Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Istvan78 kedd, 16:58
Előzmény: #64495  Placi82
Azt hittem erről nem kell link, annyira köztudott volt, hetekig cikkeztek erről. Nem állítottam, hogy általános mozgósítás volt, csak annyit, hogy mozgósítás.
.
https://hu.euronews.com/2022/10/28/befejezodott-az-orosz-mozgositas-osszegyult-a-300-ezer-tartalekos
Istvan78 kedd, 16:56
Előzmény: #64497  Placi82
Ha te tudsz erről valami hiteleset, akkor mutasd, azért írtam, hogy szerintem.
Placi82 kedd, 16:12
Előzmény: #64494  Istvan78
"" Nem tudni pontosan, mi a helyzet, de szerintem a háttérben, logisztikában nem zsoldosok vannak. Nem hinném, hogy 2-300 ezer zsoldos van foglalkoztatva.""
Ez már röhej!  István szerint "" nem tudni pontosan.... "" Nem hinné, hogy... " 🤣Kit érdekel hogy te mit hiszel.? kit érdekel hogy Te mit nem tudsz? És főleg  ki a franc beszélt arról hogy mondjuk Vlagyivosztokban ki pakolja a vonatokra a tankokat logisztikai szempontból?? . Lehet hogy a tavaszi sorkotelesek targoncazzak és pakoljak... DE NEM A FRONTON VANNAK! 
Placi82 kedd, 16:04
Előzmény: #64495  Placi82
Várj ez is hosszú lesz neked. :) Akkor egyszerűbben mondom. Linket, cikket, Tényt, adatot kérünk. Ez Pista kijelenti módi, és azt Isteni kinyilatkoztataskent kell venni az már  unalmas. 
Placi82 kedd, 16:00
Előzmény: #64494  Istvan78
Röviden. Állítasz valamit! Linket, forrást, ha lehet ne az Uniant, mert azért vegyük figyelembe hogy egy háborúban a propaganda és a fegyverek szólnak. De  bármi más USA mainstream linket elfogadok, arról hogy volt már általános mozgositas Oroszországban a frontra.. Nehogy a tavaszi- őszi szokásos mozgositasrolibkelj tajekozatlansagodban, mert alkotmány és törvény tiltja őket frontra vezényelni!!! Szóval linket kérünk!!! 
Istvan78 kedd, 15:26
Előzmény: #64492  Placi82
Volt már egy mozgósítás az oroszoknál, 300 ezer embert céloztak meg mozgósítani. Ott ugyanúgy nem mentek sokan a behívóra, legfeljebb komoly fenyegetés után.
Nem tudni pontosan, mi a helyzet, de szerintem a háttérben, logisztikában nem zsoldosok vannak. Nem hinném, hogy 2-300 ezer zsoldos van foglalkoztatva. A zsoldosoknak a frontvonalra kell menni.
Istvan78 kedd, 15:22
Előzmény: #64490  Placi82
Ilyen átlátszóan, primitíven hazudozni, ahogy te teszed... én arról beszélek, hogy a te kommentjeidet nem ovasom, te meg ezekután azt állítod, hogy én semmit nem olvasok. Na, ezért nem olvasom a kommentjeidet, mert hazudozol, csúsztatsz, képzelegsz folyamatosan. Murdoch kommentjeit olvasom, mert az ő kommentjei legalább rövidek, ha színvonalukban ugyanott is vannak, mint a tiéid.
Placi82 kedd, 15:13
Előzmény: #64488  vigkrisz
Mesélj a 18 éves Orosz  sorkatonalrol!! Véletlenül kapkodásban oda kerül pár darab, volt rá precedens. De az oroszoknál SZERZŐDÉSES zsoldosok, tartalekosok, vannak. Zéró, nulla, semmi általános mozgositas, front hadiszintérre, mint Ukrajnában. Telegrammon a discobol konditermekbol utcarol befogott férfiakat láttam anno, vagy ezek hamisítottak? Oroszorszagi videó miért nincs? Gondolom senkinek sincs Oroszországban kamerás mobilja? 
