Két hónapot kaptak a bankok az 5%-os THM-plafon bevezetésére a Kormánytól.- -Ha ez nem lesz meg,jön ami MOL-nál az üzemanyagárakkal-akár hatóságilag is előírja a Kormány az 5%-os THM-t ingatlan célú hitelnél.- Lehet-e hatósági THM?
Törölt felhasználó2024. 09. 22. 12:31
Akkor abban maradunk, hogy csak a long? És most kell venni, mert sose lehet tudni mikor maradunk ki a ralliból? ok
Nézzük a számokat! :) Chart. Asszongya, hogy 200-as napos mozgó most 17376, felette long, de így szemre inkább 17500-as szintet mondanám. De, ami még fontosabb, hogy a chart egyértelmű határokat jelölt ki, legalábbis, ami egyértelmű nekem a következő számok. Az látszik, hogy az utolsó pánik leszúrás 16850-nél volt, ez egyértelmű, hogy ott megjelentek a vevők valószínű újra megjelennének ottkörül. Picit visszább tekerve nézzük meg azt, hogy mikor volt még ez alatt is az ár. Ez április 19. után már nem történt meg. Azaz ezen a napon 16825-re volt egy leszúrás, de zárásra 16940-re húzták a papírt. Tehát ez azt jelenti, hogy így nézve van egy erősnek tűnő alj zónánk, ami ezeknél a szinteknél található kb. Tehát nálam a végső long iránynak ez alatt lenne vége. Fent a legutóbbi jelentős csúcs 18890-nél van, ezt nem tudtuk meghaladni lefordult az ár július 24-én. Nem tudok mit csinálni, vegyük ezt az egészet egy nagyobb zónának. Ami biztos, 18890-nél leverték a papírt a zóna tetejéről, míg 16825 megtartotta, zóna végső alj. Durván 2000 pontos zóna, soknak tűnik, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy most mi van? A zóna felső harmadában tartózkodik az árfolyam, kb. 300 pontra a zóna tetőtől, 1700 pontnyira a zóna aljtól. Értelmezésem szerint ismételten azt a folyamatot látjuk, amikor az árfolyam "erőt gyűjt", készülve a csúcstámadáshoz, majd kitöréshez. Szerintem lényegében az árfolyam, az ezt megelőző erős long trend után oldalazó trendben mozog immáron 2024 április 19. óta, tehát mintegy 5 hónapja, jelenleg a long irányon tartózkodva, és ebből következőleg nagyobb esélyekkel a további long irányú folytatásra, (napos távon értve). Ennyi, nekem a várakozásom. :) Olvastam hét közben a gondolatot, miszerint az elmúlt több kereskedési napon nem boldogult az ár a 18550 - 18600-as szintekkel sem, és ezáltal, minél többször próbálkozik az ár és nem sikerül átvinni, a lefordulás esélye megnő. Ez igaz... lenne, mondjuk short trendben, vagy oldalazó trendnél short oldalon. De fentebb leírtam, hogy most nem ott vagyunk. Most az a helyes értelmezés szerintem, hogy minél többször próbálkozik egy szinttel az ár és nem kap egyértelmű lefordulást, akkor az a szint egyre gyengébb lesz, és pont hogy előbb-utóbb áttörésre kerül, majd az ár elhalad a következő ellenállási zónáig, ahol újra kezdődik a játék. De, nézzük a tényeket. 6 kereskedési nap óta van az ár itt, ahol most, ebből 5 zöld gyertya lett, (napos) egy piros, de az meg doji, ja tudom nem tökéletes, de nem ez számít, tökéletes sose lesz. :D Tehát igaz az, hogy az ár 6x próbálkozott itt, (naposon, alatta lehet még többször), de nem kapott egyértelmű elutasítást, tehát inkább az áttörésre számítok. https://ibb.co/WVJNW4s
Kulcsnapok. Ez a gondolat jutott eszembe, az árfolyamot elnézve mostanság. Igaz az amcsi tőzsdéről szól, nem lesz pontos, de a lényeg az. Ismeretes, hogy aki az elmúlt évtizedekben a legjobban teljesítő tőzsdei napokból kimaradt (index szinten nézve), mondjuk a legjobb 20, 15, 10 napból, az ezen időszak hozamainak nagy részéből is kimaradt. A többi években igazából nem kellett csinálni semmit és hiába voltál ott, a "maradék" részekben, ha ezekről a napokról lemaradtál. Tehát. Amit most látok, és várok long oldalról nézve a dolgot, hogy várom azt a napot, napokat, ami lehet közeli vagy középtávi mindenképp, amikor ismét lesz egy ilyen kulcsnap az OTP-nél, amiből nem