Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
kupec 2021. 03. 30. 20:15
Előzmény: #101498  pancserlama.
#101500
Én úgy emlékszem, hogy a kgy határozati javaslatai között csupán a II. eladása szerepel. 
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 30. 19:07
Előzmény: #101496  Begin
#101498
Amiről szó van az két önálló ingatlan értékesítés.
Szóval hogy tiszta legyen a kép
I.
Városrét kereskedelmi ingatlan barkácsáruház 2,4 Mrd /2020/
II.
Konferencia hotel belváros 1,1 Mrd  /2021/
III.
Szijjártó Péterrel illetve polgármesterrel fémjelzett városréti giga projektek telke várhatóan első félév értékesítés, értéke ismeretlen /3-6 Mrd / vélhetően /2021/
Rába az a fajta részvény ami az elmúlt évtized kommunikációs hiányosságok miatt értékelhetetlen (lásd OTP elemző kishölgy)
Korcsma előzetes becslése szerint 2021 ben 5-6 Mrd jön be a telkekből.
Ujszelek fújnak Győrben felpörögtek az események.
.
Ez évtizedes kis részvényesi várakozás beteljesedésének kezdete .
Mama mondta
Ha ezt Watson megérhette volna 
Ica (ő a csapos)
VUK1980
VUK1980 2021. 03. 30. 19:06
Előzmény: #101496  Begin
#101497
majd az Opus megveszi!
Begin
Begin 2021. 03. 30. 18:43
#101496
Kicsit meglep hogy az ingatlanértékesítés kapcsán töben is a 2020-as előterjesztést linkelték be.Holott van fejlemény a 2021-es előterjesztések között is. 
Az igazgatóság hagyhatja jóvá a Konferencia Hotel Rába értékesítését is, ami több éve szerepel a társaság terveiben. Az ingatlan, amely rendezvényközpontként és szállodaként üzemel, 335 millió forintos bekerülési költségen szerepel a társaság nyilvántartásában. Az ingatlant árverésen tervezik értékesíteni, nettó 1,146 milliárd forintos kikiáltási áron a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által működtetett elektronikus aukciós rendszeren keresztül.(forrás gyorplusz.hu)
A közgyűlési előterjesztéseben a 186. oldal.
http://www.raba.hu/befektetoi_oldalak/befektetoi.raba.hu/doctar/Kozgyules/2021/Raba_Nyrt_Kozgyulesi_eloterjesztesek_20210408.pdf
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 30. 15:10
Előzmény: #101493  warlock
#101495

3,5mrd telek elment
Polgié a spajzban.
Szerintem igén 6 mrd közt letudva.
.
8. án megszavazzák az IT és mozdulhat az árfolyam.
Nem tartom életszerűnek, hogy egy a versenyszférából állami céghez csúcsvezetőnek érkező népek küldetéstudatból (esetleg havi bruttó 250 e ft ért) jöttek volna.
Megvolt a féléves átvilágiasítás mind a két fél részéről, a döntés megtörtént,  a kinevezésekkel megüzenve, Beszédes az 5 éves teljes csapatra kiterjedő kinevezés.
Már csak az a kérdés kinek az emberei?
ML, Vida takarék .....?
warlock
warlock 2021. 03. 30. 15:08
Előzmény: #101493  warlock
#101494
Sőt, igazából csak plusz 70Ft-ot jelenteneinnen, nem 100Ft-ot, ahogy az előbb írtam, mert kb. 400MFt-on eddig is számon volt tartva a telek a Rába könyveiben, ezért még ezt is le kell vonni belőle.
warlock
warlock 2021. 03. 30. 15:01
Előzmény: #101492  pancserlama.
#101493
OK, akkor a mai €/Ft árfolyamon kb. 2.4Mrd + ... Ft-ot kaphat a Rába az ingatlanért, ha lesz érdemi licit és nem csak egyetlen vevő, aki kifizeti a kikiáltási árat és kész. Utóbbi esetben 2.4Mrd-nál áll meg a dolog. Ezt leosztva a 13.5M db papírral kb. 180Ft-ot jelent részvényenként. Elvileg tehát még 100Ft emelkedés akár benne is lehetne az árfolyamban a VG cikk megjelenése óta, de valahogy nem tűnik úgy, hogy ez nagyon érdekelné a vételi oldalt egyelőre.
warlock
warlock 2021. 03. 30. 13:12
Előzmény: #101489  pancserlama.
#101491
Nem tudom. Ebben a pdf-ben amit ide linkeltél egy szó sem esik semmilyen telekről, ahogy én látom, csak és kizárólag az szerpel benne amint 2. pontmond, hogy: "Ingatlanértékesítés jóváhagyása." Én legalábbis mást nem látok.
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 30. 13:07
Előzmény: #101488  warlock
#101490

