0)Az erzelmi tradeles csapdajaba jo sokan beleestek. Tagra nyilt szemekkel olvasom a masik topicban is, hogy ott is 520-480 savba varjak (!). Nincs 2 hete, amikor ott 700 alatti varakozasert mindenkit, elso helyen persze engem, nagy onbizalommal leb@.sz..k es batran pimaszkodtak. Nem erdekelt senkit a realitas, mind a rozsaszin szemuvegben lelkesedett, mukodott a csorda szelleme. . De tegnap az 590 support leszakadassal megerkezett az "aha" pillanat a teljes harcmezore. . Az a febr.15-i vagyonbevitel volt a vilagos jel, hogy nincs semmi veteli ero OPI-ban. Mert a cegben addig talan netto 10-20Mrd vagyon volt, de amikor epp bevittek (allitolag realis ertekelessel) 60-80Mrd vagyont, akkor gap-up utan masnaptol folyamatosan esik? Ilyen negativ tozsdei arfolyam viselkedes semmi jot nem igert mar akkor sem. Es nem, nem valtozotta meg az sem a lelkesedest. . 1)Igen, szerintem tovabbra is jo (40-60%) esely van, hogy a korabbi chartok szerint, wave (Y) eses talajt tud fogni az 520-450 savban valahol. De a masik ALT az, hogy menetben atszakad. a)Megall akkor , ha OPI meg mindig korrekcioban van. Akkor most, lasd regi chartok, eppen egy wave (3 of a) vagy (c of a) of Y hullamban van. Akkor a jobboldali chart ervenyes; megjegyzem, mar honapok ota ezt rajzolgatom. http://keptarhely.eu/view.php?file=20180305v00n4xnaw.jpeg . b)Ha azonban a piac ataraz (?), aminek eselye (60-40%)? Korabban vazoltam a 3-4 nagy rizikot, ami szerintem meg nincs bearazva. Nos, , akkor ez mar impulzus hullam lefele, annak is az eleje. Lasd a charton a baloldali abrat. Nagyon csuf. Akkor lehet ugyan, hogy megall 1-3 napra 500 Ft kornyeken, de...alatta nincs semmi technikai support 230- ig. Jo nagy a csapda, most 70M db reszveny van benne. Es ha a felfelemeneti stoploss-ok ott vannak vegig 230-ig, akkor meg gyorsulhat is a lejtmenet.
Eredetileg azt hittem, hogy 600-ról fogják rallyztatni a választások után és majd 900 körüli szintekről engedik vissza az intézményieknek beszállóra, közben realizálnak. De most már tűnik esélyesebbek. Azt csak ők tudják mit fognak megjátszani.
A választás kockázata óriási fekete árnyékként vetül az ML papírokra és még 5 hét addig. Ha nem mozdítja ki innen egy ilyen írányú (csak ilyen tudja, más most nem játszik) egyértelműen pozitív hír, akkor iszonyatosan hosszú idő ez a papírnak. Most nem tudom elképzelni, hogy ne nézzen be 500 alá. Kizárt, hogy ezt a ziccert kihagyják. A kérdés, hogy mikor és hogy csak leszúrás lesz vagy ott is erodálódik tovább az árfolyam. Ehhez adódik még az, hogy ezzel a 724 -> 500 (400?) akcióval biztosra mennek, eltesznek egy hatalmas nyerőt. Ráadásul pozítiv scenario esetén 400 + 50% = 600 a választás utáni harmadik napon és ugye senki nem gondolta komolyan, hogy 1000 Ft-on fog beszállni bármelyik nagy intézményi befektető...
vagy összehoznak egy VIP beszállót?..ahogy olvasom itt sokan dobnák 500 alatt így a stopok is oda lehetnek beállítva...a brokik nyilván ezt látják és miért ne csinálnának egy stopvadászatot? meg lenne a réstöltés és még aznap visszahúznák a beszállókal..
Meglátjuk meddig nehéz és hol fordul. Szerintem nagy baj nincs , az állapot átmeneti, a bevételek rendben vannak . Ettől még lenyomhatjak jobban. Azért nem tenné jót a papírnak mert utána félő hogy megint nagy limites napokkal megy fel egy megfelelő választási eredményre ami megint nagy volas korrekcioban fog vegzodni.
Én szóltam! Most teszik majd helyére a kapitalizációt! Gyuripapa a másik topicba a kérdésedre a válasz a 179mrd kapitalizáció nem vonatkozik ML majd frissen behozott cégeire mivel azok részvényben lesznek "kifizetve" én arra amúgy a kiváltva szót használnám. Szóval azt kell megnézni, most ML cégei nélkül ér vagy sem 179mrdt ez a rész vagy sem? Nos a piac úgy gondolja és jól gondolja, hogy egy a 8mrd látható törzstőkéjű 29mrd hitelben álló cégcsoport bizony nem ér annyit! Hogy mennyi lesz a nettó eredmény még megbecsülni is nehéz, ráadásul ólomsúlyként nehezül rá a várható választás kétsége és ez a magántőkealapokban tanyázó már beruházásokra elköltött pénz sorsára is kihathat.
Hát az tényleg az. En abban bízom amit Turkiz is sejt miszerint most zajlik a kozkez növelése annak érdekében hogy amikor bekerülnek az új cégek fennmaradjon a szükséges arány. Emellett lehet hogy új befektetők is kapnak vagy mondjuk a takarék átlagát hozzák le 611 környékére persze úgy hogy ne menjen 5% fölé. Kérdés hogy ezek igazak e vagy tényleg pre-választási pánik miatt van szivas. Remélem az előbbi és gyorsan véget er a pakk átadás.
Szerintem, Pompi szavaival élve, a supportnak annyi sajnos. A sok mínuszt amit ezért kapott nem érdemelte meg. Én (Gy.papának már elküldtem) tech alapon van egy órás csökkenő csati, amiben tökéletesen elliott szerint halad lefele. A cél 500 ft környéke. Ha tovább esik, akkor részemről passz...én 500 környékén visszaveszek kb 20k-t és azt meg is tartom választásokig...ez lesz a dupla vagy semmi pakkom! Tőkém kétszerese kivéve, ezt pedig bevállalom. Azokat, akik 600 felett szálltak be, tiszta szívből sajnálom...ahogy Clint is írta, a 724-es nap egy oltári nagy átbaszás volt!
Opus Global Nyrt Forecast