kéne kimaradni. Mert aki abból kimarad, megint egy jelentősebb hozamról lemarad. Vagy nézzük egy másik szempontból: egy jól elkapott beszállóval teszem azt kiszállnék ezeken a szinteken, oké, de mikor szállnék vissza? Akkor korrekciót, nagyobb visszanézést "kellene" várnom, várni a jó beszállóra, ami lehet nem jön el még sokáig. Egy jó helyzetet nem lenne feltétlenül szükséges elrontani túlgondolva a dolgokat. A másik gondolat, ami éppen ezen kulcsnapokhoz kapcsolódik. A tőzsdei árfolyamváltozások nem lineárisak, nem racionálisak, de mindig igazak. Tehát. Becsapós a dolog, mert teszem azt, azt gondoljuk, hogy nő a profit, nő a cégérték folyamatosan, egyenletesen, lineárisan, de nem nő ezzel párhuzamosan az árfolyam. Oké, ez teljesen természetes. Igen, de lesz egy pont, egy kulcsnapon, amikor az addig semmit sem csináló árfolyam mégiscsak egyszerre, és hirtelen, egy nagyobb mozgással "építi be" a korábban elmaradt, várt, és folyamatosan számonkért emelkedést az árfolyamba. Láttunk már ilyet? Szerintem igen. Ebből a napból tehát nem szeretnék kimaradni, nem tudom ez mikor fog bekövetkezni. De, az idő azt gondolom a long oldanak dolgozik, a profitnövekedés a long oldalnak dolgozik. Egyszercsak, egyszerűen meg fog történni, és akkor fognak jönni az olyan kommentek, hogy nem értik, miért emelkedett hirtelen sokat az árfolyam, mikor erre semmi sem utalt, semmi sem jelezte. De. Utalt és jelezte, csak korábban.
Ezen a szinten ilyen gazdasagi helyzetben viszaszalnanak szerinted? Nem varnanak jobb beszallót?hmm a tl certik is ismet kaphatok ami eddig nem volt kezdenek rajönni hogy ebben az oldalazasban nem igazan kifizetődő
Még egy TA-s megjegyzés. Írtam már, hogy kirajzolódni látszik egy alakzat, aminek longos verziója nagyon gyorsan nagyon magasra vinne. Még az idén 20,5 k fölé. Támogatná az RSI is. A shortos verziója viszont 17k alá mutat. Egyértelműen nem tudom kijelenteni melyik fog bekövetkezni. . Tudom, ez egy nesze semmi fogd meg jól várakozás. Ezért a cash és a fedező short. Hetes RSI alapján rávágnám, hogy irány fölfele. Megszorítások, ilyen gazdasági kilátások idején? Mire föl? Mert akik az idén kiszálltak - várva az esésre - most mégiscsak visszaszállnak?
Figyeljétek meg a határidős zárások (minden hónap harmadik péntek) záró árainak alakulását tavaly decembertől. Talán nem túl nagy merészség kijelenteni, hogy a következő négy hét maximuma valamivel 19 150 fölött, minimuma kicsivel 18 250 alatt várható. . Kirajzolódni látszik egy trendcsatorna a határidős zárásokat alapul tekintve. A következő hatizárásig a maximum és a minimum bizonytalanságát az okozza, hogy az alsó vagy a felső trendvonalat érinti-e meg először. Ha először lemegy akkor benézhet akár 18k alá is kicsivel és aztán felszaladhat 19 350-ig is. Ha először fölmegy, akkor épp csak megstuccolja a 19 150-et aztán lejön 18 250-ig. Melyiknek nagyobb az esélye? Passz ... November 8-án (GYJ) elvileg 18 600 alatt kellene legyen a göngyölített négy negyedéves eredmény alapján. . TA alapon baromira hiányzik belőle egy komolyabb visszanézés. Nem 2000-forintos néhány napig tartó japán pánik zutty - azt akár ki is lehet venni a képletből - hanem több hétig tartó trendszerű lejtmenet. Igen le kellene vigyen 16k alá. A gondom csak az, hogy az idén már kétszer is megcsinálhatta volna (meg kellett volna csinálnia), de mindkétszer elmaradt, feltételezhetően a CET1 és az MRP-s srv-k miatt. Most itt az újabb lehetőség. Mehetne le, de itt van még újabb 60 mrd forint vételre. (Mondjuk baromira gyorsan fogy ezen az árszinten.) Emiatt 1000 forintnál nagyobb visszanézésre most sem igazán lehet számítani és az is eltart néhány hétig. . Részemről továbbra is inkább cash. Strat long pakk tartva, a héten vettem részfedező TS certit. Nagyon nem bízom benne, de az a kisördög ...
