Ha a 82.oldal uccsó bekezdését nézem, akkor kb.6 mrd Ft(ennyivel csökkent az ebitda tavalyhoz képest). De inkább 1378-at kérdezd, mert ő jobban ért ehhez;) "A bevételek növekedését meghaladó mértékben növekedtek ugyanakkor a működési költségek, melynek következtében a szegmens EBITDA szintű eredményessége 36,6 -os csökkenést mutat, amelynek hátterében az OPUS TITÁS rt. eredményességének csökkenése áll. (lásd lentebb) " Valszeg a 86.oldalra utalnak, aminek egy részét bemásoltam.
Egyébként ma is kommunikáltam a bikával és megdicsértem, hogy milyen szép Q2 jelentést gépelt. Mosolyogva mondta, ha szeretnénk akkor a Q3 gyorsjelentést is majd ő gépeli. Mondtam neki, hogy szerintem nem lesz akadálya.
Jó estét! Látom sokan már most itt vannak a fedélzeten. A bika kivan virulva a veterán manöken látogatása miatt. Ma meg arról beszéltek az utcában, hogy még mindig telihold van de a kutyák most nem ugattak. :)
Köszi, ez tényleg jó hír. Örülök hogy van aki alaposan elolvassa ezt a 90 valahány oldalas éves jelentést és észrevesz olyat amit még a pf sem említett.
Titász-nál találtam 2 mondatot, amik optimizmusra adnak okot a jövőre nézve;) 86.o. 2.bekezdés: "Az OPUS TITÁS rt. anyagjellegű költségeinek növekedése és az ezen keresztül realizált első féléves vesztesége a szabályozás sajátosságainak és a piaci változásoknak köszönhető. Az ármeghatározás módszertana alapján a szabályozó hatóság a következő tarifameghatározási időszakokban ezen veszteségeket kompenzálja." Ezek alapján a titász Q3-ban már csak nem lesz olyan mínuszos, mint a Q2-ben volt. Dec.15-ig emelkedést várok, jó pár leszúrással kombinálva(350-540). Aztán a dec.18-22-ei héten mehetünk 600fölé:) Akkor már ubi szezon lesz a béten, de ahogy augusztusban is voltak yardos napok opusban, így akkor is várható lesz, egy nagyon frankó gy.j. után;)
NEW OPUS GLOBAL