Ez a részvény azért van a tőzsdén, hogy ott adják-vegyék piaci áron, nem mutyiban a garázs mögött. Szélhámosság az egész, ez meg fostalicska, látszik a keresleten. Miféle árfolyam ez a névérték négyszeresén se!?
Az a baj, hogy ha elkezdik tőzsdén venni, és erről 2 napon belül a jogszbaályoknak megfelelően jelentenek, akkor ráugranak a büfik, és felviszik az árat. Ezért ragaszkodhatnak az aukcióhoz, és ezért folytathatnak olyan kommunikációt, osztalékpolitikát, hogy inkább szabadulni akarjanak a büfik a részvénytől.
Ha olcsón - feltételezem igen - akarnak vásárolni, akkor mégis mire várnak? Szerintük megy ennél még lejjebb is az árfolyam? Ha OTC-n keresztül történik az SRV, akkor bízom benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan egyben letudják az aukciót, mert egy 18 hónap több körös visszavásárlás esetén ki tudná már követni mit mutyiznak össze-vissza...
A mit a strómanok az aukción odaadnak, azt újra meg kell venniük a következő 1 évben, de már csak egy kisebb piacon fogják tudni. Élelmes alapkezelők erre akár rá is játszhatnak.
Ez az SRV 2 év múlva értelmét veszti, olyan kevés szabad részvény lesz, hogy ilyen nyomott áron akkor már nem tudnak a strómanok venni, mert nem lesz eladó. Aki kiüli az meg reménykedhet, hogy a DT nem könyveli el az eredménytartalékot és kap kivezetésként egy 750 Ft árat majd 2025-ben az SRV után ősszel.
Eleve azt sem írták, hogy aukció keretében kell, és azt sem, hogy 15 milliárdot. Így szól a közgyűlési határozat, ha valaki még nem olvasta volna: 11/2022 (IV.12.) sz. közgyűlési határozat "A Közgyűlés felhatalmazza az Igazgatóságot Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására,
amely felhatalmazás célja ▪ a Magyar Telekom 2022-re szóló részvényesi javadalmazásának megvalósítása
tőkecsökkentésen keresztül; ▪ részvényalapú ösztönzési rendszerek működtetése. A felhatalmazás a jelen közgyűlési határozat elfogadásának napjától számolva 18 hónapos
időtartamra érvényes. A jelen felhatalmazás keretében megvásárolt részvények és a Magyar
Telekom már meglévő saját részvényei együttesen egyszer sem haladhatják meg a Magyar
Telekom Nyrt. mindenkor hatályos alaptőkéjének a 25%-át, illetve az annak megfelelő
részvény darab számot (a jelen felhatalmazás megadásakor legfeljebb 260 685 635 darab 100
Ft névértékű törzsrészvényt).
A részvények megvásárlására a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben kerülhet
sor. A Magyar Telekom Nyrt. által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a Magyar
Telekom Nyrt. legutóbbi egyedi auditált beszámolójában szereplő egy részvényre jutó
sajáttőke értékét míg a részvényenkénti legalacsonyabb vételi ár 1 forint. A felhatalmazás alapján teljes, illetve részleges vásárlás is lehetséges, valamint a
felhatalmazási időszakon belül sor kerülhet többszöri részvényvásárlásra is, egészen addig,
amíg a maximális részvényszámot el nem éri a felhatalmazás keretében vásárolt részvények
teljes száma."
Szerintem idén több aukciót is hirdetnek és nem egyszerre fogják megvenni azt a 14.6 milliárdot, mint az elmúlt években. Azt nem írták, hogy 1 aukció keretében kell venni az összeset.
valahol Földről nézve igen tiéd lesz a reális! mellesleg ennél a verziónál a 3 évet figyelembe véve 30 milliárd srv nél is kijönne nekik 450 alatti átlagra... szerintem ha kivásárláson gondolkodnak az össz átlagot nézik, az meg még így is 200 ft tal alatta lenne a kivezetési árszintenek. Azzal ,hogy emelték az srv mennyiséget azzal szerintem tisztában vannak hogy magassabbra is kell menni a vétellel... ja, meg ha részvényenként bement 30 ft az eredménytartalékba abból jó lenne nekem mint eladónak valmennyit viszontlátnom. én 420 ért biztos nem adom! 100%!!!!! még ha Tibcsi letérdel elém akkor sem!!!!
a DT biztos, hogy nem ad el, ellenkezőleg gyűjtöget mtel rv-t (strómanon keresztül)a nagyok leosztják ki hány millióval száll be (addig még többszáz k-s pakkok cserélhetnek is gazdát közöttük itt a 400 alatti áron). Az aukción pedig olyan ajánlati árat tesznek be a nagyok amit az mtel is elfogad, hiszen az aukciós kiírásban benne van mindig hogy az mtel le is állíthatja az aukciót, ha nem tetszik neki, nem kötelező 15 milliárdért vennie, kevesebbet is vehet és ugye a vételt a legalacsonyabb ártól kezdi és a magasabbat ami már nem tetszik neki, nem veszi meg).a tavalyi kiirásból: "A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről
indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszeg erejéig". Társaság a beérkezett ellenajánlatok és a részvényenkénti ellenértékre vonatkozó korlátok figyelembevételé vel belátása szerint meghatározza az elfogadott legmagasabb árszintet"
Én azért ennél többre gondoltam még pár hónapja (na nem Szabi szintjén :-)), sok az a 15 milliárd. A nagy kérdés, hogy mivel a DT is tudja, hogy ez sok és nem tudom mennyire akarja tovább növelni a részesedését, bedob-e pakkokat ő is. Mert ha bedob 7-8 mrd-ot 420 körül, akkor ezzel leszabályozhatja az árat és akkor is marad a 60%-os részesedése.
Mtelekom