Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zozo12 2024. 09. 21. 19:07
Előzmény: #1280516  Munehisa
Egyebkent köszönöm válaszod es mot gondolsz innen mehet e meg valamennyit feljebb illezve medig várod kb a korrekciot?nem exrtem helyzetbe nekem is van extrem helyzetre tippem de szvsz az nem jön be igy csak egy alltalanos kb kivi vagyok tiedre ha nem gond ?
Törölt felhasználó 2024. 09. 21. 19:07
Emelkedő trendben soha nem hisszük el, hogy lehet még az árfolyam olyan szinteken amiken már jóideje átment és pár korrekció által sem ért el. 
Csökkenő trendben meg bebizonyosodik, hogy nemhogy csak eléri hanem meg is haladja azokat. 
Itt van egy közel 2 éve tartó emelkedő trend amiben eddig csak 2000 ft-os esések voltak. Persze hogy vakká teszi az ember. 
Zozo12 2024. 09. 21. 19:05
Bocs ironikusan akartam irni mivel Macus mindíg ezt irta de most meg a hetvegén kimaradtan nalla :) hiányoltam hogy irja nem rossz hetfön megyünk 19k ra:) de viccet félre teve nincs valakinek tl90 91 es certi csütörtöki köteslistaja?
maxhell 2024. 09. 21. 18:57
Nagyon jó felvetés! A lényegi különbség szerintem itt van az összeomlást várók és az emelkedést vizionálók között! Mivel éppen az a kérdés, hogy az említett felsorolásból, mit árazott már be előre a piac és mit árazna akkor, ha ezek tényleg validálódnának, és mit ha ezek rendre nem valósulnának meg? Ugye szokták mondani, hogy a piacok előre áraznak. Általában túlzólag is. Senki se hülye itt úgy gondolom, és nem csukott szemmel élnek az emberek. Tehát valós problémák és kockázatok vannak, amit szerintem a piac már legalább részben előre áraz. Vagy úgy gondoljuk, hogy egyszer nyomott az árfolyam mivel lehetséges és valós problémák vannak, és aztán amikor ezek a feltételezett problémák tényleg megvalósulnak, még egyszer beárazza a piac? Duplán, triplán, sokszorosan? Nem tudom, csak kérdezem. Ellenben, ha esetleg mégis az lesz, hogy nem jönnek a negatív dolgok be, akkor? Akkor mi lesz? Szerintem összességében a negatív dolgok már részben be vannak árazva a mostani alulértékeltségben, az emelkedi való nem tudásban, ha és amennyiben a helyzet nem lesz rosszabb számottevőleg és ahogy telik az idő, a pozitív kockázatoknak kellene érvényesülni és ezáltal az árfolyam jelentős emelkedésében kellene  megmutatkoznia. De a jövőt nem látja senki se. Azért csődbe csak nem fog menni az OTP. :)
Munehisa 2024. 09. 21. 18:35
Előzmény: #1280515  Zozo12
Nem értem mi ez a 15K fétisht, elmagyarázod?
Szeptember-október hónapokban várok egy korrekciót, jövőre pedig úgy gondolom lesz 20K felett a papír, tudok extrém árat is mondani, de miért rohanjuk annyira előre?
Először legyen rendben a költségvetés, ne akarják újból terhelni a bankokat, ne kényszerítsenek rá veszteséges működést, például forrásköltség alatti hitelezést, legyen meg a hitelminősítői döntés, illetve ne legyen és mondják azt, hogy nem változtatnak, lássuk a Luminor és a másik, az Isztáni akvizíció eredményét. Ne álljon fent az infláció veszélye, maradjon a forint 400 alatt, ne kapjon az OTP egy szankciót a nyakába USA oldalról.
Zozo12 2024. 09. 21. 18:12
Előzmény: #1280514  Munehisa
Dehat most sem lett 15k ?:):) akkor nem lessz 19-20k?:) szerinted?
Munehisa 2024. 09. 21. 17:10
Előzmény: #1280509  Macus
Szerintem az a baj, hogy sokan csak azokat a tényeket figyelik, melyek kedvezőek számukra.
Nem is olyan régen, hat hete volt egy 2000 pontos esés az OTP-ben, mindenki elfelejtette?
A napokban Orbán aláírt egy 130 pontból álló megszorító csomagot, a múlt a héten bankok "ajánlást" kaptak, hogy hogyan és milyen áron kell hitelezniük.
Ennek a sorok között két jelentős funda információját sem látom a becsült célárak között szerepelni, mint lefelé mutató kockázat. 
Az egyik, hogy a kormányzat ismételten beavatkozik egy (vagy több) üzleti vállalkozás életébe, működésébe, nyereségességébe, ami a befektetők nem szoktak szeretni és egyben rontja a funda értékét az OTP-nek.  A másik, hogy jelentős megszorításra kényszerül a kormányzat, alig pár héttel az előző után. Ez azt jelenti, hogy a költségvetési folyamatokat nem sikerült rendbe tenni, továbbra is negatív spirálban vannak, pedig ez az ország minősítése szempontjából nagyon fontos. Haladékot kapott a kormányzat a leminősítéstől, de továbbra sem jönnek az EU-s pénzek, pedig két évig hallgattuk, hogy milyen jól haladnak a tárgyalások.
