Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Colas vasárnap, 15:40
Előzmény: #1287359  kovko
És mi történik ÁFA csökkentésekor? Ami már sokszor megtörtént. 5-7 % csökkentésnél az árak meg se rezdülnek, a kereskedők egyből lenyelik. Amikor 27-ről 5 %-ra csökkent, akkor nagy elánnal hirdették a 22% akciót az üzletek, majd bő fél év múlva az ár fentebb volt mint előtte. ÁFÁ-ban nagyon nehéz visszalépni. Haszon a népnek semmi, költségvetési hiány annál inkább.
kovko
kovko vasárnap, 14:56
Előzmény: #1287356  Lou70
A probléma nem az import áfával van, mert a magyar kisvállalkozás termékét ugyanúgy megrendelheti a neten egy lengyel srác is, ha feldobja neki a net egy webshopban. 
A probléma azzal van, hogy nálunk egy gazdasági csúcsminiszter miután nem jön be elég áfabevétel mit csinál? Ráhúr még 4,5% kiskereskedelmi különadót az áfa tetjére megvan? 
Tehát felemeli 27%-ról 31,5%-ig és nézi, ahogy nem nő az állam bevétele. És miután a rendszer mindenkit kirúg, akinek véleménye van senki nem meri azt mondani neki, hogy most éppen sokat markolsz és keveset fogsz. 
Nézzél már rá az e-kereskedelem volumenére, hát függőlegesen emelkedik és közben meg mindenhol alacsonyabb az adók mint nálunk. Most jön a jan.1. amikortól lehetne csökkenteni az áfát, mire vársz? Csökkentsél már Te áááálat! 
Még egy teljes gazdasági éven át akarod nézni az e-kereskedelem volumenét ahogy elér a holdig? Senki nem fizeti az áfádat már most sem, hát nem érted? Ne őrülj már meg! 
És mit csinál a csúcsminiszterünk? 
Kiáll a mikrofon mögé és személyesen közli, hogy itt minden remek, csak veled van baj. Téged jól lebac, hogy Te nem nem vettél szakácskést érted? Te vagy az oka, hogy neki nincs bevétele, mert Te nem fogyasztasz! 
Nincs egy ember mellette, de senki aki szólni merne, hogy a Lou70 megvette a kést, csak a lengyeleknél, mert Te túl kapzsi vagy. A változatosság kedvéért állunk és várunk. Most éppen 2025-ben arra várunk, hogy emelkedjen a fogyasztás és Te jövőre végre megvedd a kést. 
Biztos meg fogod venni. Ó, mi az hogy! Már rögtön januárban meg fogod venni. Nem a webáruházban fogsz többet kattintani, ha lesz egy kis pénzed. Most, hogy szólt, hogy fogyasszunk? Ezek után?
 Nyilván senki, soha többet nem használ webáruházat. Egyértelmű. Azért nő így az e-kereskedelem volumene, mert már most sem használja senki. Logikus. A csúcsminiszter tudja, hogy jövőre összeomlik az e-kereskedelem, biztos tipp. Tuti. Gazdaságpolitikát kell alapozni rá. 
Marika113
Marika113 vasárnap, 11:05
Igen.
Macus
Macus vasárnap, 10:42
https://www.onadozo.hu/hirek/import-afa-256
Ezt hivjak import áfának . Ott fizeted az afat ahonnan veszed . Azt hiszem ha van kulonbseg akkor a kulonbseget itthon fizeted meg idezojelben. 
Lou70 vasárnap, 08:14
Előzmény: #1287345  kovko
A posztod után ellenőriztem a számlákat. Minden (magánszemélyként) külföldről vásárolt árú számláján tételesen sorolják az áfa alapot és a számolt áfát. Volt akváriumi cumó, bőrkabát, ruhák, gyerek cipő és csizma, dísztárcsa, edény, fritőz, karácsonyfa égősor, szakácskés. Mindegyik euból, többnyire, cseh, román, lengyel cégektől. Mind áfás volt. De akkor ezek szerint fizetünk áfát, csak nem megy be az államkasszába?
kovko
kovko szombat, 22:36
Előzmény: #1287354  kovko
A lefelé nyílra kattintóknak azt kéne felfogni, hogy itt van egy kauzalitás. Az államnak a bevétele az egy okozat. Az államnak nincs bevétele gazdaságpolitika nélkül, mert a bevételét a gazdaságpolitika képezi meg. Az hozza létre. Tehát nincs olyan, hogy külön bevétel, nincs olyan hogy külön adó. Csak egy gazdaságpolitika van, aminek van eszköztára és az adó az eszköztárának a része. A gazdaságpolitikát mi találjuk ki. A mi gazdaságpolitikánk. Nem más húrja el, hanem mi, akik kitaláljuk magunknak.
kovko
kovko szombat, 21:21
Előzmény: #1287347  ORK
Hogy jön ide a kormányfő? Az én mentalitásom? Amikor felmentem a Mall.hu-ra anno és vettem egy TV állványt 49 ezerért, amihez hasonlót 100 felett kínáltak a magyar üzletek, annak mi köze volt az én észjárásomhoz? 
