A jó Isten beszéljen belőled!Komolyra fordítva,elhamarkodott short pozijaimból sikerült zárni ma.De van még mire néznem,gépészkednem kell!A visszatesztet remélem betölti EUR/USD.:-)
Kőszi,és ne is legyen :),szeintem is több minden szól a dollár erő mellett mint ellene.Mondjuk én a decemberi kb 304 ről nem vártam le ide.Biztos van oka de ti ehhez jobban értetek.
Az indikátorok másodlagos elemző eszközök van amikor jól használhatók van amikor kevésbé,ennek megfelelően kell a jelzéseiket alapul venni.
Ha nem működnek egy adott piaci környezetben akkor az időintervallum módosításával lehet őket behangolni.
jövő hét pénteken lesz nfp. van egy prekoncepcióm, hogy addig ilyen kisebb korrekciókkal felfelé kereskedik, mondjuk 1.1612 környékére, hetiben szép fehér gyertya lesz, majd pénteken az nfp-re lerántják és heti záróban lesz egy felső kanócos piros. onnan aztán lefelé...1.1280, vagy nem tudom...persze ez csak egy vízió, most találtam ki. :)
csodállak titeket az elemzésekért, a felkészültségetekért
viszont az érdekelne, hogy ezek a sokéves indikátorok kódolják-e ezt a mostani teljesen más helyeztet, vagy teljesen mindegy, mert a törvényszerűségek megmaradnak?
arra gondolok, hogy ilyen kamatkörnyezet, világgazdasági helyzet még soha nem volt.
nyugi úgy néz ki,hogy még nincs veszve semmi a dollár frontján :)
eddig az inwestingen elemezgettem a dollárt ,a saját rendszeremben csak pár hónapos határidősben volt azt meg havin nem tudtam értelmezni,hajnalban kíváncsiságból újra rákerestem a rendszeremben és láss csodát van benne egy tizenvalahány éves időtartamra szóló variáció is,nem tudom,mikor tették bele,de jó lett volna ha 7 éve is meg lett volna már.
Gondolom más is így van vele ,hogy ugyan azt az instrumentumot a saját megszokott platformján tudja leginkább jól értelmezni.
Mindenesetre röviden,úgy néz ki még egy esési hullám lehet a dollárnál,kb. minimum a fele,maximum pont annyi,mint amennyi ebben a hónapban volt.
93 alá nem mehet kb 94-94.7 körülire számítok vissza teszt gyanánt,eddig 95.2 körülire jött le,szóval nincs messze a vége szerintem.
Persze lehetőségként ott van még a 93-as szint elbukása,ami az eddigi long trend végét jelentené.
Technikailag nézve ha elbukna 93 akkor utána egy komoly long irányú vissza teszt lenne várható a long trend zárásának megerősítéseként
A fordulós jelnek havin kell majd jönni a 93-95 ös sávból.
.
azért az vicces lesz, ha netán beesik a dollár és egy éven belül tényleg emelnek 4-5x kamatot, közben az euro túlárazódik
ezzel bedönthetik az egész euró zónát ahogy van
Szia,igen ez a költői kérdés foglalkoztat már egy jó ideje :),ha most még nem, de remélem decemberig csak megjön.Nem tudom ha lenne 1.2-1.4 a kereszt hogy onnan van e visszaút ide?
Szia! Nincs még nyaralás, kereskedés van. Jó kis mozgalmas hét volt ez megint. Jön-e már a dollár erő? :)
H4 nagy nehezen átváltott, de hogy ez mire lesz elég? Napos ismét főtrend irányban áll, shortokkal csak óvatosan! Én 1,13950 körül részzártam. Jövő hónap érdekes lehet - kitörési szinthez értünk, nagyobb mozgás lehetősége mindkét irányban benne van.
EUR/USD