Csokkeno trendben meg nem hisszuk hogy tud emelkedni is…. Pomper jani meg mindig azt hidzi csokkeno trend van. Az otpnel az a felrevezeto hogy covidnal haborunal a bv szintre esett , csak most ez a szint mar magasabban van mert a profitot nem kifizeti hanem visszaforgatta.
A tapadztalt rokak 14-13 kt is irtak mar. Segitek a talalati aranyuk szereny :D aki 15 kt var az a book value ala varja a reszvenyt. BV most 17500-18000 korul van szeptemberben.(Q3) ne p/e-t nezzetek az valtozhat , p/bv ezt nezzetek. Otp 1-1.2 kozott ertekelik epp . Ha ez marad akkor ev vege nem 20 hanem folotti lesz , 15 nel 0,75 ez az ertek. (Ugye sajat tokebol jon , a p/bv)
Én aláírom alulértékelt, 15 éve ezt nyomjuk a BÉT-ről… meg long trendben vagyunk jelenleg. Sajnos be kell látni a trend kifulladóban van. Nagyon okosan szállnak ki a nagyok, adagolják részvényt záróban. Hagyják felmenni, de érdekes mindig van eladó nem is kevés- pont annyi, hogy jó legyen az End. Napközben meg nulla érdeklődés … Néha egy komolyabb korrekció a növekedésnek is jót tesz :) Ha nagyon lepuszilna a Buy And Hold pátiaknak nem kell kétségbe esniük, de feltételezem nem is tl91 fő ügyfélköre optimális esetben, ha igen akkor baj van…
Ertem köszönöm a ts 19635 most a legközelebbi kiütes hetgőtől valtozik kb 25ft sacc szerinted akkor ezt nem ütik ki? Vagy igen de akkor 19.800 ig kellene mennie ?
Igen, a havi grafikonon oldalazik a piac, mindent beáraztak már a befektetők, új hatások kellenek, addig marad itt az árfolyam. Venni itt csak további jó funda esetén fognak, eladni pedig csak negatív hatásokra. Egy plafonba ütközött a papír, ha nincs látványos pozitív dolog, nem fog felfelé menni, ellenben amikor áll az árfolyam sokan kiszállnak más lehetőségek miatt, ezt az srv most fogja. Az ősz miatt úgy vagyok vele, hogy az esésnek mindig van tere, a nyár után az esős ősz a befektetőket is komorrá teszi, ahogy tavasszal inkább longossá válnak a sok napsütésben. 17K egy álmos piacon belefér, 16K pedig egy felhős, esős őszön. Egy esés után szerintem azonnal megjelelnének a vevők, azok is, akik most eladták, korrekcióra számítva.
A következő két hétben várok egy csúcsot, pontosan nem tudom megmondani, hogy hol lesz, de áttörheti az ellenállást és kirázhatja a shortosokat. Ha van valahol egy ts kiütési ár 18700-19300 között, akkor a fölött 100-200 forinttal lehet a csúcs. 17K egy támasz, 16K mélyebben szintén támasz, a kettő közül bármelyik. A hetes bollinger alja, ha gyors, akkor 17K, ha lassú, akkor 16K. Látom Fibo38 van 15K-nál, meg ott lehet majd a havi boli közép, régi motorosok ezért mondják ezt a szintet, Macus tapasztalt rókáktól szedhette a 15K-t. Nekem ez most még extrém, de ha elromlik a hangulat (októberben szokott) lehet. Nagyon erős a jelenlegi funda, főleg a jövedelemtermelő képessége a banknak, valamilyen kockázat realizálódik. Funda változás nélkül ezt nem tudom elképzelni, ilyen szintekhez nagy nemzetközi játékosoknak is be kell dobnia a lovak közé a gyeplőt. A mostani ismereteimmel ezt nem tartom valószínűnek.
OTP részvényesek ide!