Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 23:42
Előzmény: #3719  Törölt felhasználó
sziasztok!

rég írtam ide, de most a Q3-as gyors kapcsán megosztanék veletek pár gondolatot. az elkövetkező napokban nyilván több fundás értékelés/cikk lát napvilágot, így a számokba különösebben nm mennék bele, ahogy írtátok, amúgyis magukért beszélnek. szépen fejlődik a cég, a stratégiában meghirdetett célok (pl. tőkeemelés, külföldi terjeszkedés) egymás után teljesülnek.

a következőket emelném ki a gyorsból:

- a Galga P. S. eladása azt jelenti, h a hulladékból fűtőolaj projektből kiszáll a vállalat. úgy tűnik, a jövedéki adóról kedvezőtlen döntés született.

- a panelrekonstrukcióból való kivonulás vmennyire várható volt, hatása eddig sem volt jelentős.

- Q4-ben várható a profit jelentős megugrása, a gyergyói és Fejér megyei beruházásoknak köszönhetően

- az újabb külföldi leányvállalat véleményem szerint szintén magyarlakta területen jelenhet meg, adottságai miatt Szlovákiára tippelnék

- a menedzsment ill. a tájékoztatás eddig tapasztalt hitelessége miatt nyugodtan ki lehet jelenteni, h az újabb szerződések említése azt jelenti, h hamarosan (egy, max. két negyedéven belül) jelenetős bejelentésekre számíthatunk.

ezek alapján az RFV-t továbbra is az egyik, ha nm a legígéretesebb cégnek tartom a BÉT-en, így nm meglepő, h az árfolyam további emelkedésére számítok.

kicsit visszaolvastam a fórumot, és látom, h sokan újra és újra párhuzamot vonnak a tavaly őszi árfolyamzuhanással (6700->…). szvsz a cég pü-i helyzete – köszönhetően a másodlagos kibocsátásnak - most sokkal stabilabb, mint tavaly volt (elsősorban hitelezési szempontból). az akkori esést uis elsősorban a finanszírozás körüli gondok ill. ennek következményei (ld. profit warning) okozták.

mkinek sok sikert!

üdv:
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 23:20
Előzmény: #3718  Törölt felhasználó
Sziasztok!

Jól néz ki a jelentés sztem is... már egyszer voltam rfv-ben... kellemes emlék :) Azóta is rendszeresen figyelem hogyan alakul az árfolyam, nagyon stabil maradt. Nem egy gyakori speki célpont. Számomra továbbra is impozáns, valamint nagyon tetszik a cég profilja is, olyan dolog, amibe én érdemesnek tartom a pénzemet fektetni.
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 22:34
Előzmény: #3717  prfecó
azért maradjunk a realitásoknál.. a közeljövőben (2-3 hét) egy 20%-os részvényárnövekedés simán benne van a jelenlegi szintkről...
prfecó 2009. 11. 16. 22:09
Előzmény: #3714  Törölt felhasználó
igen kedves vagy művezető kollega.

akkor kezdhetem bujni az utazási irodák ajánlatait.

ötcsillagos , luxus hajóuttal egybe kötött két hete tervezek és ehhez elég 5555 ft árfolyam :-))
baly2u2000 2009. 11. 16. 22:06
Előzmény: #3715  prfecó
Félreértés ne essék a "most kezdtem szemezni a papírral a kommentjeitek alapján" azt jelenti, hogy eddig nem figyeltem a részvényt de most elkezdtem nézegetni, infót gyűjtögetni, histórikus adatokat és árakat bogarászni, stb.

prfecó 2009. 11. 16. 22:03
Előzmény: #3713  baly2u2000
soha ne más kommentjei hallgass.
Interneten bárki felbeszélhet , lepocskiázhat. Legnagyobb bankok , hitelmínősitők is ezt teszik , csak azt mások komolyabbnak hiszik , pedig ha tudnák , hogy készülnek...............
Saját döntésed, saját pénzed.

az is jó ha fej vagy írás alapon fektetsz be( tudományos) , vagy nyersz vagy nem ))
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:58
Előzmény: #3711  prfecó
Tisztelt "prfecó"!

