Semmi közöd hozzá. 🙂 Abban a pillanatban, hogy, le írtad a paraszt szót, te is személyeskedtél. Semmivel sem vagy különb itt senkitől sem. Nem te fogod itt meghatározni, azt hogy, mi milyen véleményt formál.
Miért kell kárörvendeni? Meg sokan személyeskednek. És nem azért mondom, mert shortoltam, sosem tettem olyat, másfél éve csak bővígetem a longom. Nem kéne parasztnak lenni.
Nem jött be. A bullish engulfing meg bejött. Aki a TA-t használta most keresett vele, feltéve, ha érti, mit jelent a TA. Szerinted mi a TA és hogyan működik? Én szeretem a TA-t, de érdekel te mit és miért gondolsz róla!
Azert azt a 3-4% novekedesben en ketelkednek. Az ugy lesz annyi mint iden. Jo lesz 2 nek is max. Vagy ahogy anno 5 meg 6% novekedesrol almodott a kormany. Meg kanyarban elozesek es 30 ra ausztria utolerese. . Maradjunk az enyhe novekedesnel, az bejohet. Allampapirbol tenyleg lesznek nagy kiszallok, kerdes hogy tenyleg ide csapodik-e le. Mindenesetre a 15-17% biztos hozam helyett mar csak 5-7 lesz. Az meg mar nem olyan fenyes. De valoszinuleg azert tobbseg marad allampapirba. Sokezer milliard nem jon tozsdere de a toredeke se kis penz lesz, igy a Q1 Q2 emelkedes ( barmi komoly negativ hir nelkul ) szerintem is eselyes altalaban a BUX on.
Van valami, amit abszolút nem értek a shortosok logikájában. Ott van az a szerencsétlen osztalékrészvény, a Mol. Egy csomó különadó van rajta, rengeteg a geopolitikai kockázat, ami érintheti a bevételeit, évek óta nem képes kitörni, hanem zónázik kb. 2.500 és 3.100 között. Július közepe óta a vak is látta, hogy merre van az irány. Kiváló terep lett volna a shortra. De nem, az Okos Tóni beshortolja a BÉT legnagyobb növekedési részvényét, amiről idén derült ki, hogy bekerült Európa 30 legnagyobb bankja közé és további bankokra vadászik. Nem mellesleg egy pénzgyár. Teljesen logikus, hogy szakadni fog, nem? . Most már hiába jönnek azzal, hogy majd úgy is esni fog. Aki akar profitot realizálni a longosok közül az most megteszi, akinek meg stratégiai long pakkja van azt meg nem érdekli még a 2.000 forintos esés sem, mert kiüli. Aki részvénnyel longol gyakorlatilag nem tud bukni, de ti shortosok igen.
A magyar piac brutálisan alulértékelt, a blue chipek P/E-je jóval a szektortársaké alatt van. Ha
jövőre tényleg bejön a 3-4% gazdasági növekedés és mellé kijön sokezer
milliárd forint állampapírból, akkor annak egy része megtalálja a magyar
tőzsdét is, szerintem Q1-Q2-ben brutál tőzsdei rally lesz, ha nem lesz a
világban nagyon nagy baj (pl. komolyabb amerikai recesszió,
energiakrízis megint). Az ATH mint olyan semmit nem mond, amikor az elmúlt 3 évben 40% feletti infla volt kommuláltan.A
19000-es OTP most 30000 feletti OTP-nek felel meg 2021 elejéről. Sehol
nem vagyunk ahhoz képest, miközben a cég méretben felrobbant időközben
az akvik miatt.
Szia Macibear! Hallod Te nem vagy semmi. Forintra, órára pontosan leírtad hol èrdemes elkezdeni venni. Aki rád hallgatott már most szèp pluszban van. Köszönjük a fórum nevèben a tanácsaidat ès a sok segítséget. Èn is sokat tanultam tőled? Remèlem jól vagy, ès várunk vissza.
Amikor ennyire megy az arcozás a longgal, akkor szokott esni a papír, aztán megy 1-2 napig a gyászhangulat és a világvége várás. Természetesen 8 ezerre várom :))) (Nincs papírom, nem vagyok érdekelt, csak rendszeresen olvasom a kommenteket.)
OTP részvényesek ide!