Lesz még egy nagyon nagy dobásuk! Az körülbelül jövő év eleje de az mindent visz majd. Titász, Tigáz, stb csak apró hal lesz mellette. Részemről vétel és felhalmozás.
No erre a bejelentésre emelkedik majd......oszt majd szépen visszacsorog.....ahogy szokott... Ehhhhhhh....de akkor se adom el azt ami van....mosmááááááá évek óta...... :D
"Opus bejelentette, hogy megalapítja az Opus Energy Kft.-t, amely alá a
Tigáz mellett a Titász is tartozik majd, ennek a cégnek az 50 százalékos
tulajdonosa lesz az Opus Global." A másik fele meg Lőrinc magántőke alapjáé.
Én például nem is az árfolyammal foglalkozom mostanság mert azt mindenki tudhatja, hogy közel 3 éve ez nem egy jó rövid-közép távú befektetés lett..Viszont nekem is belefér egy hosszú távú befektetés (anno úgy is vettem az első papírjaimat). ezek után mint biztosan sokaknak az a prioritás, hogy mikor lesz folyamatosan fejlődő- nyereséges és egyre transzparensebb a cég. Tavany nyáron láttam a fejlődés első jeleit- és az is jó jel, hogy a TITÁSZ-TIGÁZ is egy nyereséget termelő befektetés lehet. Ha nyereséges cégek- jól menedzselve- átláthatóan - nyereséggel működnek akkor 1-2 éven belül úgyis követi az árfolyam... Persze ha gyorsabban emelkedne az árfolyam nem lennék szomorú :)
Ha jól látom, eddig volt: 100% Titász 0% Tigáz 100% naperőmű projekt Most lesz: 50% Titász 50% Tigáz 0% naperőmű projekt Nem látok benne semmi új elemet, csak annyit, hogy mást veszünk. Nekem ez nem pozitív hír. Megint az lett, hogy az opus csak felerészben tulajdonolja a befektetését, de minden működtetési feladat az övé... A hoteleken és a Wamsleren kívül nincs is olyan tulajdona az opusnak ami 100%-ban az övé lenne. Szerintem ez kifejezetten negatív jövőkép
csak nekem furcsa, hogy a frissen megszerzett TITÁSZ-t már csak 50%-ban akarják tulajdonolni? bevették a buliba a status energy-t, akiről sokat nem halhattunk eddig....
Kedves Zenekar! Igen fontos lényeget ragadták meg. A jászai féle ámokfutásnak nem csak az Opus-ra, hanem az egész magyar tőzsdére negatív hatása volt. Amit megpróbált felépíteni az MNB segítségével a Magyar Tőzsde azokat az értékeket a sárba tiporta ez a Jordan Belfort! ÉS az ilyen nem tud leállni. A 4IG-t is haverokkal értékelteti fel.
igen, sajnos reálisan nézve igaz amit leírtál. de lölöke gyűrű után vehetne 600k opust is Andikának a piacon. :) ezzel behoznánk a bux-ot, és ledolgoznánk az inkorrekt esés egy kis részét.
Mivel az elérhető célár eszköz és nem eredmény alapú, így könnyen lehet, hogy a hatása 0. Ha olcsón vették, akkor nő az érték, ha drágán, akkor időlegesen csökkenhet is. De ahogy ismerem őket, ezt meg sem tudjuk. Amin érdemes elgondolkodni: a naperőmű projektet átadták nekik- ez bizonyosan előre le volt zsírozva-, tehát a tárgyalások legalább év eleje óta tartanak, tehát a rali, ami 300 ig ment, az sajnos lehet, ennek is szólt, mármint a jólértesültek ralija. Zárjon 255 felett, ez a fontos, és a cég kommunikáljon most jól, csepegtessenek egyéb morzsákat is.
pf: "Árfolyamreakció Az Opus részvényeinek árfolyama 4,4 százalékos pluszba ugrott ma reggel a bejelentésre, idén ezzel együtt 9,7 százalékos mínuszban áll a részvény, amivel alulteljesítő a magyar piacon, a BUX ugyanis eközben 4 százalékot emelkedett."
NEW OPUS GLOBAL