Van egy leminősítési kockázat, ha az megtörténik a funda annyit ér, mint egy használt - elnézést a kifejezésért - wc papír. Úgy fogják hetekig 100 ezres nagyságrendben dobálni az OTP-t, mintha nem lenne holnap!
Aki még  nem élt át egy medvepiacot pozícióban (utoljára 2007-2008 a BÉTEN) az igazából nem rendelkezik tőzsdei tapasztalattal, az amit látott az a tőzsde napos oldala és nem is tudja elképzelni milyen, amikor a funda alapján 20-30% éves felértékelődési potenciál (2007 OTP) helyett a csőd lehetőségének rémével néz szembe, amikor a papír értéke már a könyv szerinti érték töredéke. Mire megjött a funda, az új funda, addigra az árfolyam a töredékére esett.
A tőzsdén az árfolyamok nem csak egy irányba mozognak, mindig van korrekció, még akkor is, ha a funda mást mond (igazából a funda nem mond semmit a korrekcióról egyszerűen átéli, legtöbbször meglepetésként).
Egy befektető hosszabb távot néz, nem érdekli egy 10%-os korrekció, nem értékeli minden nap a piacot. Mindenkinek el kell dönteni, hogy milyen időtávon akar ügyletelni és ahhoz hozzárendelni az eszközparkot. 
Bármennyire is jó a funda kilátás jelenleg, valami miatt nem veszik a papírt, megállt az emelkedés, pedig már srv is fut. Pár ezer ponttal lejjebb biztosan megjelennek a vevők, sokan ülnek készpénzben, de jelenleg mi alapján vásárolna valaki egy csúcsközeli állapotban, mi az extra, ami miatt azt mondja, hogy most vesz és nem vár egy alacsonyabb árfolyamot vagy egy tisztább képet, egy kitörést.
Zöldbéla
Zöldbéla 2024. 09. 21. 16:59
Előzmény: #1280505  RME2
Az öt év lejártával megszerezted a jogot a kedvezményekre.
Ha újrakötöd, és a következő évben feltöröd, akkor az újrakötés utáni nyereségedre SZJA-t kell fizetned, de szocho-t nem.
Törölt felhasználó 2024. 09. 21. 14:54
Előzmény: #1280509  Macus
Funda alapon az otp egy növekedési rv, növekvő profithoz növekvő árfolyam fog mindig is tartozni. Cserébe ez nem szűri ki és nem zárja azokat az időszakokat és annak lehetőségét, amikor macipiac vagy egyéb más ok miatt esik az árfolyam “tartósan” és hosszabb ideig. 
Szóval szerintem amikor azt mondod, hogy nem fog esni és/vagy x ár alá nem fog menni a funda miatt, az így ebben a formában nem igaz. Lsd többször is esett nagyobbakat fundától függetlenül. 
Aki funda alapján veszi, mindegy h mikor veszi mert alulértékelt rv-t vesz. De ez nem jelenti azt, hogy nem fog esni. 
dniel
dniel 2024. 09. 21. 14:49
Előzmény: #1280510  dniel
Az esés azért lesz váratlan mert még fundássan se látjátok át hogy más országokban is szar a helyzet... nem csak itt... mindenhol... és amikor elkezdi itt 90% ban mindenki csödbe fog menni mint 2022 ben vagy elötte párszor
dniel
dniel 2024. 09. 21. 14:46
Üdv sok mindent nem értek.. vannak itt igazán vak hívők mint a vatikánban de évek ota ugyan az a mantra megy... mondjuk a biblia se változik de sztem rosz helyen kapirgál a társoság... az egyik dolog az allokálás a tőzsdén... az OTP akármenyire is szeretnétek nem prioritás egy befeketönek most nem mari nénire gondolok... vannak fontosabb dolgok instrumentumok ha mást pumpálnak OTP stagnál mert a kutyát nem élrdekli amikor már berendezkedtek máshol jön majd a otp speki is... ez máskor is igy megy 2 hét de akár egy honapos csuszással...
A másik dolog, mindig a funda a funda meg hogy az OTP nem magyar bank... ha funda és az OTP nem magyar akkor miért mindig csak az orbán kormány szapulása az EU igy ugy megy és miért nem azoknak az országoknak a helyzetével foglalkoztok ahol az OTP jelen van soha egy adatot nem láttam azokbol az országokbol ahol az OTP nek kitetsége van... ahonnan a bevétel származik kit érdekel mi van magyarországon??? ha nem ez számit miért ezzel foglalkoztok... van egy csomo másik ország azzal menyire vagytok tisztába??? 
Macus
Macus 2024. 09. 21. 14:13
Az a baj sokan csak azt latjak ta alapon esnie kellene. Nem nezik a fundat. Es pedig van egy paradoxon is . Mert normal esetben mondjuk egy mol teljesen jogos az eses varas . A mol nagyobb reszet kifizeti a profitnak. Az otp visszaforgat mert novekszik es nem tervez leallni. Szoval az arfolyam noni fog amig meg nem all a novekedes es onnan kapcsol at a magasabb osztalek fele. Es kezdodik a periodikussag a reszvenyben. Addig novekedni fog. Lehet most lassabban de vege a haborunak mintha felrobbanna olyan sebesseggel fog noni
stacstac 2024. 09. 21. 13:14
idén szerencsére nem egy időpontban van az Elektrotechnikai Egyesület (MEE) Vándorgyűlése a Közgazdász Vándorgyűléssel

