Mi van itt? Lefele egyutt esunk a lufi papirokkal, felfele csak bamulunk? Hir nelkul kellene ennyit emelkedni... Eleg óvatos itt mindenki, aztan majd kapkod..
55. § * (1) * A szabályozott piacra bevezetett értékpapír kibocsátója rendkívüli tájékoztatás keretében haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztatja a nyilvánosságot minden, az értékpapír értékét vagy hozamát, illetve a kibocsátó megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról. A kibocsátó a közzététellel egyidejűleg köteles a Felügyeletet tájékoztatni.(2) A kibocsátó a hozzá érkezett, 61. § szerinti tájékoztatást haladéktalanul, de legkésőbb két naptári napon belül közzéteszi a Felügyelet egyidejű tájékoztatása mellett. Tehát: 61. § * (1) A nyilvánosan működő részvénytársaság részvényese vagy a szavazati jog birtokosa (e § alkalmazásában a továbbiakban: részvényes) haladéktalanul, de legkésőbb 2 naptári napon belül tájékoztatja a kibocsátót és a Felügyeletet, ha a közvetlenül és közvetve birtokolt, szavazati jogot biztosító részvényének és szavazati jogának aránya eléri, meghaladja a (3) bekezdésben meghatározott mértéket vagy az alá csökken. Első napnak azt a napot követő nap számít, amelyen a részvényes tudomást szerzett vagy az adott helyzetben általában elvárható gondossággal eljárva tudomást kellett volna szereznie
Úgy látom nem nagyon tudja a piac hova tenni a bejelentést. Én amit 85 és 83- on szerettem volna visszavenni, azt ma inkább megtettem, igaz tudtam volna 3-4 forinttal olcsóbban is, de szerintem ma este kiderül, ki áll az egész mögött. Én egyre inkább annak örülnék, ha nem a 4IG vagy párthű társ lenne emögött. Habár a pénznek nincs szaga...
Ha ez valóban így van, akkor viszont az pont az ellenkezője, nagyon jó hír. Viszont nem értem ennek a cégnek miért kell mindig ennyire kétértelműen fogalmaznia
Én még arra gondoltam, hogy megtartják 250-en a jegyzést és az ISRV lejegyzi. Nyilvános és ha az ISRV megkapta a 250-es vételárat akkor mindenki boldog...
a nyilvános tranzakció maradt a cél, akkor a 250-es jegyzés eléggé bátor lenne most. esetleg 150 ft. de ha van egy befektető aki lejegyzi 250-ért, akkor meg a nyilvános tranzakció nem teljesül. kérdés mi a jobb? lehet ez utóbbi, mert 3 millió darabbal higítanak, és 250 fton, a cégnek meg lesz 750 millió ftja. ha meg nyilvános jegyzés jön, akkor ki fog jegyezni 250-ért? senki, hacsak addigra fel nem húzzák, mire döntés születik a részletekről.
ez a művelet technikai kérdés, ez korábban el is hangzott, mivel az új részvények keletkeztetése hosszú idő, így lehet leggyorsabban megvalósítani,hogy az új részvényes a lehető leghamarabb" fizikailag is" részvényhez, jusson, a majdan megkeletkeztetett mennyiséget várhatón az irsv fogja megkapni, mivel őt nem érdekli az idő.
Van ám olyan is, hogy ,,fentről" szólnak, hogy el kéne adni a pakkod, céged, részed.. Lehet,hogy ez csak azon múlik, hogy valaki meglát-e valamit a cégben, ami potenciálisan pénzt termelhet. Ahogy a szakácsunk mondta tavaly az egyik TCR verseny betétfutamán a twingo-k versenye közben: ,,Vajon ki látta meg ezekben a versenyautót!?? " :)))) A példán is jól látszik, bármi elképzelhető!! :D :D :D
OTTone