Ez tutti? En is ugy tudom, hogy 28 szazalekot kell fizetni a haszon utan + az osztalekbol ia 28 lesz levonva. Jo lenne ha ezt vki biztosra tudna mondani, ha maradna a 15 szazalek nagyon jo lenne, eleve 28ra keszultem.
Nagyon szépen leírtad a mechanizmust, de hozzátennék pár dolgot. (nem neked, csak úgy általánosságban) Onnan lesz vki profi, hogy nem csakhogy elolvassa ezeket a beírásokat, hanem tanul is belőle és minden jelentésnél tudja is használni és nem kell neki minden negyedévben elmagyarázni. Egy jó daytrader ma 2-3%-ot tudott vele keresni, hogy a "bolondok órájában" eladott, most meg visszaveszi. Még egy gondolat, ha már rászántam magam az írásra... Vannak itt nagyon lelkes kisbüfik, akik egekig magasztalják a céget. Ilyen-olyan jó a cég.... látod a jelentést... hú 400 lesz, nem is, 500, vagy 600... Nem is olyan rég a 4ig-nél ugyanez ment. Azután 1100-ról 700-ig ment. Olyan jó volt a cég meg az akvizíciók (AH, Digi, RM,) amiket úgy vártak, az se lendített semmit. Inkább lefelé vitte. Szval. Lehet, hogy tényleg jó a cég. Csak nem nekünk. Mi az árfolyamnyereségre spekulálunk. Eszük ágában sincs osztalékot fizetni. Pedig lenne miből! Az Opus cég pénzügyileg is tükrözi a kormány politikáját. (mintha lenne egymáshoz vmi közük) Harácsolás, mindent ide, senkinek semmit, csak neki meg a haveroknak! A közkézhányad ellenére pont ezért áll itt a papír árfolyama. Persze lehetne több is. Kellene adni rendesen osztalékot, nem csak Lölőnek. Azért valjuk be, vastagon futná az osztalékra. Tedd ide a pénzed, mert RT. vagyunk, de nem adunk érte semmit?! Ha adnának, máris izgalmasabb lenne a papír, pénzügyi befektetésre is alkalmas lenne nem csak spekulációra. Többen felvetették, hogy biztos van vmi a háttérben... és akkor mi van? Nekünk jobb lesz? Sztem nem. Ha magas az ár, majd leküldik mint a múltkor. Most meg, hogy már 28%-ot elvesz az állam, meg a jutalékok, nem is olyan rózsás a kép. Nekünk (nekem) legalábbis nem.
Óráson sem lenne akadály, mert menet közben is hűlhet, de nézd meg augusztusban 90-re is felhúzták. Vevő kell és mehetne, de nincs jelenleg akkora erő benne. Kivárás megy minden hol... folyt.: OPUS h1 https://ibb.co/4fKcrGv
NEW OPUS GLOBAL