Kettős ellenállás van 570-590, 590 a volt támasz nyakvonal, ennek a tesztjét tegnap már leírtam, hogy jó eséllyel el lehet érni és a nagy eladó majd csak itt fog megjönni újból!
azért nem semmi hogy a hagyományos blue-chipek emelkednek esnek 1-2%-t, ezek meg +/-15-30%-kat mozognak. Vajon ezt hogy lehet kezelni kivülről? Pláne ha emelkedés van s bejön itt annyi 1-2 nap alatt mint ott 1 év alatt
Hm...az Elliott erosen a psziho-ra epit. Az meg nem erdekel, hogy nepszeru legyek a long csapatban. Arra vannak itt sokan acsingozok. Egyebkent is, tobbet eronek gondolom a jozan realizmust. Kulonben pedig, a kozepes traderek is egesz jol tudjak kezelni mindket ALT. tradeleset...de igazad van, a buy-and-hold mufaju legenyek mostanaban nem lesznek okvetlen a nyero csapatban. Ja, mar December ota sincsenek ;-)
2 baj van az elemzéseiddel, amiket egyébként nagyon szívesen olvasok és köszönök is. De: 1., Nem veszed figyelembe a pszichot 2., Ha egy longos elolvassa amit írsz, azon nyomban eret vág! :D
Tudod, az OPI kilatasai nemcsak merseklodtek, hanem kimondottan romlottak. Mindenki fel tud sorolni 3-5 lenyeges fundas tenyezot, ami hat ra, es az ellenszel iranyba fordult. . De a bull hangulat csak lassan disszipalodik. Es amikor az extrem tul-ertekeltseg, es a uj kedvezotlen korulmenyek talalkoznak, es osszecsapnak, akkor igen sokan esnek nagy tevedesbe: ugyan latja hogy az emelkedo trend megtort, de azt mentalisan megprobalja atmeneti zavarnak tekinteni, ami mindjart elmulik es megy tovabb a buborek. Mert erzelmileg ezt szeretne latni. . Az "arfolyamos ertekeltseg" es a valos intrinsic ertek most nagyon elter OPI-nal es KONU-nal is. Bele van arazva legalabb 2-3, de lehet hogy 8 ev tovabbi folyamatos novekedes; es lehet ez realis volt decemberben. Akkor a HUF meg gyengebb volt, akkor a HUF kamat 30%-al alacsonyabb volt, akkora a vilaggazdasag "megallithatatlannak" latszott, stb. Most meg maskeppen van, es nem valoszinu annyira, hogy igy lesz. A gyengulesi szindroma ezer kis tenybol erezheto. A piac megf olytatja az at-arazast..akar tetszik akar nem.
Idővel, de aki nem 50-100 vagy 200-ról szállt be (mint Én), annak most szerintem brutál kockázat. Választás mindig bizonytalanságot szül. (Akkor is ha szinte biztos a kimenetel....) Ezt a napi munkám során tapasztalom, nem hogy egy Paks 2 vagy bármelyik giga beruházásnál.
Opus Global Nyrt Forecast