Murdoch kedd, 15:06
Még egy méltatlanul elsikkadt hír:
https://www.reuters.com/world/europe/slovakia-expels-two-suspected-monitoring-energy-targets-including-gas-pipeline-2024-12-02/
"Other equipment was also discovered, including a number of telephones, notebook, thermal cameras, ballistic vests and other items.
.
The men were deported to Ukraine and Hungary, Sutaj Estok said in a video on Facebook."
Placi82 kedd, 15:00
Előzmény: #64487  Istvan78
Azt gondoltam hogy nem olvasol. Ez nem volt kérdés István! 🤣🤣 Erre már rajottem magamtól is, hogy se egy NYT, se WSJ, se semmit, de amit a Murdoch linkelt, vagy amit en linkeltem azt 2 ukrán ( úgymond "" propaganda"" újságot se, pedig be van linkelve......
Ehhez most mit mondjak? Nem olvasol, nem muvelodsz, nem tájékozódsz? És én képzelgek?? Olvasd már el a cikkeket. Ja bocsi te nem olvasol.......Minek mikor magadtól is mindent tudsz! igaz???
Nem azt mondom, hogy picit nagy arcod van, de azért a Bécsi kapun nem férnél át szerintem...... :) Ha az én fiamat hívnak be 18 évesen kikepezesre akkor azt néznem hogy menekitsem ki, bár én már az első nap kimenekitettem volna abból az országból, mert  láttam volna, hogy  a vezetés, khmm..... .. 
Murdoch kedd, 14:53
Előzmény: #64488  vigkrisz
vigkrisz kedd, 14:52
Előzmény: #64486  Placi82
az oroszoknál is képzik a 18 éveseket, sőt, kurszknál fogságba is estek a 18 éves orosz sorkatonák, valami újdonság esetleg?
Istvan78 kedd, 14:48
Előzmény: #64486  Placi82
Ne beszélj ostobaságokat, a 18 évet betöltők nem gyerekek és a jövőre induló kiképzés nem a mútban megtörtén frontra küldés. Amúgy ne fáradj a hosszú kommentjeiddel, ha nekem szánod, nemk szoktam eolvasni, mert tudom, hogy csak összevissza képzelgés és hablatyolás.
Placi82 kedd, 14:36
Előzmény: #64477  Istvan78
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024/11/29/7486924/
Nono. Már azért képezni fogjak  ki a 18 éveseket meg alkalmassági vizsgálat..... . Mint mondtam volt, hogy ilyenkor kell lelépni az ilyen orszagbol...... 
Ja már azt se szabad.......
Ihaj csuhaj de demokratikus, meg szerencse hogy csodálatos Z. nem engedi hogy kiterjesszek szinte még a gyerekre( 18) a behivast!!  Remélem ezeket a butasagokat  komolyan mondod, mert viccnek erős lenne!!!
vigkrisz kedd, 14:35
Előzmény: #64484  Placi82
minden fronton kimerültek a katonák, ebben semmi újdonság nincsen, ugyanezt elmondták bahmut, vuhledar, stb..  védői
Placi82 kedd, 14:15
Előzmény: #64481  vigkrisz
"" "Egy csomo harcképes egyseget kiirtanak (az orosz erok)” – mondta Illia, a kurszk megyében bevetett 80. dandár katonája, hangsúlyozva, mennyire kimerültek a srácok." "" "
Na ezt magyarázza meg akkor valaki. Most olvastam el gyorsan a Murdoch által linkelt Kijevi ujsagcikket tehát nem Ruszki propaganda. Azért hogy egy ilyen megjelenik itt már érezheto az értelmezhetetlen  bújtatott kritika. És egy Ukrán Kijevi ujsagrol beszelunk egy full  ukrán háborús propagandaban....
Szóval nem kell gunyolodni......, már az ott harcoló elit dandar ők katonai se ertik mit keresnek, rosszhelyen, egy katlanban!!?! 
