Meg jövőre a SZIT miatt lesz majd osztalékmánia, sokak számára nagyon vonzó lesz. Szerintem a júliusi közgyűlés után szépen lassan elkezdenek majd spekulálni a várható új osztalékról. Sokat fogunk erről még olvasni.
Mindig a hsz elküldése után jut eszembe még valami.
Pickpepe mondta múltkor a 3600 feletti szinteknél talán, hogy ennyiért már nem bővít. Azóta ment még 10%-ot. Részvénypiaci ralli van, konjunktúra a gazdaságban, a cég fundamentumai jól alakulnak és előre látszik minden, most még a SZIT is nekünk kedvez, úgyhogy én még idén bővíteni fogom az Opimuson realizált nyerőből...meg Zwackot, ANY-t.
Ahhoz képest, hogy nem kapkodós, rallizós papír, azért ment idén 30%-ot, szóval nem hajt a tatár, ráérünk. Jövőre lesz igazán érdekes a 2017-es éve jelentés. Nekem van egy optimista vízióm, 5000 feletti célárral jövő ilyenkorra. A 4000-et se vártam idénre...
Igen. Sajnos várni kell majd az első féléves jelentésre ( augusztus 7.), de abban már szerepelni fog az új, júniusban átadott épület. És közben a közgyűlés szavaz a SZIT-ről.
Friss a SZIT-ről. Plusz " Az előnyöket látva hoztuk meg ezt a döntést, hiszen az
adókedvezményekért cserébe megéri vállalni a technikai nehézségeket –
mondta lapunknak Kocsány János vezérigazgató, aki szerint a korábbi
elvárásoknak gyakorlatilag lehetetlen lett volna megfelelni. Amennyiben a
közgyűlés elfogadja a menedzsment javaslatát, úgy reméljük, legkésőbb
év végéig lebonyolítjuk a folyamatot – fogalmazott a vezérigazgató."link
Eddig sem herdálták el az adózás utáni eredményt, de most egyrészt megúszunk két adót, másrészt a kisbefektetőket az osztalék fogja vonzani pláne egy ilyen alacsony kamatkörnyezetben, így élénkül a forgalom.
Ja ha nem lennék FHB-ben is nyakig (528-ra higítottam 524-,525,- vételekkel), nem adtam volna ma záróban az OTP harmadát.
De vannak szabályok amiket követek.
Amúgy kishalként azt mondom remélem ez a SZITesedés valóban kifizetődő lesz/lehet. "Szofisztikáltként" azonban, ha csak az adókedvezmény a lényeges rész, akkor nem vok teljesen nyugodt. Mindenesetere ahogy tavaly írtuk ezüstbánya akár arannyá is változhat jövőre.
Anno a Plotinus vergődésénél jeleztem, hogy ha Viktor fásult akkor miért nem tér át GSPark és Nyomda vételre/ tartásra némi HUF, meg egyéb deviza mellett??? Ma kb istenkirálycsászárként emlegetnék /Plotinus SZIT??/:-))
Mindjárt megsajnállak, hogy el kell adnod az Otp-t szép pluszban. Mol-ban se nagyon lehetsz mínuszban. A Raba meg egy kalap szar az állammal, majd 1100-1000 között elgondolkodom rajta.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?