsit keményebb lesz a vételi oldal.....
Ekkora tételt ilyen kispapírnál nem hinném, hogy speki céllal adogatna. Visszavenni sem lenne eccerű. Egyszerűen kiszáll, realizál, de az árat nem akarja leküldeni, nem érdeke.
Sokminden nem logikus igy.Most nem akarok belemenni hogy mi.Viszont ha csak spekulativ célból adja és később visszaszállna (mert van ideje itt játszadozni),akkor ő nem számit komolyabb hirre a közeljövőben.25-30k-t már simán kinyomott 500-200 között.És nyugodtan önthetné mindig egy szinttel lejjebb ha van vevő ha nincs ahogy pénteken is tette.A vevő venné az alacsonyabb árakon is,a kicsiket meg könnyebben rázogathatná ki ami őt erősitené tovább.Néhány 100ft-al játszadozni ekkora mennyiséggel elég badarság szerintem.Ha meg a nagyja mindössze néhány kézbe került,akkor meg ugyan vissza nem veszi olcsóbban sehogyse.A nyugdijpénztári pakkokról van már esetleg valami info vagy megérzés?
Na igen. Árat úgy is le lehet törni, hogy fix áron adogatunk, aztán majd a többiek elvégzik a többit, ha a dolog sokáig elhúzódik, mert sokan megunják a dekkolást, meg hogy a részvény nem megy fel, akkor mindek tartsák.
Egyébként meg elég sok fals info kezd itt megjelenni:
1."Pufferek" Nincs semmiféle puffer, eladói szándék és viselkedés tesztelése folyik. Puffer az, amikor az esetleges teljesülés nem szándékolt.Itt a vevők nem lennének elszomorodva, ha megkapnák a tételeket.
2. MIért jobb ha intézményi kézbe kerül a pakk?Miért biztosabb kéz az? Amint most is látható, ez eszetlen öntés és annak időzítése legtöbbször a "profik"-hoz köthető
3. "Okosan, nem az ár lezúzására törekszik". Dehogynem, csak ő is teszteli az ellenoldalt, mert mégiscsak hülyén venné ki magát, ha egy ilyen részvényben kiszállna spekulatív céllal 25-30000 darabból, aztán 2 hét múlva 10%-kal feljebb lenne az ár, a spekó meg bebukna...
4- Ma már próbált az emberünk másokat is beijeszteni az intézményiek közül. Ez jó jel, fogy a tétele....
Annak is vannak előnyei, ha magánkezekbe megy. Jó lenne megtartani a BUX tagságot pl. Az ár hosszú távon úgyis a cégtől függ, ami növekszik, viszont a forgalomnak jót tenne több közkéz.
Nem hiszem,hogy harc.Az egyik szeretné eladni.Mivel látja,hogy van is rá vevő,szépen szórogatja ki nem ész nélkül.Nem az ár direkt lezúzása a célja ezért nem mondanám harcnak
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....