amikor tavaly a MEE vándorgyűlésen voltam, akkor bementem az egyik előadásra és mire kijöttem 1000 Ft-ot esett  OTIka   :-)

akkor uzsgyi rohantam a szállodába a gépemhez és igyekeztem gyorsan visszavenni a TL pozit amiből kivágtak   :-)

idén már megvolt a közgazdász vándorgyűlés, úgyhogy bízom a legjobbakban
teljes OTPTL pozit tartom - a topik kezd újra negatív lenni, úgyhogy bátran mehetünk tovább felfelé

AKKO/APP/OTPTL/RICSITL - továbbra is ezeket tartom

az idei tervem teljesítéséhez egy 20%-os poziérték növekedés kell még - meglátjuk   :-)

jó spekit mindenkinek
joe001
joe001 2024. 09. 21. 12:24
egy kis amcsi kamatvágás utáni tőzsdei statisztika
https://tinyurl.com/bdepjz8h
Jack 2024. 09. 21. 12:14
Előzmény: #1280504  GERI-inv
Valóban érdekes, főleg a vége ahol elmondja, hogy a FED döntése után kb. az egész világ csúcsokat döntöget, amerikai bankok +3-5%-ot mentek, a BUX-ot pedig láttuk mit csinált a héten...semmit. Erről jut eszembe, hogy múlt hét végén volt egy szavazás, hogy péntekre elérjük-e 19000-et. Ha jól emlékszem 14:3 arányban az igen nyert (én voltam a 3-ból az egyik). Hétfői nyitó 18500, pénteki záró 18590....kemény 90Ft (0.5%) úgy, hogy minden adott volt az emelkedéshez. Nagyon látszik, hogy mennyire elfogult a fórum long irányba. Ne értsetek félre, nem vagyok ellendrukker, de szeretném objektíven, két lábbal a földön állva látni a helyzetet. A helyzet pedig az, hogy egy hónap múlva S&P felülvizsgálat, az USA elnökválasztás bizonytalanságot hoz. Az ország helyzete szarabb mint volt, már ott tartunk, hogy mentők beszerzésén spórol az állam, EU-s pénz nem volt és nem is lesz és még hosszan sorolhatnám. Hiába jön az OTP bevételének nagy része külföldről, láthatóan nem azt árazza a piac. Ha szerencsénk lesz akkor az OTP köt egy jó üzletet, pár nap alatt felmegyünk 500-800 Ft-ot (kérdés honnan indul), aztán szépen lecsorgás amíg valami nagy pozitív változás nem lesz a világban.
RME2 2024. 09. 21. 09:37
sziasztok!
tudja valaki? : lejár idén a TBSZ-em, de ha hosszabbitom további 5 évre, akkor ha megbontanám 1 év elteltével, csak az 1 év alatt szerezett hozam után adózok?
Macus
Macus 2024. 09. 20. 20:14
Előzmény: #1280502  Zozo12
Nem mindegy hogy par szaz darab van bent vagy egy 50 ezres fal
Zozo12 2024. 09. 20. 19:18
Előzmény: #1280501  Macus
Macus hogy erted ezt hogy 630 ig üres a könyv hetfőn mar nem rak be senki eladasra 630 alá szerinted ?:)  ezt most komolyan gondolod?
Macus
Macus 2024. 09. 20. 18:44
Előzmény: #1280498  HZo
Jut eszembe igy hogy lekotottek / atsulyozas pipa … hetfore ures a konyv 630 ig illetve nrm lesz meg ez a bizonytalansag

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek