A 3) pontot nem értem János... Az egész konstrukció lényege az adóelkerülés lenne, de ha beviszel 20 milliót letétbe, az csakis adózott 20 millió lehet, ami 1) vagy 2) általad leírt verziók. Ha erre van a hitel, akkor a teljes kamat az extra veszteség. Nekem nem jön ki a matek. Abban az esetben tudom elképzelni, ha a nem realizált nyereséges értékpapírokat teszed be fedezetnen, ergo a broker-hitelintézet ad neked hitelt. De itt ugye megint csak el kell adni a mögöttes fedezetet, azon adót fizetni és abból utána hitelt visszafizetni. Sehogy se jön ki.
SPY daytrade A varakozas rendben eddig, lasd reggeli chart. Tart a wave(iv) korrekcio. Az jo kerdes, hogy hol tart benne? Vagy kesz wave(b of iv), es mar elindult wave(c of iv) lefele, idealisan 5400 kornyekeig esik vagy meg csak a (b) hullam elso szakaszaaban tart, es (b) meeg komplikaltabb korrekcio lesz.
Tudod, az adozas komplikalt dolog. Vegyunk egy peldat, ami most aktualis Biden uj adozasi otlete miatt. Tegyuk fel, van 100m$ nem realizalt vagyonod. Szukseged van mondjuk evi 2m$-ra az eletviteledhez. Hogyan oldod meg? . 1) Adsz magadnak 2m$ fizetest. Akkor a jovedelem-adod 37%, fizetsz 0.74m$ adot, es marad belole 1.26m$ szabadon elkoltheto. . 2)Adsz magadnak 1$ fizetest, plusz eladsz 2m$ erteku ertekpapirt belole. Ha eredetileg ingyen kaptad mert cegalapito vagy, akkor az ajandek adokulcs 20%. Akkor marad belole 1.6m$ elkoltheto. . 3) Kersz adotanacsadotol segitseget. Akkor menj be mondjuk 20m$-al a bankba, helyezd letetbe biztositekkent, es kerj ra evi 2m$ hitelt. A bank kedves lesz hozzad, adja 4.5% kamaton, igy fizetsz egy ev alatt a kolcsonert 90.000$-t, es kapsz 2m$-t a csekkszamladra. Aztan, amikor a hitel lejar, vissza kell adnod a hitelt, amit egyszeruen levon a bank a leteti 20m$-bol, marad neked 18m$. Nincs jovedelmed, mert ugye a hitelt vissza kell fizetni, az nem jovedelem. Szoval, marad neked szabadon elkolthetoen a 2M$-bol baratsagos 1.91m$. . Namost. Ez szemet szurt Bidennek. Es kitalalta, hogy a nemrealizalt jovedelmek utan is kelljen adot fizetned, ha gazdag vagy (mondjuk 100m$ vagyon felett). Igy bejonne neki kb. 500Mrd$ evente, az megiscsak eleg par koltsegvetesi lukat betomni. Igy az eddigi jo kis trukk ("buy, borrow aganist, die" -nek nevezik) megszunne. A mostani NVDA es mas szalguldo teszvenyeseknek ki kell talalni valami uj trukkot. . Ha meg hazad van, amit 20 eve vettel, es azota 750.000$nal nagyobb az erteknovekedese, akkor meg komplikaltabb helyzetben vagy. . Amugy konkeretan, a kerdesedre azt kerdeznee az adotanacsado, hogy te gualified vagy vagy nem az osztalek temaban, rovidtavu vagy egy evnel regebbi a papirod, hogy mennyi az eves jovedelmi kategoriad, hol van bejegyezve a brokered, te magad hol laksz es mennyi ideje. Aztan majd egy het mulva kihoz valamit, ami vagy jo vagy nem. Es ker erte 2500$-t.
Nekem nem jön ki a matek - mi lehet az oka ? PBR osztalék (Erste) 350 db-ra: 24.06.12 198$ kb.: 57 cent 24.03.04 87$ kb.: 25 cent 24.01.08 80$ kb.: 23 cent
Nyilván, de azért ott sem tarthat(na) az árfolyam ahol covid idején, mikor is a földön álltak a repcsik ls nem lehetett tudni mikor lesz vége. Már csak remélni tudom, hogy nem esik az eddigi aljak alá, vagyis fordulnia kell hamarosan.
Lufthansa pedig csak esik meg esik, nem látok különösen rossz híreket, és a repülés is beindult állítólag és a covid elötti szinteken jár. Ezért is fura, hogy ennyire leütötték. Mit gondoltok?
Lufthansa pedig csak esik meg esik, nem látok különösen rossz híreket, és a repülés is beindult állítólag és a covid elötti szinteken jár. Ezért is fura, hogy ennyire leütötték. Mit gondoltok?
Végre valaki látja az erdőt is, nem csak a fát :) "Mi van, ha 5 év múlva bejönnek a humanoid robotok és 10x eződik az árbevétele? 80 as P/E egy olyan cégnél, amely egy év alatt bemutatott 4x árrbevétel emelkedést, nem elbaszott módon delusional." 👏👏👏
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.