:) a 700 milláért ... . Mondhatni normál ügyleti kamat. Durván 15 500 forint volt a kötési ár amikor elfogyott a TL90. Ennyit, vagy +-néhány száz forintnyi pénzt az Erste azért lekötött fedezet gyanánt (kihelyezte hitelként? - nézőpont kérdése) darabonként. Ez olyan 3 mrd körüli összeg. (Már ha jó a feltételezett modell.) Végül is nem a semmiért kapja azt a heti 7 millát. "Áll" benne a pénze. Vagy inkább dolgozik néhány milliárdja.
Nem a semmiért. Az a neked meghitelezett összeg kamata. Az Erste úgy kell vegyen 200.000 darab részvényt hogy semmit se keres az árfolyamon ( mert ugye azt te kapod a certiben meg ). Ergo fekszik durván 17,000*200,000 azaz 3,4 milliárd forintja valamiben ami nem hoz semmi hasznot. Vagyis de az aláb említett 7 milliót. Ami heti kb 0,2% ami 52 hétre vettve 10,4% hozam a 3,4 milliárd befizetésre.
Sziasztok! Van valakinek esetleg egy link-je, amin össze van gyűjtve, hogy melyik magyar részvény mennyi osztalékot fizet, és mikor vannak a megfeleltetési napok? Ne kelljen már összevadászni... Köszönöm!
A korrekció mértékén :) Ha egy "hír" nélküli mozgás kb 1000 ft sávozást okozhat, akkor nem annyira elrugaszkodott az a 15% ha valami történne is a következő időszakban. :) Az 1000-es esés egy baráti megközelítés, amit én mondok, az meg egy worst-case szcenárió, hogy esemény-függő a mértéke.
Kamat = bázisár módosítás? Vagy miképpen. Most eladtam az utolsó TL88-t ... és az Erste nem csinál semmit, nem volt kötés utána azzal a darabszámmal ahogy szokott lenni ... Nem tetszenek ezek az 1db-os OTP kötések.
Az én naív fejemben a CET1 vásárlással begyűjtött részvények az akvizícióhoz kellhetnek, ott akarnak esetleg fizetni velük, nyilván csak részben ezzel. És persze, ha közben felértékelődnek a vásárláshoz képest, az merő haszon. Ha másképp akarom nézni, a ~3 m db részvény bevonásával az egy részvényre eső érték 280/277 = 1,0108 arányban, vagyis 1,1%-al nőne. Szerintem nem ez a szándék.
Én sem vagyok előfizető, de valamiért először behozta a cikket, most meg már nem, érdekes. Nem matekoztam végig, de nagyságrendileg kijön, ha a visszavásárlást könyvértéken (vagy alatta) hajtják végre. A megemelkedő osztalék csak az egyik tétel, a nagyobb rész ott képződik, hogy a kinnlévő részvények darabszáma csökken. Pld 280m db helyett 276m db lenne, ott van 1,45% különbség, ami részvényenként 16000*0,0145=232Ft. Ennyivel ér többet minden részvény, ha a bank egészének értéke nem változik.
május utolsó harmadában? ezt annyira nem értem tehát szerinted még lehet alj az osztalék előtt? vagy annyira kevésnek tartod az osztalékot, hogy szerinted arra nem is lesz semmilyen emelkedés?
OTP részvényesek ide!