Személy szerint szomorú lennék, ha ezek az eredmények, csak 5K körüli árfolyamnövekedést generálnának, természetesen idő kell az árbevétel folyamatos növekedéshez, de ezáltal a részvényárfolyam növekedése is biztosított...

baly2u2000 2009. 11. 16. 21:56
Most kezdtem szemezni a papírral a kommentjeitek alapján.
A honlapjukkal kezdtem, szerintem nagyon eredeti, jól kivitelezett és impozáns. Sok infót találhat rajta mind az esetleges befektető mind a szolgáltatást igénylő vállalatok, cégek, stb.
Látok benne fantáziát a 2010es évet illetően.

Úgy látom az árfolyam október-november hónapokban beleült egy kb 4000-es vonalba és nemnagyon mozdul ki belőle Ebből várjátok a kitörést a profit warning miatt?
Bevallom nem olvastam el minden RFV-s hírt, van már valami konkrétum ami megalapozná az emelkedést (amellett, hogy fundásan jó a papír?)
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:51
Előzmény: #3711  prfecó
:)))))
prfecó 2009. 11. 16. 21:45
Előzmény: #3710  Törölt felhasználó
Kedves Művezető!

Már régi törzsvendég a budai szálloda rendezvénytermében.

Régen rossz , ha csak durván átfutja a negyedves eredményt. Át kell tanulmányozni és az árfolyamot 5xxx kell vezényelni , mert még ez évben szeretnék befizetni egy olcsónak nem mondható mauritiusi utra:-))

különben marad a bázarekettyei 2 csillagos szilveszteri tivornya :-((
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:37
Előzmény: #3706  Törölt felhasználó
Tisztelt Lolka!

Természetesen meghívásod elfogadom, de szerintem ez az RFV Nyrt. közgyűlése után lehetséges, mert arra bizonyára elmegyek (ebben az évben is megjelentem)...Ha nem lesz rendkívüli közgyűlés ez sajnos csak jövőre lehet esedékes....
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:12
Előzmény: #3708  Törölt felhasználó
Tehát akkor, ha jól látom mindannyian azon a véleményen vagyunk, hogy venni kell a papírt és bízni a társaságban, a szép eredmények az árfolyamban is látszani fognak majd... Emlékeim szerint ez a papír volt már 6700 Ft környékén (igaz lényegesen kisebb közkézhányaddal), de nem zárom ki, hogy hamarosan újra ott lesz (az idént azért még nem mondanám, de ki tudja...)... Szerintetek?
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:07
Előzmény: #3707  Törölt felhasználó

Ha tényleg jönnek a bejelentések még idén (november közepe van !!! ) aközép-európai megrendelésekről, akkor jönnek a limites emelkedések is, de enélkül is organikus a növekedés...
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:06
Előzmény: #3706  Törölt felhasználó
Sziasztok,

Engem a Mezőgép pár évvel ezelőtti, nagyedévről negyedévre pozitív meglepetést okozó, kimagasló eredményeire emlékeztet.

Akkor 1000 ,- Ft-ról 4000,- Ft-ig ment az árfolyam, tehát négyszerezett.

Az RFV sztori nagyon nagy. Nem tudom pontosan !!! mivel foglalkoznak, de mérleg és eredménykimutatás azt mutatja, olyannal, amivel nagyon érdemes.

Letisztult, szép számok, dinamikus növekedés.

Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 21:01
Előzmény: #3705  Törölt felhasználó
Szép estét!
A Q3 nagyon jó lett, ahogy a profit warningból már következtetni is engedték. Ez, továbbbá az új nagy projektek lehetősége komoly (100M+) érdeklődést hozhat már holnap, hosszú távon pedig...osztom Művezető véleményét. :-)
Apropó, M. kolléga: egy sörre minimum a vendégem lenne, ha összefutnánk valahol. (RFV-tájékoztatók, név szerinti válaszok a fórumon, nem beszélve az ECO "célárról", amihez próbálom magam tartani... ;-) )
Üdv,
Lolka
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 20:48
Előzmény: #3704  Törölt felhasználó
Tisztelt "rfvfun"!