III. Telek értékesítés a polgi álma.
Első félévi határidővel.
Nagysága , értéke megjósolhatatlan.
Korcsma 3 mrd vel számol
warlock
warlock 2021. 03. 30. 12:53
Előzmény: #101487  pancserlama.
#101488
Mért, nem csak erről a kb. 1.1mrd-ot érő ingatlanról szól a 2-es pont a napirendi pontok között, amit árverezni akarnak? Van más konkrét ingatlan eladásról is szó most a kgy-n? Valamit rosszul olvastam esetleg? Az, hogy tervben van majd a Rába más telkeinek értékesítése, az most nincs napirendi ponton ha jól értettem amit olvastam.
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 30. 12:43
Előzmény: #101486  warlock
#101487
Tőzsde előre áraz 
“Az ingatlanértékesítésről kiderült, hogy szinte egészen pontosan az a 81Ft/rv van benne amit az OTP-s elemzésből ide másoltam a múltkor. “
Itt valami nem stimmel.
Ez az ingatlan a II. számú ingatlan
warlock
warlock 2021. 03. 30. 12:17
#101486
Nem nagyon értem most a hatalmas lelkesedéseteket az áremelkedésre vonatkozóan. Mi is történt? Az ingatlanértékesítésről kiderült, hogy szinte egészen pontosan az a 81Ft/rv van benne amit az OTP-s elemzésből ide másoltam a múltkor. Ez pedig nem a nagy telekértéksítés egyelőre amire mindenki várt több milliárdos értékben. Mellesleg a VG-cikk után ezt az emelkedést már rég le is tudta az árfolyam. Osztalék nem lesz, ezt is tudtuk. Az új IT tagokat 5 évre megválasztják, ez rendben van, de ettől még nem fog elszállni a papír árfolyama. Ahogy én látom május 19. a következő érdekes dátum, amikor is a cég feketén fehéren bemutathatja azt a hatlamas megindulást, amiről Pintér úgy beszélt mintha sziklamászás lenne, mert olyan sok az idei megrendelés. Na az már adhatna egy komolyabb lökést az árfolyamnak, akár 1600Ft környékére is. Addig nem számítanék túl nagy emelkedésre, de nyilván tévedhetek is, a tőzsdén bármi megtörténhet.  
dönci88
dönci88 2021. 03. 30. 12:08
Előzmény: #101484  pancserlama.
#101485
Csak nehogy mások is kövessék...
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 30. 12:04
Előzmény: #101482  VUK1980
#101484

Valaki besokallt ?
pancserlama.
pancserlama. 2021. 03. 30. 11:14
#101483
Jönnek az eladók ?
Vételi
(2021.03.30. 10:22:48)


                                               Eladási
                                  (2021.03.30. 10:49:11)

Ár
Mennyiség
Ár
Mennyiség
1 370,00 1 715 1 385,00           196
1 360,00 2 800 1 390,00        4 138
1 350,00 100 1 395,00           480
1 345,00 345 1 400,00        1 972
1 320,00 100 1 405,00        1 148
VUK1980
VUK1980 2021. 03. 30. 11:06
Előzmény: #101481  Alexia29
#101482
nem is kell!:)