Azért máig elég sok változtatásokat tesznek, és nem pont azért, mert így is úgy is minden ugyanúgy alakul. Annyi, hogy a pénzpiac mindenre könnyen reagál. És igen, volt pár válság, meg államcsőd a történelemben, meg még több eshetőség, amit sikerült elkerülni INTÉZKEDÉSEK miatt. A piac a hathatós intézkedésekig a legrosszabbat árazzák, egyszerűen azért, mert addíg minek raknának oda pénzt, ha csőd is lehet, mások meg a kockázat miatt inkább onnan kivennének. Az eredő: csődöt áraznak, pedig még nincs csőd, de LEHET, ha NEM TUDJÁK megoldani, amire ismétlem sok példa van.
André bácsi mondta, hogy a Daxot azért viselik meg ezek a dolgok jobban, mert a német emberek túlságosan jóravalók: egy tőzsdei parkett állapotát a fundamentumok mellett legalább ilyen mértékben meghatározza, hogy a papírok milyen kezekben vannak. Ha remegő kezekben, az baj, és a németek remegő kezűek, nincs meg bennük készségszinten a spekuláció képessége, náluk a munkának van prioritása. Az ő jóravaló hozzáállásukkal nehezen kezelhető egy csökkenő árfolyam, és ez elég hamar további csökkenéshez vezet, mert jön a csoki és az elszórás.
Nem megy ez a szar felfele,mi van itt nem értem,ki is ábrándultam az otp-böl,sejtettem hogy jobb a Mol,de tegnap eladtam sajnos 14920.-on igaz pici nyerőben.
Ja bocs, csak nem szeretem az állatokat. Épp most olvastam, hogy megjelent egy új madár influenza virus, ami még veszélyesebb még halálosabb mint az előző, mert ez már 2 kinai paraszt helyett akár 3-at is meg tud ölni egy év alatt és mit ad isten pont nem véd ellene az előző vakcina...
Nem fogod kitalálni miről fog szólni a tél a médiában... :)
Nem hiszem, h a fidesz éra alatt lesz jó dolga a tőzsdének. Ki kell szállni a magyar piacról, és külföldön kell kereskedni. Ez ma csupán 3 klikk, és már nyomhatod is! :)
Erre egy jó példa az olajárfolyam.
Egyik reggel bejelenti egy sejk, hogy majd egyszer a jövőben, ha rosszul sikerül a produktum reggel a wc-n, és épp látott egy galambot sassal a szájában repülni [ :) ], na majd akkor lehet hogy napi 1 hordóval csökkenti a kitermelést -> erre a következmény, az olaj ára megnő 2 dollárral...
Semmi nem történt, nem is fog, ehhez képest a piac megpróbálja beárazni egy soha meg nem történő dolog hatását... Na ezért mese a tőzsde meg a pénzügyi világ, mert javarészt ilyenekre épül, kb. annyi köze van a valósághoz meg a valódi világhoz mint fekete pákónak az atomfizikához.
Most is, apám 3640-en vagyunk, de már be van dobva 3639-re az eladási ajánlat.
Hogy a jó büdös francba tudnánk igy felfelé menni?
MIndenki szabadul ettől a retkes mocsok papirtól. Mindjárt kivágom a p.ba a 4750en vett pakkomat amiért már ketten le is lúzereztek itt a fórumon...
Az vagyok, bxa meg, vettem volna becsődölt papirt, estmédiát, phylaxiát a pénzemen, most +15%-ban lennénk...
Alsó hangon.
OTP részvényesek ide!