MNB már tett feljelentést, ami nyilván a PSZÁF-nál fog kikötni, de meglátásom szerint az egy teljesen másik szál. Abban senki nem fogja képviselni a kisbefektetők megtévesztését és becsapását. Az a helytelen működést fogja max képviselni. Sőt, a keg sztorit ismerve, mint részvényes lehet hogy téged vesznek majd elő, hogy ugyan tudtál-e arról, hogy MB hazudik, adatokat hamisít meg? Ha tudtál, mint tulajdonos részvényes miért nem jelentetted fel?
https://ugyintezes.police.hu/web/guest/uj-ugy-inditasa/ Itt kattints a Bűnügyi szakterület gombra. Majd utána a következő oldalon a Bűnügyi ügyintézés bűncselekményre vonatkozóan Majd utána a Bűncselekményekkel kapcsolatos beadványok (feljelentés) gombra. Ezután az Űrlap megnyitása gombra kell kattintani. Utána be kell lépni az ügyfélkapus azonosítóddal. Ezután megjelenik az űrlap, ami kitölthetsz.
Nekem az az infóm, hogy ha 10-20-30 feljelentés ugyanazzal az esettel kapcsolatban akár ugyanazzal a tartalommal érkezik be, akkor úgyis összefogják. Ergo a feljelentéshez önmagában még felesleges a pertársaság. Ez akkor kell, ha a cégtől vissza kívánod perelni a károd. Én most nem itt tartok, első körben MB és KG felelősségét látnám szívesen megállapítva. Ha már ülnek és nem tudnak elmenekülni, akkor lehet pénzt is követelni.
A feljelentést Online is meglehet tenni az ügyfélkapunk keresztül. Nem kell bemenni a rendőrségre és nem kell ügyvéd sem hozzá. A szöveget nem kell túlcizellálni, mivel az BÉT és az MNB minden határozatot rögzített. Ha valakinek szüksége van egy mintaszövegre, írjon ide: tropicalstorm2023 kukac gmail.com
Akkor szervezzük meg,akár hányan is leszünk,és jelentsük fel őket.Aki vidéken lakik ,ott is feljelentheti,azért nem muszáj feljönnie Budapestre.Az a lényeg,hogy minél többen tegyük meg,hogy lássák mennyi károsult van.Aztán ,ha mi megtettük és beírjuk a topikba ,szerintem akkor erőt adunk a többieknek,hogy minél többen megtegyék.
OTTone