Sziasztok. Az elmult hetekben orszagot valtottam es epitkezem uh nem nagyon vagyok. A mult heti hireknek nagyon orultem. Fantasztikus h bekerultek uzletreszek az aranytojast tojo cegekbol. Mindig azt kerdezem h 2012 korul ki ne szeretett volna Kozgep reszvenyes lenni. Hat itt a lehetoseg be lehet szallni a mutyis cegekbe. Hejj jo lesz ez. Udv nektek.
Pont oket szorjak ki...a 46 ft mar tobb. Mnt egy eve volt. Aki azota benne ul. Az mar nem izgul -5% miatt. Mert a jovobe tekint...amugy mult heten meg 500rol ment a vita. Most meg a 700rol..befektetokent ezt jonak erzekelem
Az 1) pontbol egyetertek, hogy hitelbol veszik a Telenort. Es sajat erohoz jol jott a 80Mrd tokeemeles. (ezert is gondolom, hogy inkabb OPI lesz a vevo) De a bank-konzorcium, amelyik majd hitelez, az nem nezi a tozsdei arfolyamot; annak sajat ertekelesi rendszere van, es elvart biztositek feltetelrendszere. A Telenor kezdetben A 2) pont gondolat szerintem teves. Nem akarjak eladni a reszvenyeiket se 611-en, se mas arfolyamon. Vagyont gyujtenek OPI-ban, de nem adnak belole a kicsiknek. Ha megis manipulalni akarjak az arfolyamot, mert erdekukben all (pl. kotelezo kivasarlasi ajanlat miatt), akkor az inkabb az olcsobb arfolyam volna logikus mint magasabb. Es akkor 3-5 nap alatt oda teszik, ahova akarjak. Akar 200-ra, es meg meg is indokolhato pl. fundas alapon.
Ne nevezzük már kisbüfiknek azokat, akik 3 hónapra behozták a nagyi pénzét duplázás reményében. :) Egy befektető szeme meg sem rebben egy ilyen 3 napos réstöltési akcióra, nemhogy elkezdi nyomni a rinyát a portfolio fórum.
Jó, akkor világosság teszem, hogy mindent el tudok képzelni róluk, de most nem látom őket érdekeltnek abban, hogy átvágják a kisbüfiket. A látszat fenntartásához mindenképpen szükségesek. A pozítiv scenario az, hogy az apportra azért volt szükség, hogy a feltőkésített cég hitelképessé váljon a Telenor megvételéhez. Ebben az esetben megoldódik a funda és az árfolyam ellentmondása. A Telenoron kivül kulcs kérdés az éves jelentés és az új intézményi befektető léte a közkéz szintentartása miatt különösen...(Itt legalább értelmes beszélgetések zajlanak.)
Úgy látom kettészakadt a mezőny, hogy mi is van most az ML papírokban. Feleslegesnek látom a vitát, senki se fogja tudni meggyőzni a másikat arról hogy mi a helyzet. MIndenki kereskedjen a saját belátása szerint :) Vagyis hogy átverés, mindenkitől elveszik a pénzét, ez az egyik oldal, ők valszeg kimaradtak a 46->805 ralli minden szakaszából. A másik oldal szerint pedig még nincs vége, max most kis homokozás megint, de a választások után továbbmegy a buli. Téteket meg lehet tenni.
1. A Telenort egyértelműen hitwlből fogják finanszírozni, így elég balgaság lenne visszavásárolni a rv-eket, velük együtt a hitelállományt, amelyre valüszínűleg nincs is elegendő pénzük.2. Lentebb leírtam. de akkor ismét: ha kapnál 80M-nyi rv-t és Mellette lenne még xx million db (ML), te milyen árfolyamon szeretnéd eladni, ha 611-en vetted? Illetve, hagynád-e hogy pár shorthuszár lenyomja az árfolyamot pl. 400-ra?3. hígítás akkor lenne, ha pl. 25Ft-on lenne kibocsájtásUi.: Nem tudjuk, hogy a bekerült cégek piaci áron vagy az alatt kerülnek-e be, de eddig úgy néz ki, hogy szeretnek olcsón vásárolni és nyilvánvaló, hogy ML csak egy "arc" volt az egész folyamatban
Opus Global Nyrt Forecast