Igazad lehet (van), de az az idő még nem jött el, akkor majd a BUX határidőt kell shortolni, de most egy emelkedő trendben vagyunk- akár buborék akár nem- és ezt talán az RFV Nyrt. részvényeivel ki is lehet használni.... A nagy kérdés ki mikor változtatja meg pozicióját....Én személy szerint még maradok egy jó darabig RFV Nyrt részvényes.
Kezdem elveszíteni a fonalat.... A tavalyi zuhéban a mostani töredéke volt a közkéz. Ott, akkor párezer db-bal betonbiztosan meg lehetett volna támasztani bármely árfolyamon, mondjuk 2800-on, mégse tette senki (jelzem, én egyedül fel tudtam volna vásárolni az egész közkezet az alja körül....).
Tudod miért nem támasztotta meg senki? Mert mindenki kerülte azokat a cégeket, akik úsznak a hitelekben. Kérdésem hozzád: vajon most más helyzetben van a cég???
Naná, hogy nem. Mivel nem tudni, hogy a következő lufidurranáskor meddig fog eltartani a vergődés, ezért nem fognak rohanni, hogy az rfv kezét fogják. Bőven meglesz a maguk baja.
Egy hosszú nyüglődés, bármilyen furcsa is lehet számodra ezt most hallani, akár az rfv csődjét is okozhatja.
Na ezért nézte mindenki fapofával az 1200-as árfolyamot, és nem álltak a vételi oldalon 50000 db-os pakkok.
Nem tudod felmérni, hogy egy dollárerősödési hullám milyen folyamatokat indít be a világban. Szvsz olyan intenzív tőzsdei eséseket fogsz látni, amilyeneket tavaly októberben se láttál. Napokig fogják likvidálni a dollárhitelre épülő longokat.
ne hasonlítsd össze azért az rfv-t az otp-vel és a mol-lal. itt a közkézhányad sokkal kisebb mint az OTP-nél. még mindig a részvények nagy százalékát a 2 magánszemély tulajdonos birtokolja, ill. a többi intzémény mint OTP Alapkezelő, Erste, stb gondolom nem fél évre ült bele a papperba, hanem hosszabb távra, mert fantáziát lát benne. a valós közkézhányad szerintem továbbra is kicsi. lásd a napi froglamakat. nagy zuhéban, pánikban persze esni fog ez is, de véleményem szerint sokkal limitáltabb az esés valószínűsége az rfv-ben, mit a másik két említett pappernál.
Még egszer mondanám: a 6500-as rfv betűről betűre ugyanaz volt, mint amit pár hónappal később 1200-on is megvehettél. Csak megváltozott körülötte a pénzügyi környezet.
Majd kicsit figyelj oda, amikor usa-ban meglódul az infláció. És ne dugd a fejedet a homokba, az a zuhé nem hoz majd ilyen gyors felpattanást.
És szerinted ezek az intézményi befektetők mit fognak csinálni, amikor a 12 milliárdos otp pakkjuk, meg a 16 milliárdos mol pakkjuk 1 hét alatt 30%-ot esik? Teszik be a 2000 db-os vételi pakkokat 4000-re az rfv-nél?
igen. ez talán még fontosabb tényező is mint, amit én említettem... mert az új szerződések miatt is (nemcsak) azért lett attraktív a cég az intézményeknek
A válság kezdetén az rfv árfolyama szembe ment a világgal, emelkedni tudott, majd egyszer csak úgy fordult le, mint akit fejbe vágtak. Egyik nap még 6500 volt, két héttel később felét se érte, bőven behozva a "lemaradását". Mindezt minimális közkéz mellett (pár tízmillióval kézben lehetett volna tartani).
én is azt gondolom, hogy ez történik. vki/vkik szépen csipegetik egy jó ideje 4k körül. emellett nekem komfortot ad, hogy nagy szereplők is tulajdonosok, akik megtarthatják az árfolyamot, ha szükséges. plusz fundamentálisan is jó a cég, és nagy növekedési potenciállal rendelkezik. annyi van, hogy most beárazták már az eddigi híreket, infókat. és most nincs új hír, új infó azért vagyunk itt egy ideje. aki nem bírja idegekkel és nem türelmes az rossz döntést fog hozni...
Egy nagyobb korrekciós időszakban, ha nem esik, akkor az miért nem jó? Nézd meg a többi papírt. A szeptemberi nyugod, fokozatos emelkedést nem visszaöntés, lecsorgás követte! Ez is teljesítmény.
Szerintem igenis történik valami: vagy biztos kezekbe kerül 4k körül minden rv. (árfolyamkarbantartás) vagy valaki gyűjtögeti, aztán robbant pl. gyj után, hogy aztán jó áron visszaadja.
De ez csak megérzés, fenntartással kezeljétek. :-)
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....