Egy fél off kérdés: valósidejű adathozzáférésre + könyvre hol érdemes előfizetni? A brókercégnél (esetemben Erste) vagy akár itt a Portfólión, vagy egyéb kicsit fejlettebb chart rajzoló oldaltól? Illetve ami még fontos lenne, certikre mennyire valós és friss adatokat adnak, milyen mélységű a könyv?
Nem "köll" benne hinni, de nem szabad kizárni! (mivel matek így nem lehet kihagyni) Longra a hülye is tud fogadni (szokták vót mondani), hisz arra lett az egész kitalálva , különben már rég nem működne! (kivételek persze vannak) Tök jók a fundás hírek meg 25 bázispont leértékelések amit mellesleg az egész világ és még az Ufok is vártak, (miközben a tőzsde aranyostúl, bitcoinostúl, SöPőstűl szakad a dollár meg erősödik) mert logikus :))) Nem tudjuk mi lesz csak számolgatunk, mehet fel , mehet le, mehet jobbra és ha így folytatódik még talán egyszer balra is! :)) Azok a hülye madarak meg csak várnak...............
Igen, ezt aláírom. Usaban giga korrekció, recesszió, vargamisi, nagymarci stb, az leviheti 20000 alá. Ha csak csordogál tovább az élet szépen, és a normál forgatókönyv jön, akkor meg 25000 lesz idén.
Ha a piac úgy dönt,vagy olyan történik a világban,az isten sem menti meg egy komolyabb eséstől.Le 20ezer alá,a kitörési pontig 19600ig minimum.Nincs az a saját részvény ami megfogja,bármennyire is erőltetik.Annó Sanyibácsi 16ezernél is tolta bele keményen a lóvét,hogy lassítsa az esést.Láttuk mi lett a vége.19ezerről 7800.
Köszi a magyarázást hozzá. Én nem hiszek a 20000 alatti árban, de 20500-at el tudok képzelni azért. Ugyanígy a Richterben sem hiszem/hittem a 10000-ben. Alulértékelt az is meg ez is. Ha megint visszamennek 20 meg 10 alá , ugyan mikor lesznek végre a helyükön? Minden évben jóval a célárak alatt vannak, sose áll helyre a dolog? mondjuk tudjuk az indokakat, de csak egyszer jöjjön tényleg valami tűzszünet féle... Szóval én arra jutottam, hogy toporgás után indulniuk kell tovább. Nekem csak ennyi a logikám hozzá, a chartok mestere meg te vagy. Ha usaban jönne valami gigaomlás, az persze felülírhatja a számításokat. De a külső körülményekkel sose tudunk számolni, és a grafikon meg a pingvinek se tudnak róla. Azok csak várnak fent meg lent. Várják a sorsukat, aztán a geopolitikai események, világgazdasági történések, céges hírek és funda stb. hatására elindulunk valamelyik úton és elérjük valamelyiket. Nagyon jó és hálás dolog, amit teszel értünk, remélem nem érted félre a mondandóm. :)
A feltett charton a lila madárra, már hónapok óta megmondtam, hogy nem hiszek benne, de az lenne a következő! Nem is akart arra menni az árfolyam, csak Tump győzelmére indult neki! Elég jól megközelítette, de a kék 161.8%-a megfogta kétszer is! Ezzel elérte a nagy csati felső trendvonalát is! Elképzelhető egy kérdőjeles emelkedő háromszög, de erre nem vásárolnék be! Nézzük a korrekciós részét! A korrekcióról annyit, hogy az OTP régen csinált már, vagy nem is volt 0.382%-s korrekció az emelkedő trend során, csak a 0.236%-ig nézett vissza általában! Ez a szint már 20k alá esik egy kicsivel és ez lenne az emelkedő csati alja is, sacc/kb! Akkor a 0.382%-s korrekciós szint, nyilván alatta van! Amúgy egyszerű, ha 161.8%-on fordul le egy árfolyam, "akkor a ~100%-s szint a cél" visszafelé! Itt lesz a 0.382%-s szint! Ez jó egy zászlós kilövésre még! A kérdés az, lesz e korrekció, ami biztos h lesz, csak honnan indul majd? hmm Na ezért jelzem a necces pontoknál, ha elindulna, legyen valami támpont.... A chartot nemrég feltettem!
a TL99 kibocsátott mennyiség kb felét előre lebeszélt ügylet keretében vette meg valaki - a tőzsdei forgalomban nem is szerepelt - a másik felét pedig 1-2 nap alatt elkapkodták (köztük én is, és egy darabot sem adtam el belőle), azóta sincs benne érdemi kereskedés - ha kiütés lesz, akkor szvsz ugyanez a kör fog "kérni" egy újabb TL certi kibocsátást, hogy a kistoppolt pozit újra meg tudják venni
én is azt várom, hogy mikor lesz új TL certi - de hát mindenki másképp "perverz"
ez csak egy kis speki morfondírozása/ötletelése - nem biztos, hogy így lesz, de van rá esély
OTP részvényesek ide!