Szerintem olvass utána egy makrogazdasággal foglalkozó könyvben, hogy miért előnyös egy cég számára, ha tőzsdére viszi a céget. Ha nem lenne előnyös a cégeknek, akkor nem lenne tőzsde.
Nem tudom hogy kinek mi a mániája, félelme. Én mivel nem 50 ft-os szintekről vagyok/voltam (jelenleg keményen csak skalpolom) benne, nekem a 180 napos ár sokat nyom a latba már csak azért is, mert az eredeti kérdésemre (miért 611 ft a beszámítási érték?) nem látom/látjuk át. A nemzet strómanja (ML) saját céget is apportál be (egyik zseb, másik zseb), nem hiszem hogy azért mert olyan jó fej hogy a spekiknek/marinéniknek adjon az eredményből.
Nos kérem, egyrészt nem ezt írod abban a semmiben, amit elemzésnek nevezel: "A folytatást nehéz megjósolni, kíváncsian várjuk a továbbiakat!" Még oldalt sem mersz ott választani, másrészt remélem a fej vagy írás nevű játékban nagyobb találati arányod van, mivel épp felfelé megy az az igazán beindult esés :D
Vannak olyan emberek, akiknek az aggódás egy pszichológiai fogódzó. Ha nincs min aggódni, az gyanús. Tulajdonképpen az történik bennük, hogy a sok gyerekkori leb@szás kialakított bennük egy olyan reflexet, hogy ha jól érzik magukat (tehát pl. megy egy papír, amiben benne ülnek), akkor bűntudatot éreznek. Hogy ne legyen bűntudatuk, megmagyarázzák maguknak, hogy a helyzet nem is olyan jó. Ha ehhez külső megerősítést is kapnak, akkor az mégjobban megerősíti bennük, hogy "na ugye, nincs is miért örülni". . De az is lehet, hogy csak kavar.
egyébként vettem ma, pont erre a felpattanásra játszva vagyis nem lesz hosszúéletű pakk :) most szerintem a DT vagy 2-3 napos trade-k ideje van a választásokig, ez lejött az elmúlt napokban, igaz elég későm, sok elmaradt profit bánja
Nem adtam, stopoltak ;) Nagy kanócos doji fel, le, bármi lehet még, de valóban most felfelé valószínűbb, mert "túl sokat esett" Olvastam Metal elemzését, még ott figyel a másodlagos célára a lenti réssel. Csak mielőtt a rózsaszín köd megint leereszkedne ;)
"Hát ma szerintem csúnyán visszaverték, ott zárt ahol tegnap. Álmodozni azért lehet :)" Látszik, hogy eladtad! :D Még mindig túladott, a folyamatos esést a nagy forgalom valószínűleg megtöri. A tegnapi, a 200ft zónától nézve a 4. legmagasabb forgalmú nap volt. Ezt azért nem mi vettük meg(persze egy valag shortot is zártak). Nap végén a sok tdt long miatt nem ment VSZ!!! Ha nem lesz semmi extra, minimum 600 visszatesztet várom.
"Az eses epppen 429Ft szinten allt meg. Szoval veletlenul 3 pont tevedessel telibe talaltam" Annyit hozzátennék hogy a mai nap az alja nem 429-en volt, hanem 429,5-ön. Az új árlépésköz szabály miatt: https://www.ersteinvestment.hu/hu/arlepeskoz.html 429 pedig nem is lehetett volna, mert 505 Ft keddi záró után a 15%-os limit nem engedi.
Ezt nem tudhatjuk, mi az olcsó és mi nem. Legalább is szerintem nincsen ember, a karmesteren kívül aki tudja, hogy most olcsó vagy sem. (Majd az idő eldönti.) Részemről kezd egyre érdekesebb lenni, mit hogyan sakkoznak a háttérben. Keményen komponált kottából játszanak az tuti (speki papírnak gondoltam, alacsony közkézzel), de egyre jobban kezdenek érvényesülni pl.:Pomperj elemzései.
Hát ma szerintem csúnyán visszaverték, ott zárt ahol tegnap. Álmodozni azért lehet :) Idézgetni meg tőled is lehetne sokat.
Mi van minden elemzés alá írva? Nem befektetési tanács, aktuális állapotot tükröz, 5 perc múlva már lehet teljesen másképp gondolom. A piac változik folyamatosan, élni kell vele, különben ragad az ember 8-7-600-ról de nem vesz 4xx-n sem.
A sok megmondó is csak lesett 805-nél és ma 429-nél is mert nem dobunk soha pakkot. Közben felezték a virtuális egyenleget.
Opus Global Nyrt Forecast