Placi82 kedd, 13:37
Előzmény: #64475  Istvan78
Szerintem inkább 2 hónap.  Amerikai 3 csillagos tábornoktol és hadiszakertoktol is olvastam azon taktikai egyontetu véleményt, hogy totál felesleges volt a Kurszki betörés a legjobb minőségű, azovos szintű nacionalista és harcerteku veterán dandarokkal. Akkor 10-12 ezer Ukrán katona és tényleg  nagyon nagyon jól felszerelt dandarokrol volt szó. De a katonai szakértők ezt a nyugatnak szolo PR fogasnak tartották.  Igen ám de azóta folyamatosan küldték be a további kiegészítést arra a nem túl nagy Kurszki területre, kb Lölonek nagyobb foldjei vannak itt Magyarországon egy tagban.... Már 40 ezres ukrán állomány bekukdeserol olvastam, aminek kb a fele már elhunyhatott. Túl nagy veszteség ezért a kis orosz foldarabert,  PR fogasbol. Felmerul a kérdés miért??? 
Putyinnek csak levegőből és messziről bombazzak őket a beasott allasaikbam, rokalyukjaikban, mert az utakat melletti területet fulllra alaaknaztak az ukranok. USA taktikaval. Ügyes, mert ha leternek az orosz tankok az útról akkor aknamezore futnak, de ha rajta maradnak akkor meg ők lesznek agyaggalambok. Ergo elég patt helyzet. 
De azért, az ukránok viszont az orosz földön a felfedezo  dronoknak és tuzersegnek, a felfedezett bunkereik pedig az Orosz FAB 3000 esek ék esnek áldozatul. Folyamatosan.... 
Mi a jószagu uristeneert aldozzak fel az Ukrán azovos, jobbszektoros jominosegu katonákat egy taktikailag értelmetlen foldarabert. USA is hoborgott, olvass utána hogy ezek a jó katonák a donyecki fronton az egyre több felszereléssel eszközzel akar ellentamadasara is képesek lennének, mert ugye hiába az egész NATO hadianyaga, ha a besorozottak nem képviselnek oly harcérteku katonákat, mint azok akik ezrevel hullanak feleslegesen a Kurszk megyében. Ezt az összes katonai szakerto mondja nem én. Googli a  barátod.:) Szóval ott vannak az ukránok a katlanban, de Z további dandarokat küld be.... 
Cui prodest.?? ... Z úgy gondolkodik, hogy lehet kapott hírszerzési infókat, hogy a nacionalista ukrán dandarok vezetői unják, őt mint neolib. elnököt?? Es egy kicsit gyengíti, puhitja ezeket az ukran ultrajobbos  dandorakat ott az orosz katlanban??? 
Közben meg a Bidenek hadvezetese, és katonai taktikai szakértők meg értelmetlennek tartják amit Z csinál kurszk megyeben. Hisz Donyecki front meg közben szetesik. Hozzáteszem én se értem. Ezért mondtam hogy pár hét és vége ahogy a 10 ezer  bekukdott katona elfogy, oszt kész........ Ennyi volt a az ottani buli. De nem! Z.  csak küldi és küldi csak küldi be a legjobb hithu nacionalista  utánpótlást a katalanba . Érdekes??. Khmmmm
Elismerem se én se az amerikai katonai szakértők nem így csinálták volna......., de úgy látszik vannak fontos  egyedi! " más szempontok is??? Khmm.... 
Szóval elismerem hogy a Kurszki dologban tévedtem, 10. 000 ukrán  katona utan franc se gondolta hogy küldi be a többi jobbos nacinolsta dandart sorba a katlanban feleslegesen. Ismétlem a legjobb USA /NATO katonai szakértők se értik......... 
vigkrisz kedd, 12:19
Előzmény: #64476  Kolyok
"a több ezer NATO katona akik üzemeltetik a NATO fegyverzetet.." - "és ez a több ezer nato katona itt van velünk most a szobában?"
vigkrisz kedd, 12:11
Előzmény: #64475  Istvan78
hamarosan 4 hónapos lesz már az a jóslat :-)))

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek