A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Pedig tapasztalt részvényesek (jegy tulajok) véleményére én a magam részéről nagyon kíváncsi vagyok, mert aki megélte a sztorit az máshogy látja,mint mondjuk én, aki csak olvasott a kárpótlásról....
Ez így is volt. De a szeptemberi nyilatkozatában a miniszter kifejezetten az osztatlan közös megszüntetésével kapcsolatban említette a jegyet.Persze igazad van a bizonytalanság egyelőre megmaradt.
A kárpótlási törvényt átírták kivettek belőle mindent ami a földdel kapcsolatos volt ennek a 2. és 3. pontját tartotta alkotmányellenesnek az AB amit december 31, kellett volna törvényileg korrigálni ez nem történt meg .2019 februárjáig arra is ígéretet tett a kormány ,hogy a Budapest Bank értékesítését előkészíti .Sőt földügyekben történt egy illetékváltoztatás ami elővetít dolgokat de ha erről leírnám a véleményem befolyásolnám esetleg mások döntéseit és erre sem akaratom sem szándékom mert ezekben az esetekben nem vagyunk olyan információk birtokában ami tuti .Tehát marad a bizonytalanság
Én csak azt tudom, hogy annak idején akinek volt kapcsolata és egy kevés pénze az kurvára megtollasodott, mert a kárpótjegy névértékének 10%-án forgott a "falusi tőzsdén".
Vannak ennél durvább esetek. Ha jól tudom Solymáron mind a mai napig nem adtak ki egy m2 területet sem ki a kárpótlási földalapból. Na akkor azok mit szólhatnak?! Szerencsétlenek...
meglátjuk, hogy van-e kormányzati szándék a jegy kérdés megoldására! Ha kötődne hozzá kis NER érdekeltség, biztos, hogy megoldanák a kivezetés problematikáját!
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509