A tortenelmi vilagbirodalmak is elobb-utobb osszeomlottak. A vallalatbirodalmak sem orokeletuek. Egyszer azt meseltek az IBM-nel (amikor meg oj voltak a #1), hogy amikor 1termek a csucson van akkor a kovetkezonek mar keszen kell lennie a fiokban. AAPL, TSLA ezt nem tudja hozni. Intel eletenek felet azzal toltotte, (eleg sikeresen) hogy hogyan lehetetlenitse el versenytarsait. Reszben ezert jutottak eddig. Inkabb fejleszteni kellett volna. A FAB iparag ujrameghonositasa USA foldon sok idobe es rengeteg penzbe fog kerulni. Es 2x dragabban fog termelni, mint a TSMC. En meg nem irtam le az Intelt.
Reggel néhány centtel múlott a kiszállóm a maradék adagommal, ilyen ez a popszakma. Ha nem célozzák be a 10 alatti régiót, egy következő drónos felhúzásban még jó lehet.
Nekem volt LAAC om ugy meg a LAC splitbol de en eladtam. En Trump ota elegge atsulyoztam kriptoba es amcsi tech papirokba, nincs mar semmi kinai papirom, olajosom is alig van mar. Eddig jo dontesnek bizonyult.
Intel osszeomlasa figyelmeztetes a Mag7 tobbi tagjanak is: eleg egy technologiai megujulast elrontani, megprobalni kihagyni, es maris nagy a baj. . Talan nem veletlen, hogy AAPL-bol kifele megy WB. AAPL 20 eve uralja a mobil piacot, hatalmas a profit azota, hogy Jobs bemutatta 2004-ben az iphone-t. De a termek lenyegeben ugyanaz, nincs erdemi megujulas. . Nagy kerdes, hogy TSLA kepes lesz-e a megujulasra. Az autoipar es azon belul az EV most eppen egy nagyobb visszaesesi valsagban van; es amikor vege lesz, elkezdodik az uj trend, nagy kerdes lesz, hogy a kinaiak veszik-e at a technikai megujulast, gyoztes fejlesztest, vagy az europaiak? Annyi biztos, hogy oldoklo lesz a verseny. Es a vamok nem fogjak megoldani a lemaradasi problemat. . De Intel, az 1982-2020 kozotti semicond processzor gyartas kiralyanak mostani osszeomlasa, igen jo alkalom: ideje elgondolkodni AMZN, GOOG es META jovojerol is.
Azt nem tudom. Én hosszúra tartom. Eleve az volt a várakozásom, hogy 3-4 USD körül elidőzik egy darabig, majd megindul az 5-7 USD közötti tartományba. A céláram ennél jóval magasabb.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.