Topiknyitó: Törölt felhasználó 2009. 01. 16. 11:26

RFV 2009  

Nem tudni miért adják és ki adja itt el, de nem hiszem hogy pluszban dobálják kifelé a pakkokat.

Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.

2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.

Ha csak.....
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:54
Előzmény: #3198  Törölt felhasználó
Persze,ez ok, de ugyanezek voltak a fundák 3000-nél is...

Nem sunyiban, egyenletesen,kiugró forgalmak nélkül megy fel a papír, hanem kb egy hete rengeteg a "forró pénz" benne. ezek legtöbbször egy trend végét(reményeink szerint egy rövidtávú korrekció kezdetét) jelzik...
remélem elhiszed, hogy tisztában vagyok a cég fundájával, a reménybeli jövőjével, de rövid távon vannak figyelmeztető jelek.
Ennyi....
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:45
Előzmény: #3198  Törölt felhasználó
Hát igen, főleg ha tovább gyengül a dollár :)
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:42
Előzmény: #3192  Törölt felhasználó
Ebben valóban igazad van "player", hogy pár hónapja kevesebben voltunk - személy szerint a 1...K, környékét is meglátogattam - , de szerintem nem a 100-200 db-os kisbüfik fogják meghatározni a társaság részvényárfolyamát:
- a profitfigyelmeztetésben olvasni lehetett, hiogy két éven belül piacvezető szerepet akarják átvenni, és ez a vállalatvezetés, nem a levegőbe beszél, ezt Te is nagyon jól tudod. Akkor egy adott X árbevételnek vedd egy X netto eredmény/árbevétel hányadosát, majd a kapott netto eredményt elosztod az akkori kibocsájtott részvény db. számmal. (Lehet, hogy több részvény lesz mint jelenleg, de a hígító hatását el fogja bírni az árfolyam.)
Majd a kapott egy részvényre jutó nyereséget (EPS) megszorzod egy általad reálisnak tartott P/E mutatóval, és kapsz egy olyan X részvényárfolyamot, ami köszönő viszonyban sincs a jelenlegivel....
-számolni kell milyen hátszele lesz a társaságnak
-az alapok nem a piacon fogják értékesíteni részvénycsomagjukat -nem is lenne logikus- hanem a majd megjelenő külföldi alapoknak adják át, ha adják.
(Jelenleg a kapitalizáció már 54 millió dollár, szépen lassan lesz az 100 millió dollár is.)
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:35
Előzmény: #3196  Törölt felhasználó
Ja értem....
Eddig nem láttunk itt, a jegyzés körül sem néztél be egyszer sem,csendben figyeltél, aztán 4000 körül úgy gondoltad, "belengeted" a máris duplázódott "tételeket".

Életszerű.....de még ha így is van, nem változtat semmit az általam leírtakon.Akinek nem inge.....
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:31
Előzmény: #3192  Törölt felhasználó
Kedves Formerplayer!

Attól, hogy nem fórumoztam eddig, nem jelenti azt, hogy csak most szálltam be...

2000 alatti pakkjaim is vannak...

Bocs és kösz:)
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:20
Előzmény: #3190  forrest
lehet rövid távon ugrálni és sok kicsit realizálni meg lehet hosszú távon befektetni és egyszerre egy nagyot. Ez stratégia kérdése.

Player ugrál (amivel nincs semmi baj, én is szoktam), viszont most az RFV-t én azért tartom, mert nem spekulálok ezzel a papírral hanem befektettem a pénzemet.

Biztosan fog lefelé is menni, de pár hete majdnem realizáltam 3400-en. Azóta 800 Ft ment. Az utóbbi időben az a tapasztalatom, hogy majdnem minden papírban száguldás van hónapok óta. Tehát nem érte meg ugrálni, és szerintem itt sem éri most meg.

Saját példám...OTPben 1700-2000 környékén ki-be ugráltam. Sokat kerestem de ha meg sem mozdulok már lassan nem kellene dolgoznom...:)

Én tartom továbbra is...:)
lehet rövid távon ugrálni és sok kicsit realizálni meg lehet hosszú távon befektetni és egyszerre egy nagyot. Ez stratégia kérdése.

Player ugrál (amivel nincs semmi baj, én is szoktam), viszont most az RFV-t én azért tartom, mert nem spekulálok ezzel a papírral hanem befektettem a pénzemet.

Biztosan fog lefelé is menni, de pár hete majdnem realizáltam 3400-en. Azóta 800 Ft ment. Az utóbbi időben az a tapasztalatom, hogy majdnem minden papírban száguldás van hónapok óta. Tehát nem érte meg ugrálni, és szerintem itt sem éri most meg.

Saját példám...OTPben 1700-2000 környékén ki-be ugráltam. Sokat kerestem de ha meg sem mozdulok már lassan nem kellene dolgoznom...:)

Én tartom továbbra is...:)
Persze....egyetértek.

azért ne feledjük, hogy a jegyző alapoknak ez már 50%-os hozam. Aminek egy részét realizálni is szokták,mert az már kimutathatóan biztos,szép hozam negyedév végén...nehogy a nagy örömködésben megjelenjenek 5-10e dbos eladók,mert akkor meg majd jön a sopánkodás, hogy"biztos tudnak valakik valamit csak nekünk nem szóltak"..
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:17
Előzmény: #3189  Törölt felhasználó
Kolléga!

