- az EBITDA 5, az üzemi eredmény 84%-kal csökkent;
- a gyenge finomítói környezet miatt 35 milliárd forintos értékvesztés az IES goodwilljén;
- a finomítás szegmensben így soha nem látott veszteség (az egyszeri tételektől tisztítva ennél nagyobb veszteség csak 4Q 08-ban volt);
- a vegyipar a történelmi mélységbe eső petrolkémiai árrések miatt szenved;
- az upstreamben stabil növekedés, bár a pozitív katalizátorok lassan elapadnak;
- a gázszegmensben a nagyobb szállítási volumenek és a tarifák változása segített.
- nettó profit soron 31 milliárd forintos veszteség született.
- a befektetői prezentáció szerint idén napi 135 ezer hordóra eshet a szénhidrogén kitermelés szintje.
Hasonlíts össze a két címet, pedig mind a ketten ugyanarról írnak-:))
1., Kimagaslóan duruzsolt a Mol motorja ( MNO )
2., A vártnál nagyobbat bukott a finomításon a Mol ( MF )
Törölt felhasználó2012. 02. 24. 07:51
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nagyon vigyázni, mert tegnap látszott, hogy 800 felett tartják minden áron. Lehet, hogy a jó gyj-re alapozva ma lesz vevő akinek adhatják és adni is fogják. Tegnap nem lett volna kinek, gyorsan beszakadt volna, tehát a mára vártak szvsz. A jóra adják a rosszra veszik, mivel sok short nyílik, ha rossz és ugyi az muszáj visszavegye és így emelkedni fog, lásd tegnap Telkó.
Ezen ne keseregj, 10 órára már a remek eredményekről szólnak majd a hírek. Tegnap ez volt a Telkóval is. Veszteséges volt az évük fél hatkor, de mivel nem ezt a hírt rendelték a piacmozgatók, ezért 10 órakor már záporoztak a jelentésből kiollózott pozitívumok, sőt ma reggelre már remek lett a Mtelekom tavalyi eredménye. A gyj semmit sem jelent, mert ha akarják akkor jónak állítják be, ha akarják nem. Az a kérdés, hogy mi a cikk megrendelő óhaja, érdeke. Burkolt csalás a tőzsde, a média a csalás a kifosztás eszköze, tisztelet a kivételnek.
Megnéztem ismét és az is látszik, hogy 18700-nél fibo 38,2, bolinger alja 18500-nál tehát van támasz bőven Azt gondolom, hogy nem fog tovább esni, de most csodákat se várok tőle...szerintem most pihenni fog!
Mol azt mutat ki amit csak akar, ne mondja senki hogy a 2010 4. negyedévben annyira más volt az iparági környezet, külön gratula a könyvelőknek a 31 mrd veszteséghez ez már művészet:))))))))))))
Nézegettem MOL-t és elég jól látszik, hogy az elmúlt másfél hónapban 25%-t emelkedett, ami azért elég sok! Tehát indokolt volt egy korrekció. Ezt a jelentést szerintem már előre beárazta piac, és ennek volt köszönhető és az utóbbi két hétben esett, igen kicsi forgalommal. 18700 környékén két támasz van!
Korábbi lokális maximum és a 200 napos, tehát érdekes lesz, hogy mi következik most. Én nem várok tőle sokat, mivel szerintem kell 2-3 hét, amíg feldolgozza ezt a piac. Én oldalazásra számítok. Kisbüfik belevesznek kicsit nagyobbak megpróbálnak tesco gazdaságosan kiszállni. Ameddig ez nem csillapodik le addig várakozni kell szerintem, tehát csak csapkodásra számítok és további bizonytalanságra!
Az is gyalázatos amit Magyarországgal művelnek, de köszönhető az igen megfontolt politikának. Én nem rajongok a komcsikért, de ezt részét sokkal jobban kezelték. Azért néhány fideszes politikus beiratkozhatna hozzájuk tanfolyamra..nem ártan!
Megugró éves Mol-eredmény
Mintegy 50 százalékkal, 104 milliárdról 152 milliárd forintra ugrott a Mol tavalyi nettó nyeresége - derül ki a tőzsdei olajtársaság éjfélkor közzétett jelentéséből.
A csoporetszintű árbevétel 24 százalékkal 5 341 milliárdra nőtt.
Az utolsó negyedév ugyanakkor nem fest ilyen rózsás képet: az üzemi nyereség az előző év azonos időszakához képest 63 milliárdról 10 milliárdra, a nettó eredmény pedig 36 milliárdról mínusz 31 milliárdra zuhant.
Adataink szerint a Mol megugró nyereségét elsősorban a 2011. év első félévének adatai hozták. A harmadik negyedév eredményét a negyedik lényegében lenullázta.
A jelentés szerint a komoly nyereségugrás a kedvezőtlen körülmények ellenére következett be. Ennek megfelelően inkább a negatívumokat sorolják. A negyedik negyedév negatív folyamatait a feldolgozás és a kereskedelem gyenge teljesítményével magyarázzák. Ennek oka - első hallásra különös, bár a Molnál megszokott módon - éppenséggel a magas nyersolajár. A kitermelés illetve a gázszállítás ellenben jól teljesített (igaz, utóbbi esetében a magyarországi szabályozás negatív hatását a külföldi eredmények ellensúlyozták).
A horvát INA ezúttal inkább lefelé húzta a számokat - például szíriai mezőinek leállása miatt -, 102 milliárd forintra emelkedett a hazai kitermelés utáni bányajáradékok mértéke és 29 milliárdot fizettek válságadó címén is.
Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató kommentárjában szintén azt emeli ki, hogy a nehézségek ellenére nőtt a nyereség. Több hangsúlyt helyeznek Oroszországra, Kazahsztánra és Irak kurdisztáni régiójára - szögezi le. Folytatják munkaprogramjukat térségünkben is, és javuló eredményességre számítanak a feldolgozás-kereskedelemben is.
A jelentéshez mellékelt "befektetői prezentációban" azt jelzik, hogy a Mol-csoport nyereségének fele immár Magyarországon kívülről származik, több mint 70 százaléka pedig a kitermelésből.
A készletnövekedés nagy része az orosz és a kazah mezőknek köszönhető.
A kitermelésbe továbbra is jelentős összegeket fektetnek, és átalakításokkal igyekeznek növelni a feldolgozás-kereskedelem eredményeit is. Leszögezik, hogy beruházásaikat immár további hitelek felvétele nélkül, a nyereségből szeretnék fedezni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.