Pont azt próbáltam a fórumtárs értésére adni, hogy itt nem arról van szó, hogy én rendelkezem nyelvtudással, devizaszámlával vagy bármi olyasmivel, amit csak pár százalék birtokol és aminek birtokosait a politika kijelöli a kivételezett halmaznak, aminek nincs közös metszete a prolikkal, akik fizetik a világverő magyar áfát. Ellenkezőleg. 
Bárki felmehet a webáruházba, ami a teljesen magyar grafikus felületet jelenti. Ott a magyar banknál vezetett, forint alapú folyószámlával fizethet és a végén a csomagjának semmi köze a magyar 
forgalomhoz. 
A bárkit aki a magyar forgalomba hozza a bármit is, azt megbüntetjük a világverő adókulcsunkkal. Amit mi találtunk ki saját magunknak. Ilyenkor vert az asztalra a Kupa és ordította ékes magyarsággal, hogy pházmeg PIAC! Nem tartott doktori előadást, csak ezt az egy szót ordította rekedtségig, de kuss lett. Mindenki értette. 
Szerinted most nem értik? Ó, dehogyisnem. Csak miután teljesen világossá vált, hogy ez most a minden ideológiától és pártpolitikától mentes vegytiszta magyar gazdaságpolitika valós idejű elqrása azt csinálják, amit Te. 
Elkezdenek azon agyalni, hogyan fogja a magyar választó azt gondolni, hogy ezt valaki más húrta el nem a kormány és ha ezt hiszi, akkor a probléma az úgy… hát nincs is. 
Aztán ha én rákérdezek, hogy és a bevétel? A lóvé se kell? Ja, hát az kéne, de akkor azt majd úgy külön. Na, most a „külön” az egy határozószó. 
Valami mástól térben elkülönítve, de mégis hogyan lehet elkülöníteni a magyar gazdaságpolitikától a Magyar Állam bevételét szerinted? Mégis mi a rák a jelentése szerinted annak a szókapcsolatnak, hogy külön adó? Mitől külön? 
Kupa szerencsétlen, ha még élne agyvérzést kapna Tőled is. Rekedésig ordítaná, hogy PIAC! Nekünk az a problémánk, hogy a közös piac szókapcsolat az létezik, a külön adó szókapcsolat az meg nem létezik. El lehet képzelni, csak a valóság időben korlátossá teszi a képzelgést és hát idő az már nincs sok.
 Nem kellene elkezdeni a magyar gazdasági környezetet úgy kialakítani, hogy az ne arra ösztönözzön, hogy külföldön vásároljak a saját fotelemben ülve? Ehh?
Jack szombat, 21:13
Előzmény: #1287351  Zozo12
Ott már eleve negatív a kilátás volt eddig is és a helyzet csak romlott azóta.
Zozo12 szombat, 18:53
Előzmény: #1287350  Macus
Penteken ismet lessz egy minősites :);)
Macus
Macus szombat, 18:12
Amugy …. Az otp profitjanak 70-80% a jon kulfoldrol . Jon egy leminosites ,ami még nem bovli , es nem is leminosites jott csak kilatas rontas ami akar semmis lehet jovore. A harom minositobol kettonel meg nem a bovlinal vagyunk hanem ehyel felette szoval leminosites eseten is befektetesre ajanlottak vagyunk . Atmeneti zajt okozna de hatalmas problemat nem . Az usa bankok meg kezdik felismerni hogy nem feltetlen orban a mervado otp eseteben . Amigy uj celarak ota jott meg a forgalom kb . Mintha felebredtek volna kint is . A maci altal josolt 23 k januarig nekem megfelel boven . Nem tl99 ben ulok hanem biztonsagosban szoval en nyugodtan alszok
bumm szombat, 18:10
Előzmény: #1287348  bumm
Viktor egyetlen esélye 26 ra a gyors béke a szomszédban.
