Nagy pakkokat nyomnak be eladásira.
Valaki veszi az biztos...(illetve tartja még). Szvsz az OTP.. Állam is segít neki :)
Illetve EUR-ba egyre olcsóbb az OTP..
Árulás vagy sem, nincs gyomrom magyar eszközök ellen spekulálni, ezt meghagyom a külföldieknek meg a Soros-féléknek, én inkább az emelkedésben lennék benne.
A rohadt OMV-t azért szívesen beshortolnám!
igen én is a saját káromon tanultam meg, 2 év után megunva kiléptem a zárt végű befektetésből büntető kamat stb. 0% hozammal. most csak nyíltvégű de nagyon óvatosan..
Itt most nem az a lényeg hol van az alja, hanem lesz e valaki aki ilyen bizonytalanságban ide hozza a pénzét... Lehet az otpé 2000ft vagy akár mennyi ha nem lesz aki az árfolyamot fel húzza... És ami engem jobban foglalkoztat hogy fogunk e tudni a piacról finanszírozni... Mert ha a kötvény piac leül akkor nagyon nagy szopás lesz...
Miért lenne hazaárulás? Ha nem te teszed, teszi más, mondjuk külföldi befektető. Egyébként sem keverendő össze a kormány az országgal. Arra meg nem vennék mérget, hogy a sok évig tartó agónia egy hülye kormánnyal az élen jobb lenne, mint ha most megmondja a piac Orbánéknak, hogy ne tovább.
A hazaárulást a politikusok találták ki, hogy védjék a hatalmukat. Ugyanez a háborúval.
Ha valaki kimenekül, és ezt azzal biztosítja magának, hogy itt a mindenénél picit többet elad, hogy majd megszedi magát más gazdasági övezetnek köszönhetően, és később visszahozza, amivel többet eladott itt, az nem hazaárulás, hanem realitás.
Hát igen, nekem is ez az egyik ok, amiért nem merek lépni. A félelmeink nem tudjuk mennyire reálisak, illetve mennyire közeliek. Ha be is következne a legrosszabb, és mondjuk 2 év múlva zárolnák az összes bankszámlát(vagy csak luxusadót vetnének ki a nagyobb összegekre), attól még megnyugtathatják Viktorék annyira a piacot, hogy fél év múlva 270-es euró legyen. Akkor meg érdemesebb kivinni a pénzt, mint 280 fölött.
Egyébként nekem nincs sok pénzem, de a nagyobb összegek zárolásánál is buknám nagy részét, hiszen összeomlana tőle a Ft. Sőt, továbbmegyek, nem kell itt semmit sem zárolni, már az is nagy bukta lenne, ha elég sokan gondolják azt, hogy reális.
annyira nem kell megijedni, lesz egy jó nagy zuhé oti elmegy 2000 alá szép lassan - közben veszik a SRV-t forint benéz vastagon 300 fölé, lesz egy magasabb infláció és hozamemelkedés - közben a gazdasági pozik újraosztása megtörténik...
Az a baj, én egyre tovább tartom a befektetéseimet HUF-ban, annál inkább beépül ez a kockázat a HUF árfolyamába, és annál rosszabb feltételekkel tudok kiszállni.
Egyébként az a baj, nem csak gátlástalanok, hanem hülyék is a hatalmon lévők. Egy nagyobb megszorítással kihúznánk, ha nem lenne pluszban még ez a 180-as baromság.
Ezzel csak az a baj, hogy én már átéltem ilyen pánikot - akkor is ez volt a mondás, amikor 320-at nyaldosta a forint az euroval szemben, akkor is sokan átváltották a pénzüket...
OTP részvényesek ide!