"https://ugyintezes.police.hu/web/guest/uj-ugy-inditasa/ Itt kattints a Bűnügyi szakterület gombra. Majd utána a következő oldalon a Bűnügyi ügyintézés bűncselekményre vonatkozóan Majd utána a Bűncselekményekkel kapcsolatos beadványok (feljelentés) gombra. Ezután az Űrlap megnyitása gombra kell kattintani. Utána be kell lépni az ügyfélkapus azonosítóddal. Ezután megjelenik az űrlap, ami kitölthetsz. "
Ha egybefogják az ügyet, akkor gondolom egy (gazdasági) nyomozóhoz tartozik majd az ügy, de első körben az első idézés valószínűleg ott lesz, amit beírsz.
Köszönöm, én voltam az egyik, nekem 1,7 millió Ft a kár. Pesten melyik rendőrségre érdemes bemenni, itt a 16-ban már tettem feljelentést más ügyben, de lehet előnyös volna, egy helyen beadni többeknek.
11db kérés érkezett eddig hozzám. Arról nincs infóm, hogy végül mindannyian beadják-e a feljelentést. Ma válaszoltam 3 levélírónak. Nem mindenki írta meg a darabszámát, ahol látom, azt összeadva 100K felett lehet valamennyivel. Jó lenne, ha nagyobb károsultak (50-100K felettiek) is indítanának folyamatokat, ha nem is az én általam javasolt úton, mert a kár mértéke jelentősen meghatározhatja, hogy mennyire veszik komolyan az ügyet. 5-10MHUF-on nem fognak pörögni, de 50-100M már azért szemmel látható érték.
Egyenlőre még sehogy,mert a héten nagyon sok munkám van,és még nem tudtam beszélni a két ismerősömmel.Viszont.fogok én is írni orbitálisnak.Online lenne a legegyszerübb,de a személyes szerintem azért jobb lehet,mert ott kapok róla kézzel fogható iratot.
OTTone