Van ebben az új srv programban is kockázat, de ha innen nézzük, a régiben is lett volna: idén alig vesznek, majd januárban indítják el, de ha nem lenne elegendő forgalom (és a srv vétel önmagában nem adhatja a forgalom 50+ %-át), ezért nem tudják elkölteni a srv keretet. És most is ott az út, hogy szépen kicsiben elkezdjék venni idén is a részvényeket, majd amikor lehet, növeljék a mennyiséget. Elvileg Bokor beterjesztése szerint is a nyilvános aukciós vétel az csak egy kiegészítő elem lenne. Nem gondolnám, hogy emiatt a lehetőség miatt csak erre játszana az Igazgatótanács, de hamarosan kiderül, hogy indul májustól az srv, és utána is mi lesz.
Értem én, de magyarországon élünk, ilyenkor általában az ugrik be, hogy ezzel megint ki fog jól járni. Reméljük normálisan fog működni és nem az a cél, hogy valakik piaci áron felül tudjanak kiszállni.
Az a jó, hogy direkt otc kötés nem lesz. És a nyilvános aukción nem csak a benji, hanem te is el tudod adni piaci ár felett. Ha szabadulni akarsz nagyobb paktól egyszerre
A promó dologról is elmondta a véleményét, majd leírják a többiek vagy majd este. A miskolci 3. Kút készítése fizikailag még nem kezdődött el, de a fűtési időszakra kész lesz (persze ha sikeres lesz a fúrás, mert kockázat mindig van). Kb. 10%al növeli majd a miskolci kitermelt hőt.
A felvetést értem, de az a kisrészvényeseknek miért jó (persze értem, hogy a cég a fair érék alatt vesz), ha pl. a Benji el akar adni pl. 500 000 és ezt a cég egyben OTC-n megveszi pl. piaci ár felett? Eddig az srv azért is volt jó, mert aki a paicon el akart adni, ahhoz volt likviditás, ill. árfelhajtó hatása volt. Ha otc-n elköltik a pénz nagy részét, az a piaci árakban nem fog feltétlenül megjelenni.
Fúró azért lett eladva, mert tudták, hogy sokáig nem lesz használva. Viszont ha nem használod, csak tárolod, akkor is amortizálódik, idővel használhatatlan lesz, teljesen fel kell újítani. Ami sok pénz. Tömítések kiszáradnak, stb...
Bokornak az volt a baja, hogy mivel farnehéz az srv, és az MNB piacbefolyásolás miatt nagyon büntet, nem biztos hogy nyerő a végén napi 20-30e darabokat venni. Mert az simán lehet a napi forg. 95%a. Ês az az mnbnek nem fog tetszeni. Viszont így még sok srv pénz bennmaradhat. Ezért javasolta a nyilvános aukciót is és az otc vételt is. Végül a direkt otc reméljük kikerült. Mert belegyezett, hogy így modosítja a javaslatát, de utána voltak még további más javaslatok is. Nekem nem világos, hogy végül az eredeti Bokor javaslat lett megszavazta, vagy a módosított.
PANNERGY