A lítium carbonát ára a kínai piacon folyamatosan esik. Az árfolyam a tavalyi csúcs fele alatt. Érdemes nézni, ha fordulás jeleit mutatja Én akkor veszek lítium bányászt addig nem.
Pl: Saxonal online megnyitod az értékpapír számlát, be sem kell menned. Minden zökkenőmentes, gyors korrekt (értékpapírszámla alapja lehet HKD is, aki sokat kereskedik hong kongban és nem ADR rvket veszi).
Szólj, ha tudod, hogy hogy lehet megcsinálni, mert szerintem nem annyira egyszerű, hogy besétálok a bankba, ha igen, akkor mindenki Luxemburgban nyitna számlát minimális adófizetési kötelezettséggel.
3)RIG Az uj rendelesek mar mind hosszu idore szolnak, nem 1-3 kutra, hanem tobbre, es mindegyik hosszabbitasi opcokat tartalmaz. Igy viszont Equinor is, PBR is, es masok eddig is, sok furotornyot "kivettek" hosszu idore a piacrol, mikozben amugy is mostanra sokkal kevesebb furotorony van mint egy evtizede barmikor. Igy a maradek keves furotoronyra innen nagy arverseny fog megindulni, es ez felnyomhatja akar duplara az arakat. Mar most nincs 400k dayrate alatt furas, ez mar eddig duplazas... igaz nagyon alacsony szintrol indult. RIG szerintem iden mar szep profitban lesz ev vegere. Es jovore siman duplazni fog.
Ez nem röghözkötés, hanem tax residentség kérdése, hogy hol fognak engedni számlát nyitni (legalábbis a legtöbb helyen). Szerinted miért nincsen mindenkinek Svájci bankszámlája? Azért, mert nem vagy resident. A trükk, amivel megcsinálják, ahogy valaki, aki ilyen cégnél dolgozik, ahol foglalkoznak elmesélte nekem, hogy "dormant" cégeket nyitnak, a cégnek van bankszámlája, te meg a cég tulajdonosa vagy. Szólj, ha tudod, hogy hol lehet ezt megcsinálni helyi lakcím nélkül. :-)
pl Eu is a szabad munkavállalás, tőke és piacról szól, ne legyetek ilyen röghözkötöttek, legalább addig amíg Eu tagok vagyunk, tessék kihasználni a lehetőséget, ha meg a komcsi kisztitkárunk kivezet bennünket,akkor úgy is tökönszúrhatjuk magunkat!
SSC: Biztos lehetsz benne h "optimalizalnak", szal nem sokat. Amugy is csak cross-chargebol meg markup-bol elnek, ott nincs core tevekenyseg. A business entity persze mas, ott lenne adoznivalo, majd jol felhuzzak a transzferarakat h minel kevesebb 😉 . Egyebkent tulnyomoreszt "csupan" forgalmazok, termelo keves lehet (pl. GE).
Igazad van, erre én sem gondoltam, ezek mind termelő cégek? SSC tipikusan általában inkább költségközpont, nem tudom, hogy a margin után mennyi adót, vagy hogy fizetnek.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.