bocs srácok, de nekem továbbra is "ott a bogár a fülemben",h ezek a nagyobb mozgások a kötéslistákból "hiányzó" 100-200K certik (vagy még több) fedezeti RV-inek mozgatásaiból keletkeznek, nem pedig külföldi vételből...egyszerűen ez az érdeke most még a certi kibocsátó/tartónak és kvázi a fedezeti RV-kkel mozgatják a piacot, hogy a irányokkal/kiütésekkel szerezzenek extra profitot és valamilyen határidővel vissza is teszik újra.... erre nem nagyon volt reakció:https://forum.portfolio.hu/topics/otp-reszvenyesek-ide/5224?oldal=64366#9218946 de ha esetleg nagyon "elszállt ez az elképzelés", akkor elnézést kérek az időtök rablásáért.... azért ilyenkor egybankár24 szakvéleménye picit hiányzik :o)
Az érvelésed az "átlag"-hoz képesti relative nagy elmozduláson (emelkedésen ) alapul. Ez számomra értelmezhetettlen. Mindig vannak részvények amelyek az átlagnál jobban teljesitenek és olyanok is amelyek gyengébben. És nincsen semmilyen erő amely ezeket az árfolyamokat visszakényszeritené az átlag mozgásához. Ugyanis itt egyedi sztorikról van szó. Hosszútávon az átlaghoz képest kevésbé emelkednek (sőt eshetnek is miközben az átlag emelkedik) azok a részvények, amelyek gyengén teljesitenek, vagy amelyekről a piac a jövőben gyengülő teljesitményt vár el. Az OTP erősen teljesit és pont azért emelkedett az átlaghoz képest ost erősebben, mert az elemzői csökkenő nyereségvárakozásokat megcáfolta és kivette a szelet azok vitorlájából, akik az alacsony P/E értékeltséget a jövőbeni gyengébb teljesitmény várakozással magyarázták. Igy most egy új realitás van. Egy a befektetők által átlagosan magasabbra értékelt cégről van szó. Lesz persze elég ingadozás az árfolyamban. (Most is esett 1000Ft-ot pár nap alatt) De a 19.500Ft-os várakozást én jelenleg nem tartom reálisnak.
Tegnap olvastam egy nagy tanulmányt, ami az elmúlt 100 év gyertyáit öleli fel az (Amcsi piacon). Az a 3B-t vetítette előre %-os irányakkal, de koppra. Kicsit visszafelé is ellenőriztem és az is stimmelt. Kérdés, hogy a nagy manipulátorok, mint tegnap is, mit tudnak elérni. Tegnap erősebb volt a piac, az a hullócsillag fals kitörést ábrázolt. Szerintem...Ötletek, vélemények? Kicsit bizonytalan a piac, az erőlködések bekavarnak, de kicsit kivárósra érzem a pénteket, utána megindul. Kérdés merre. Valószínűleg nagy kárt nem okoz. Utána fel.
https://www.tradingview.com/x/0fw5pxhP/ . Ezeket látom, órás chart, tippmix: 1-es szcenarió, hogy most kimegy felfelé 2-es szcenárió, hogy a kérdőjeles háromszögben még tölt időt és onnan tör vissza felfelé 3-as szcenárió, hogy a kérdőjeles háromszögből lefelé tör ki, ami után két esetet látok 3A esetben visszapattan a 200-as mozgóról (meghosszabbítva pirossal), ami kb a 0,38-as fibo is 3B esetben az sem állítja meg, akkor mehetünk még lejjebb, elsőkörben 20500 környékére . Szerintem
Tegnap jo nap lehetett volna nem lett … mi valtozott ettol ? Semmi …. Certik rvk jo helyen vannak max kedobb realizalok . Celar 23 januar kornyekeig. Tavaszig kb 24 korulre varom . Meglatjuk mi lesz . Mindenesetre nem aggodok tulsagosan , kozeli ko certim nincs
OTP részvényesek ide!