Nem állítottam az ellenkezőjét,valóban megszabadultam 4000 db-tól 3655-ös átlaggal....Igaz ezmár a harmadik kiszálló köröm volt, így nem panaszkodom. van még 2000 db startégiai,ami nem is árfolyam, inkább esemény és idő-függő,biztosan nem idén lesz eladva.Hiszed vagy nem, nem sajnálom a 4000 feletti árat, sokkal könnyebben tudok majd visszaszállni, ha eljön az idő...De!

Sok,eddig ismeretlen fórumozó,kisbüfi jelent meg az elmúlt egy hétben,akiknek fogalmuk sincs a papírról --ez a kérdés el is hangzott valamelyik nap -- de már jósolják a többezer forintos emelkedéseket. Nem azt mondom, hogy nem érdemes a papírban ülni,sőt, de egy hosszú távú, komoly játékos nem jósolgat árfolyamokat és döngeti tudatlanul a mellét.....

Nézd meg, hogy hányan voltunk itt akárcsak 2 hónapja,akkor,amikor megalapozódott a mostani emelkedés. 10 éves tapasztalatom alapján ennek a hangulatnak mindog sírás a vége, de ezzel nem állítottam, hogy itt az emelkedés teteje. Azt sem mondtam, hogy itt nem érdemes hosszú távra venni.Csak azt állítom, hogy a most a fórumot dominálók 80-90%-a nem hosszútávú játékos,aki hirtelen megokosodott és felfedezte a papírt. ennek a veszélyére próbáltam csak figyelmeztetni a régieket...
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:06
Előzmény: #3189  Törölt felhasználó
Mi lesz oktober 2-an?
forrest 2009. 09. 25. 11:04
Előzmény: #3185  Törölt felhasználó
mindenkinek más a stratégiája former

van aki ki-be ugrálós, van aki tartogatós, gyűjtögetős

sokan "elszórták" -nyílván pluszban- 3k környékén, ezzel sincsen semmi baj

nekem ez a papír egyszerűen többet ér és tudok várni pár hónapot ha kell, pedig már tényleg sokat kereshetnék vele ha eladnám (sok is van belőle és az átlagáram is tuti)

a másik, nem hiszem, hogy visszanézne az árfolyam 4k alá (pedig még az sem lenne tragédia)

meglátjuk...
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:02
Ugyan már "player"!

Nagyon jól tudjuk, hogy 3700 Ft környékén kiszálltál, és vártad a 3300-3400 Ft sáv visszatöltését. Most nem jött össze.... Csak számold ki, hogy jártál volna jobban, ha maradsz és türelmesen vársz, vagy ugrálsz. Egy biztos a brokercég az jól járt.....Enyhén szólva nem "ferr" dolog amit most írtál. Vegyél most, vagy várd meg az 5400-5600 Ft beszállót....EPS szinten számolva,még mindig olcsó, és mindjárt itt az okt. 2. is!!!!
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 11:02
én is csak mozizok, túl bepörgött. majd ha a nemzetközi hangulat is hajlik rá, később visszaveszem
stock33
stock33 2009. 09. 25. 10:57
:)

Kb. olyan a hangulat, mint bő egy éve volt 6k felett... :)
Talán meg kellene említeni, hogy a papír tőkeemelés előtti életében, az év végi átkötéseket nem számítva, 6500Ft körül volt a legnagyobb a forgalom :) Azaz akkor járt a csúcson, amikor mindenki venni akart...
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 10:52
Mindenkinek saját döntése, hogy mit csinál.

Én tartom, az biztos.
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 10:47
Előzmény: #3184  Törölt felhasználó
Gyerekek,gyerekek......Nem kellene ez....Nem csak venni,adni is tudni kell.Ne csináljunk bohócpapírt ebből, mert nagy sírás lesz a vége....
Szerintem egyelőre --pár hétre -- leálltak a pozitív hírekkel, hiszen a fűtési idényig már nem lehet sok projektet --ha lehet egyáltalán -- tető alá hozni.

Szóval a nagy eufória közepén azért a rövid kiszállóra is illik gondolni, nehogy újra csak év vége környékén legyen ugyanitt az árfolyam......
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 10:31
Előzmény: #3181  Törölt felhasználó
Legyen a jelszavunk:

7000 alatt nem adjuk oda senkinek, addig vesszük! :)
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 10:29
Előzmény: #3182  Törölt felhasználó
persze én ezt elég hosszú távra gondolom 0,5 -1 év
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 10:28
Előzmény: #3181  Törölt felhasználó
Nem tudom ki linkelte be de volt egy elemzés, ami szerint felmehet 5400-ig, és ha azt vesszük a cégnek vannak nagyon ígéretes beruházásai, amivel foglalkozik új, ésszerintem hihetetlen potenciál van benne.

Na és amikor minden esett ez is 6000-ről rövid idő alatt esettle 3000 környékére, szóval ha nem lesz nagy krach akkor még most vagyunk az emelkedés elején
Törölt felhasználó 2009. 09. 25. 10:24
Előzmény: #3178  forrest
hát ez félelmetes.

Amikor belevettem, nekem teszett a cégvezetés

Egy HVG-s cikk alapján vettem bele 1 hónapja, még OTP-ban sem volt ilyen nyerőm.

Szerencsére a beker áram elég alacsony én sem adom el egy ideig

Hajrá

Topik gazda

kelvin
4 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek