Ez alatt azt értem, hogy nem kötelező az összes részvényt megvásárolni amire opció van.
Akár ennyivel is megelégedhetnének. De gondolom kihasználják ezt az árszintet és csipegetnek...
Hogy érted, hogy az opciót nem kötelezõ lehívni? A vezetõk hosszú távù õsztõnzésére opciós programot indítanak, amihez a részvényeket a piacon veszik meg. Már 9000 alatt is vették, és azóta folyamatosan.
Szerintem a saját részvény vásárlásnak két szempontból is támasztó jellegű a szerepe.
A pénteki forgalom 10.418 darab részvény volt. Ebből a 2.000 darab saját részvény vásárlás szerintem jelentős mennyiségnek számít és támasztó hatású lehet. Főleg akkor amikor valaki(-k)gondolkodás nélkül "öntenek". Tehát a 2.000 nem sok de a napi forgalom 20%-a....ami már jelentősnek mondható.
A másik szerintem jelentős szempont a szándék. Tény, hogy létezik egy részvény opciós program de egyrészről nem kötelező lehívni, másrészről elég nagy véletlen lenne ha a cégnek minden mellékes szándék nélkül pont ezeken az "öntős" napokon jut eszébe vásárolni...
Valószínűbbnek tartom, hogy a cég saját maga is alulértékeltnek tartja a jelenlegi árfolyamot, főleg a jövőbeni (általuk biztosan ismert) projektek tükrében és kihasználja az alacsony árat a vásárlásra.
Én úgy látom, hogy a vásárlással két legyet is ütnek egy csapásra. Megvédik az árfolyamot és hozzá is jutnak jó áron a papírhoz.
Hány darab kell a vezetõi opciós programhoz? Amíg az nincs meg, addig nem fog elfogyni a pénz sem. Ezért veszik, nem azért, hogy támasszák az árfolyamot.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....