A részltes elemzéssel várjuk meg a profi szakembereket itt a Portfolio.hu oldalon, gondolom reggel közzétesznek pár gondolatot a tényleg kiemelkedő eredmények láttán... Viszont személyes véleményem, hogy nem fektettél roszz papírba, csak a nemzetközi piacok tartsák az irányt még egy darabig....
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 20:28
Előzmény: #3703  Törölt felhasználó
Tisztelt muvezeto

Nem régen vagyok itt a fórumon, de részben neked is köszönhetem, hogy bezsákoltam az RFV-ből hosszú távra... OTP-ből átjöttem teljes mértékben!A legjobb papír lesz a tőzsdén az elkövekező időszakban az RFV! Egy részletes elemzést szívesen fogadnék tőled...

Köszönettel,
RFVfun
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 20:24
Előzmény: #3701  forrest
Üdv Mindenkinek, szia „forrest” kolléga!

Most jutottam még gép közelébe, de természetesen a gyorsjelentést futtában már délután elolvastam, de részletesen most volt időm áttanulmányozni. Röviden csak annyit mondanék, hogy a gyorsjelentésben szereplő számok magukért beszélnek, de lássuk a 3. negyedéves fontosabb adatait:

- a 3. negyedév árbevétele 1.068 milliárd Ft lett, a többi adatokat az árbevételhez hasonlítom, mint hányados az egyszerűbb szemlélet miatt. Az ELÁBÉ (eladott áruk beszerzési értéke) 36,7% (392/1068), a bruttó haszon 63,1% (674/1068), EBITDA 49,4% (528/1068), EBIT (üzemi eredmény) 45,2% (483/1068), adózás előtti nyereség 38,7% (412/1068), nettó eredmény 32% (341/1068).

A számolt eredményeket nem kell megmagyarázni, hiszen ennél jobb adatokat jelenleg egy BÉT-en (Budapesti Érték Tőzsde) jegyzett társaság sem tud felmutatni. Az RFV Nyrt. gazdálkodása tényleg kimagasló a vezetéssel együtt, nem kell tartani „mutyizástól”, sorozatos részvény kibocsátásoktól stb……

A 3. negyedéves eredményeket figyelembe vesszük, akkor a jövő árfolyam alakulása pozitív irányba alakulhat, hiszen a gyorsjelentésben olvashattuk, hogy jelentős mértékű szerződések előkészületei folynak… Nem akarok árfolyam előrejelzésekbe bocsátkozni, de a részvény árfolyama nem a 4K, 5K vagy 6K körül fog stabilizálódni…..)))))

Tisztelettel: muvezeto
Törölt felhasználó 2009. 11. 16. 20:16
Előzmény: #3700  Törölt felhasználó
Holnap még megéri venni szerintem, mert az emelkedés nem egy napig fog tartani... Tehát aki eddig vaccilált, most tények után dönthet, hogy mit csinál... Én bíztam, bízom továbbra is a cég profitibális növekedésében, jó a mendezsment, jók a kilátások. Alapkezelők is felfigyeltek a papírra... Van jó pár RFV-m már, de nem tervezem eladását, sőt holnap még veszek, mert nagyon jó eredmény lett és ez még jobb lesz a jövőben...
forrest 2009. 11. 16. 18:41
Előzmény: #3700  Törölt felhasználó
ha pedig július közepén jegyeztél volna 2750-en...
ezek a számok, új üzleti lehetőségek, mind-mind prezentálva voltak a kibocsátáskor

persze itt sincs (pláne itt a tőzsdén nincs) értelme a ha-val kezdődő mondatoknak

persze a terveket meg is kellet valósítani...
de ez a cég nem csak ígérget, nem csak papírokat nyom, hanem kőkeményen dolgozik

olvass vissza, lassan 1 éve ezt szajkózzak művezetővel

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek