Ahogy növekszik a cég, úgy lesz lehetőség egyre többet tenni. Még azt is elfogadom, hogy évente 2 új projekt lesz, de akkor volumenében lesz akkora, hogy biztosítsa a még nagyobb növekedést. Ahogy a kisebb profittal járó projekteket szépen kiszórták, úgy jönnek majd az egyre nagyobb bevételt és még nagyobb profitot hozók.
Érdekes ez a mondat, hogy "az árfolyam tükrözi a pozitív fejleményeket".
Az elemzők a DCF modelljeikben valójában a végtelenségig előrejelzik a várható pénzáramlásokat (ezt egy örökjáradék számítás segítségével teszik). Tehát az OTP esetében is kivetítik a jelenlegi eredménybővülést vagy 5 évre majd a következő 5 évre alacsonyabbat és végül egy stabil növekedési ütemet.
Az RFV esetében az Erste elemzője és a Concorde is ha jól tudom best case esetben is összesen évi 2 projektre számít a következő 5 évben. Aztán gyakorlatilag semmi projektre. Pedig ez egy dinamikusan növekvő cég, amiről nem biztos hogy célszerű feltételezni, hogy 5 év mulva már nem valósít meg egy projektet sem. Mint ahogy az OTP-ről sem feltételezzük, hogy 5 év mulva nem fog növekedni.
Tehát az elemzők modelljeinek végeredményét lehet, hogy tükrözi a mostani ár, azonban 2015 utáni projektek hatását már nem.
Igen, pár perce olvastam én is. Az lehet, hogy a jelenlegi árfolyam tükrözi a jelenleg elindított projekteket, de az RFV végrehajtott egy olyan reformot, amelyet az államnak is kellene, hogy stabil növekedési pályára álljon. A történet még csak most kezdődik.
Ha megnézzük az egy éves grafikont, akkor látszik a stabil növekedő trend. (Ez ugye senkinek sem új, aki a részvénnyel kapcsolatba került már.) Véleményem szerint viszont a növekedés üteme is növekedhet mostantól, vagyis a következő egy évre jóval meredekebb egyenest húzhatunk a csúcsokhoz, ami már most sem gyenge.
Törölt felhasználó2010. 05. 19. 13:42
Ha nem ilyen esős sz*r napunk lenne, menne ez még feljebb is szvsz.
Nem fog leesni. 6000-nél azért erős a vételi oldal, mert szépen megtámasztották. Ez azt mutatja, hogy már nem akarják 5xxx-es szinten látni a papírt - gondozzák az árfolyamot.
elég erős a vételi oldal, ha nem önti le senki, nem pánikolnak be, akkor nem lesz nagy esés, max 5500-ig. de akkor még veszek hozzá! :) Szóval tartás/vétel, erősen!
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....