Tegnap adtam egy kevés opust - ESt-et és vettem Konzumot s hagytam egy kevés kp-t. MAx split után Konzum-ot vagy ESTbe visszalépek belőle. Egyenlőre jól alakulnak a papírok!
az országnak pedig nem. Ezt a vitát már sok topikban lefolytatták, mindig többe kerül mint tervezik, felesleges épületek később lerohadnak, az ország meg belerokkanhat, lásd görögök. meg elég végignézni dicső vezíreinken s látni hogy a szemük se áll jól ha pénzről van szó :D
az hogy az Opusnak jó lehetett volna az másodlagos. Én Paks2-t se szeretnék de az istenért nem kérdezi meg a népet a konzultációk kormánya :DDD
Hú Paca! "Hát igen valahogy ezt is megmondtam már több mint egy éve! :D" Ez azért elég erős volt tőled, ismerve az általad vízionált folyamatok %-os megvalósulását.. :)
az utolsó mondat a helyes, de szerintem ez inkább technikai dolog, melyik céget szeressem, most a konzi tolták előre, mint pénz begyűjtő társaságot, az opi lesz a termelő, ahogy én látom,
sziasztok! nekem OPUS-om van, de elgondolkodtatott ez a KONZUM-os interjú. azt néztem, hogy a Konzum adózott eredménye (~10 milliárd) nagyobb, mint az OPUS-é (6 milliárd). az OPUS kapitalizációja (~200 milliárd) viszont kb. 4-szer akkora, mint a KONZUM-é (~50 milliárd). minek köszönhető ez? ennyit számít a cégek összetétele (pl. iparágak), vagy az OPUS-ban ennyivel nagyobb a potenciál, vagy esetleg a KONZUM árfolyama van ennyire alacsonyan?
Opus Global Nyrt Forecast