Ertelemszeruen nem tamasztottak az arfolyamot tozsdei/kereskedesi eszkozokkel, nem egettek ezzel penzt, ugyanakkor eleg gyors volt az intervencio egy mondvacsinalt felguggesztes, sajtonyilatkozat, meg kozlemeny formajaban. En ezt arfolyamtamasztasnak hivom. Latszodott, hogy a valasztasok elott az 500 alatti szint, meg a legures terbe valo leszedules nem esett egybe a menedzsment erdekeivel/celjaival.
Vicc az ember... Leírta, hogy Konzum 1600 lesz. Majdnem a duplájára felment közben. Megkérdeztem, akkor, hogy is van ez? De nem tudta leírni, hogy tévedett(ismét). Inkább terelte a témát.... ilyen ez a pompesz.
Ha csak azt megtanulnád tőle, hogy gondolkodj és elemezz, az már hasznosabb lenne, mint a dühöngés. Lehet rá mondani bármit - szerintem is rossz elemző - de ezerszer többet ér egy rossz elemzést olvasni, mint a semmilyen hőbörgést és hozsannázást amit az itt lévők 90%-a nyom. Ő legalább veszi a fáradtságot és felrajzol technikai képeket, próbál fundamentális képet alkotni, de mindenképpen gondolkodásra ösztönöz. Értem én, hogy szebb sokaknak a topik-élet, ha olyan mint a kocsma, hogy fogjuk a sört és vedelve mulatunk miközben közben dől a pénz, de sajnos, vagy szerencsére, nem így van.
Szép, higgadt összegzés. Ez különösen tetszik: "Ha pedig meg is játszaná a saját elemzéseit, akkor záros határidőn belül szembesül(het)ne a valósággal" És ez is: "Tehát nem partner, hanem lekezelő megmondó. Amit azonban a teljesítménye nem igazol."
Mi is lehet a baj pomperj TA elemzéseivel? - #14358 Ez az elemzése tulajdonképpen megfelel a szabványoknak. Nincs benne semmi zseniális, semmi rendhagyó, a helyzetnek megfelelő, tehát átlagos. http://keptarhely.eu/view.php?file=20180305v00n4xnaw.jpeg Eredménye: NEM JÖTT BE Időszerűsége: RÉGI, LEJÁRT. Nem kellet volna most feltennie. - #14358 A következő elemzése megismétli az előző minta alapján a csatornázást és a szinteket. Plusz kibővítette egy 200 alatti Supporttal. Ez is átlagos, szabványos. http://keptarhely.eu/view.php?file=20181013v00ojfayj.jpeg Eredménye: VAGY BEJÖN, VAGY NEM Időszerűsége: RENDBEN - A fenti két elemzés és a többi eddigi alapján elmondható, hogy megfelelnek a konvencióknak. Ezért, ha vezetnénk ezek eredményességét, hosszútávon a "vagy bejön vagy nem" lenne az eredmény. - Akkor mi is a baj? - Szerintem az, hogy minden áron azt akarja igazolni és elfogadtatni magáról, hogy ő tévedhetetlen.Ráadásul úgy, hogy komolyabb kérdésekre nem válaszol. Tehát nem partner, hanem lekezelő megmondó. Amit azonban a teljesítménye nem igazol. És valljuk be ki az a zöldfülű naiv, aki elhiszi bárkiről is, hogy tévedhetetlen a tőzsdén. Olyan nincs, nem is volt. Sem Soros, sem Buffett, sem Kosztolányi stb. nem volt és nem az. - Ha csak feltenné az elgondolásait és amikor bejön visszafogottan örülne, amikor meg nem jön be akkor elismerné, hogy tévedett - valószínűleg senki nem macerálná. - Ha pedig meg is játszaná a saját elemzéseit, akkor záros határidőn belül szembesül(het)ne a valósággal. Ezen felül mi is és TA elemzéshez méltón vagy megemelnénk a kalapunkat a számlaegyenlege előtt, vagy kalap levéve állnánk a sírja és a lenullázott számlája fölött. - A betegségét tekintve Aldoval értek egyet. (#14393)
JOGOS! Én már inkább nem is "beszélek" vele. Amúgy kb. én is így tudnám megfogalmazni ahogyan Te is. :) Emlékszem én is még anno az OTP-topicban is ott volt, amerikából jött...Nem értem amúgy az ilyen ember minek van itt. Beteg az biztos. Irigy mert ő nem mert venni az elején az is biztos. Szerintem hatalmasat bukhatott 2008 környékén, és benne maradt az ütés, ezért már semmit nem mer venni csak lebeszél. Az a legnagyobb öröme ha más nem nyer, mert ő úgy sem nyerhet, mert nem vesz soha semmit.
Opus Global Nyrt Forecast