"Vagyis eredményt (Ebitdat) kell felmutatni, mert anélkül nem nagyon lesz tartós árfolyamemelkedés sem."
Így van. Most a fűtési szezon elmúltával erre lehet várni megint egy évet. Miskolci üvegház-projekt mint másodlagos hőfelhasználás, valamint új sikeres fúrások dobhatnának rajta. Ez utóbbiak eddig is csigatempóban jöttek, nem lesz ez másként ezután sem. A sok kicsi várja a sült galambot, de a tartós rvár emelkedésnek így semmi alapja, ígéretes projekt és a nagyok ímmel-ámmal fektetnek bele, így csak spekire jó a papír időnként.
Erstével sok minden történt, és nem éppen felhőtlen a viszony.
Fellelhető a neten, amikor Miró Józsi sisakban lelkendezve beszél (talán 2010-ben) a miskolci találatról, de őket is behúzták a csőbe azzal, hogy utána még 3 évig tartott a projekt átadása.
Emlékeim szerint az Erste shorttal segített Bokor likvidálásában cserébe.
Szóval egyik fél sem törekszik jelenleg együttműködésre.
Az intézményi befektetők kivárnak nagyobb pozit a fentiek miatt sem akarnak felvenni, nem is nagyon követi senki a céget (OTP, Plotinus, Generali van benne szemmel látható pakkal)
Az egyre több magánszemély tulajdonos egységes fellépés hiánya miatt kényelmes a menedzsmentnek (a nincsen gazdája szóismétlés ebből a szempontból jogos), és jelentősebb vevők megjelenése nélkül az árfolyamemelkedést is limitálja (mindig lesz kiszálló).
Vagyis eredményt (Ebitdat) kell felmutatni, mert anélkül nem nagyon lesz tartós árfolyamemelkedés sem.
a cég életét és a tőzsdei jelenlétet nem kezelném egybevágóan.
az intézményi befektetők jelentősen több információhoz jutnak , akár benfenteshez is. Az ő kereskedésük iránymutató.
Ha emelkedő trendcsatornába áll, nem fognak kimaradni belőle.
a banki probléma zavart okozhat a folyamatban.
Az erste 10 éve 2200-on (ötödölés elött)hozta a top 10-be. most összespanolt a kormánnyal.
ha az elvi folyamatok hosszabb távon helytállóak, akkor nekik kell belőle.
de milyen áron.
a legolcsobb forrás a cég számára a kibocsájtás. akár egy intézményi.
kapora jönne a dolog.
és eközben a cég életében csak növekedés történt, a tőzsdei jelenlétben pedig árfolyam csökkenés.
(#129003) Re: unalom
Értékelés: +1
előzmény (#129000: Shorttime) | válasz erre | 2014. július 23. - 21:19
U
G
Z
galaga
Jelzés a moderátornak
(#129002) Re: unalom
Értékelés: 0
előzmény (#129000: Shorttime) | válasz erre | 2014. július 23. - 21:18
Uuu
Géza
Za
Short Timeee
NagyBarnaMacko
Jelzés a moderátornak
(#129001) Re: unalom
Értékelés: +1
előzmény (#129000: Shorttime) | válasz erre | 2014. július 23. - 21:17
Uuuu
Géza
Za
Short timeeee
galaga
Itt bukott a DAX topicban 2 nicknévvel, mert megfeledkezett a Portfolio motorhibájáról-:)))))))))
NagyBarnaMackó beültető volt?! ezt sem gondoltam volna.
(#603) Re: Btel részvény
előzmény (#601: Jockey) | válasz erre | 2014. május 16. - 12:37
Értetlenül állok egy kicsit a dolgok felett, de majd Tőletek biztos választ kapok, hogy a jó hírek ellenére miért araszol ilyen halványan felfele - ha annak lehet nevezni - és miért adjál el ennyire nyomott áron?
Megnéztem a videót, amit NagyBarnaMackó, vagy Medve már nem tudom :-) küldött, számomra ez az infó is nagyon pozitív előrejelzést - blue chip kategória - és helyzetképet adott, ezzel szemben az árfolyamban nem érzékelem. Miért????
lohere68
luiguzi
Lóhere bukott mindent, mert még mindig meg van neki.
NagyBarnaMackó beültető volt?! ezt sem gondoltam volna.
(#603) Re: Btel részvény
előzmény (#601: Jockey) | válasz erre | 2014. május 16. - 12:37
Értetlenül állok egy kicsit a dolgok felett, de majd Tőletek biztos választ kapok, hogy a jó hírek ellenére miért araszol ilyen halványan felfele - ha annak lehet nevezni - és miért adjál el ennyire nyomott áron?
Megnéztem a videót, amit NagyBarnaMackó, vagy Medve már nem tudom :-) küldött, számomra ez az infó is nagyon pozitív előrejelzést - blue chip kategória - és helyzetképet adott, ezzel szemben az árfolyamban nem érzékelem. Miért????
lohere68
felesleges végigolvasni...
bukott komcsik kétségbeesett ismételt próbálkozása :-D
politika mentesen próbálok élni, de ami most van az pozitív, kár tagadni
na hajrá panni:-))
PANNERGY