Szerintem amióta Koppanyék átvették a cég irányítását, megjelent a szándék a részvényesi érték növelésére. Ez lehet személyes ambíciója Koppánynak, lehet tulajdonosi érdek, lehet NER érdek, (akár mindegyik egyszerre). Utóbbinál elképzelhető, hogy egy új stabil pénzügyi lábat növesztenek azzal, ha az Opus egy új bluechip lesz, amit a londoni tőzsdére bevezethetnek, néhány %-ot nemzetközi pénzügyi befektetés megvesznek. Jó bevételi forrás lesz a NER-nek. Mindez csak feltételezés.
És még egy gondolat: Egy részvénycserés akvizició esetében elvárás lenne, hogy a papírokat legalább kibocsátási árukon vegyék figyelembe (700Ft). TA szerint ez nem egy lehetlen vállakozás. Csak egy jó Q3-Q4 kell hozzá...
Úgy látom, a piac beárazta a hosszú hétvégi bejelentést. (+15Ft=4%). Pont arra elég, hogy az árf. kitörjön a másfél hónapos oldalazásból, és bennmaradjon a kéthetes csatornában (napi chart). Nekem egyre inkább úgy tünik, hogy febr. 29-én az OPI egy buznyák rv-t nem fog tudni venni, mert az árf. bőven 489 felett lesz!!! Ha igaz amit az srv pakett céljáról gondoltam/leírtam, akkor az srv vásárlás nem cél, a bejelentés csak egy eszköz az srv értéknövelésére. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy most, amikor bejelentették az új srv aukciós felvásárlást, Koppányék már pontosn ismerik nemcsak a Q3-t, hanem a Q4-et is elég pontosan meg tudják becsülni... Ilyen terített betlivel nem nehéz játszani.
Nagyon kíváncsi lennék arra a szakértői elemzésre, amely összehasonlítja a napi100k srv vásárlást a febr.29-i egyszeri nagy aukcióval. Van néhány ötletem, de túl nagymértékben támaszkodnak olyan feltételezésekre, amelyek valóságtartalmát nem tudom ellenőrízni, ezért meg sem osztom őket. Ha valaki érez érez indíttatást erre, ne fogja vissza magát. Hátha a kollektív bölcsesség diadalmaskodik...
NEW OPUS GLOBAL