https://www.tradingview.com/x/hZXUafUE/ Szerintem. Tegnap a WTi kijött az eső csatornából egy jelentős emelkedéssel, ma pedig úgy tűnik visszateszteli az csatorna tetejét. MACD vételen, Stochasztikus vételen, RSI-től mehet fel. Bolli közép, 10 és 50 napos mozgóátlagok fogják naposon, ha fölöttük zár akkor huss.
Szerintem a következő jelentős kör felfelé fog vinni, 80 dollár körülre/fölé. Ezt egy-két hónap múlvára várom, esetlen néhány hét múlva (saccra). Szerintem addig a mostani szinteken fognak gyűjteni a nagy játékosok, 72,5 dollár alatt. Az átlagos gyűjtési időknek körülbelül a felénél tartunk, ezért szerintem még nem vásároltak be teljesen. És csak később fogják megindítani felfelé. Véleményem szerint 69 és 72 között lesz a legtovább az árfolyam, de várok még egy vagy két leszúrást 69 alá, akár 67 közelébe.
Szerintem hamarosan. Úgy gondolom, hogy még nem volt meg idén ősszel a "nagy aratás" (long oldalon). A lényeg, hogy nagyon gyorsan lecsapták 3 dollár körülről, emiatt nem valószínű, hogy nagy mennyiségben kitáraztak volna. Még a nyári felkör is több ideig tartott, pedig az igazán jó köröket ősszel-télen lehet futni. Lehet, hogy most furcsán hangzik, de szerintem ez inkább volt stopvadászat, és az eddigiektől függetlenül (megkockáztatom, hogy bőven) 3 fölé fogják még vinni.
-Jó napot! Private Banking friss: -WTI olaj, napi: A 71,88-as szint alá visszament, ez így gyengeség, a következő vételi jelzés lehetőségét jelentősen eltolhatta időben, ha a vastag zöld trendvonal törik, akkor törölte is. Ez a szint volt a vízválasztó a long és a short között, de egyelőre nem élt a görbe a long lehetőségével. Az emelkedő ideális zöld trendvonal lejjebb fekszik, 68,75-ös szintnél húzódik. Ha ezt a szintet is tesztelné, akkor a két hete indult emelkedés nem fordulós minta volt, hanem egy sima korrekció. Benne maradt az új mélypont lehetősége is. Ellenállások: 81,25; 84,60; 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 68,75; 62,5; 59,38; 56,25. -Földgáz, napi: A korrekció lassan eléri a 2,344 környéki támasz zónát. Újabb long pozícióba lépéshez a csökkenő piros trendvonalat kellene áttörni. Amennyiben ez a 2,344 felett jönne létre, az egy kedvező long belépési esélyt adhatna. Ellenállások: 3,125; 3,528; 3,906. Támaszok: 2,344; 1,953; 1,563; 0,7813.
-Jó napot!-ISHARES- MSCI EMERGING MARKETS INDEX - ETF EEM, napi: A trend él, egyelőre nincs változás. A kitörés után fel van tapadva a 46,88-as szintre. Továbbra is inkább a vételi szándékokat látni. A szélesebb mintából a célár az 50 környékére adódhat. A 43,75 már támasz, alá korrekció esetén se lenne levárható. Ellenállások: 46,88; 48,43; 50. Támaszok: 42,19; 39,06; 40,63, 39,06, 37,5.
-Jó napot! Private Banking friss: -WTI olaj, napi: A gyors emelkedést máris korrekció követte. Nagyon fontos lenne, hogy a 71,88-as természetes szint ne törjön ahhoz, hogy a trendváltozás esélye megmaradjon. Ez a szint lehet a vízválasztó a long és a short között. Az emelkedő ideális zöld trendvonal lejjebb, 68,75-ös szintnél húzódik. Ha ezt tesztelné le, akkor ez nem fordulós minta volt, hanem egy sima korrekció, ami fenntartja később az új mélypont lehetőségét. Ellenállások: 81,25; 84,60; 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 68,75; 62,5; 59,38; 56,25. -Földgáz, napi: Korrekció kezdődött a túlvettség miatt. Az emelkedő trend törhet, újra a 2,344 környéke lehet visszatesztelhető. Újabb long pozícióba lépéshez a csökkenő piros trendvonalat kellene áttörni. Ellenállások: 3,125; 3,528; 3,906. Támaszok: 2,344; 1,953; 1,563; 0,7813.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.