A Balaland az nem ml vagy tiborcz érdekeltség. Ugyan az építi akié a Shiraz és a Bambara a mátrában. A 600/hét az szerintem tévedés, 5* hotelban egy család, egy hétre felejtsd el. Max apartmanban kaja nélkül. 486eFt egy hét utószezonban, most néztem meg, apartmann kaja nélkül. A hotel simán 1M feletti egy hétre, siófokon, füreden is volt annyi nyáron...
A Szántódi rév melletti balaland nevű 5 csillagos luxus szállóra gondolsz és a mellette jelenleg is építkezés folyó további ötcsillagos luxus szállodára, és élményparkra. Ami megvalósítására Mészáros és Tiborc hétmilliárd állami támogatást kapott. Egy további neres családról is említést tesznek tulajdonosként, viszont még nélkül. Persze a régóta meglévő törvényi határozatok ellenére ,több mint egy kilométeren kiirtották a parti nádat, helyükön luxus stégekről csobbanhatnak a vízbe a luxust megengedhető családok 😃 A valóban exkluzív szállóban 600.000 Ft 1 hét nyaralás négyfős család részére. Vannak jóval drágább apartmanok is a fekvésük függvényében! Szóval ebben a mutyi országban némely neres elitnek nincs lehetetlen, törvény ide- oda🤔
Olvasgattam a szennylapokat (hírportálokat) napokban, mert mindenhol Majka esküvője volt a téma. Olyan diszkrét árak jelentek meg az esküvőről, hogy öröm volt nézni. Pár milliójába benne lehetett és egyéb gyenge dumák. Azt a borbirtokot egészében kibérelni (100 hektáros terület, több étterem van rajta, ott alvóknak apartmanok, szobák stb.) három napra (péntek délutántól vasárnap estig) 15 millió forint csak a bérleti díj! Írták 6-8000 forint egy sültes tál amiből kijön az esküvői vacsora. Meg egy frászt. Egy jobb esküvői menü 10000 ft/ fő náluk és 150 vendég volt. Ebben italfogyasztás nincs! Ráadásul ez csak az esküvői menü, de amennyiben a társaság egy részét péntek és vasárnap is ellátták ott szép összeg összejöhet. A fotókon látszott a virágdíszítés milliós tételnek tűnt. Ugye volt zenétől rendezvényszervezőig minden. Én alaphangon egy 30 millióra testálnám a költségeket, esküvői ruhától a vasárnap délutáni távozásig. No ha egy ilyen "celeb" ilyen esküvőt tart, akkor egy szavuk nem lehetne ML esküvőjének költségeivel kapcsolatban. Csak itt érdekes módon az oknyomozás elmarad, hogy mi mennyibe kerülhetett illetve még kicsinyíteni próbálják az összeget. Szóval, hogy tiszta legyen én ML esküvői belengetett költségeit is sokallom, de egy majka, hogy ekkora esküvőt tart akkor nincs mit csodálkozni rajta. Van itt pénz ebben az országban elég úgy látszik.
Megnéztem felülről (Google) csak a hossza legalább 1 km a területnek, már háromszor elmentünk mellette rollerrel (nem elektromos, az csak a lusta környezettipróknak jó szabadidős faktorban), így megjegyeztem ezt a szakaszt :)
Ennyiből egy-két évtizeddel ezelőtt 2 km autópálya sem épült, pedig nem most volt:) Nyáron a családdal lábbal tekerős rollerrel elmentünk a tábor melletti beton úton, nem volt egyszerű a teherautók és a táv miatt, hatalmas területről van szó. Szintén ezen a nyáron gyalog mentünk a vasúttól a tihanyi kompig és Szántódon volt olyan utca, ahol szerintem két-három száz méteren belül kb. ennyi érték halmozódott fel. Balatont már a régi szoci időkben és a rendszerváltásnál lejátszották, most már csak mazsolázgatnak belőle. A part jelentős része tele van magán ingatlanokkal, amelyek egy része az M7-es építkezésénél félrehordott dolgokból is profitált:) Ettől függetlenül egész biztos lehetne értékarányosabb vagy más színvonalú ez a beruházás is, nem a közel 5 milliárd összeggel van a baj.
NEW OPUS GLOBAL