ORK
ORK szombat, 17:03
Előzmény: #1287345  kovko
hmmmm, ha akármilyen szuper húha ember lenne holnaptól a kormányfő, az mit változtatna a mentelitásodon? Ahol olcsóbb ott veszed meg. Az online világ erről szól. MINDÍG van olcsóbb...ez a magyar vállalkozók mentalitása is. Csinálok Én is egy olyan pékséget amilyen a szomszédban vad, csak 5 Ft-al olcsóbban adom majd a kiflit :DDD Aztán jön a pofára esés , mert a szomszéd még olcsóbb lett és fél év múlva mindketten azt kiabálják, hogy: ORBÁÁÁÁÁÁÁN takarodj!!! vagy SZUPOEREMBER takarodj!!!!!
És ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyi az EUR vagy az adó. Kivágjuk magunk alatt a fát az online vásárlással és ezzel senki nem tud egyenlőre mit kezdeni..senki.
csendben szombat, 16:54
Előzmény: #1287338  braveman
A remény már rég neghalt.Most a rája a menő (kakilok rája,hogy elbírja a festék. :-) )
kovko
kovko szombat, 16:06
Előzmény: #1287340  kreta
Mit csinál az állam bevétel nélkül? Forintot nyomtat? Egy fillért nem költöttem Magyarországon. Akármit vettem mindig ugyanaz történt. 
Próbálom felidézni pl. ott a TV állvány, amire ráfér a 70”, a szódagép, ami az új patronnal megy, a kerti pavilon, amit kiszívott a nap, az autóalkatrész stb. mind egytől egyig mindig ugyanaz a történet. Felmentem a netre. Kerestem a típust, hogy melyik tetszik.
 Megvolt, hogy melyiket. Utána rákerestem a konkrét termékre, hogy hol a legolcsóbb és onnan megrendeltem. Megjöttek a dobozok.
 A TV állványt a számla szerint Csehországban vettem, a szódagépet Szlovákiában, a paraván meg tán valami osztrák kínai? ...Érdekel is, teszek rá. A lényeg, hogy itthon ültem a fotelben és nulla ÁFA bevétel Magyarországnak. Nem az, hogy kevés vagy sok. 
NULLA! 
A további árfolyamveszteséget 30%-al adóztatva szerinted mi lesz? 
 Ahogy mennek feljebb az árak pláne rákeresel mindenre, hogy hol olcsóbb és akkor csodálkoznak, hogy alacsony a fogyasztás? Nem alacsony. Vásárolunk mi, csak nem Magyarországról, mert Magyarországon az árfolyamveszteséget adóztatja az állam. A barmok. Tuti biztos, hogy nem a magyar üzletben lesz a legolcsóbb a termék és mit érdekel engem honnan jön a doboz? 
Jön egy kamion és ha a dobozt egy magyar üzlet raktárába, onnan meg az eladóterébe teszik, akkor drágább nekem, mintha ugyanazt a dobozt a csomagküldő raktárába dobják, meg feltöltik egy weblapra, ahol én ráklikkelek és kihozzák nekem házhoz.
Miért venném én meg drágábban a magyar boltban miután elinflálták a jövedelmemet? Pláne a legolcsóbb helyről fogom rendelni. 
És ezek arra várnak, hogy majd nőni fog az ÁFA bevétel? Ezek bolondok.
Peterbond szombat, 15:59
Előzmény: #1287315  Macus
Ezzel az egésszel nekem csak egy bajom van. Ezek alapján jóval előbb kellett volna negatívba tenni e kilátást mert k semmi új nem derült ki. Ok könnyű mondani hogy én láttam előre hogy nem fog a Fidesz engedni és nem fog jönni a pénzek de azért őszintén ez most kit lep meg az elmúlt 2-3 év alapján? Ezek alapján viszont a következő pénteken viszont a tényleges leminősítés is esélyes lett.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 15:55
S végül Tippmix 3. Idei év hátralévő részében csúcs, v új ATH? 
22 500 -at még az idén elérjük vagy fölötte: fel
22 500 -at az idén már nem érjük el: le
(A Tippmixek bármelyikéhez szöveges értékelés-gondolat mindég örömmel látott) :)))
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 15:51
Tippmix 2 Az Év hátralévő részben "hol" lesz az alj? 
20 500 alá (vagy addig megyünk): le
20 500 ig nem megyünk le: fel
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 15:48
Ahogy látom ismét turbulens időszak elé nézünk az év hátralévő részében. 3 részes tippmix sorozat következik e témában. Akinek kedve vagyon, szavazzon! :)
Tippmix 1: Jövő héten hétfőn merre indulunk?
Hétfői záró 21 170 felett zárunk (Vagy pont ott): fel
Hétfői záró 21 170 alatt zárunk: le

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek