az igaz, viszont elhúz innen mindenki, akkor mi történik?
csapdahelyzet van éppen: ha emelsz bért elmegy a multi és más nincs, ha nem emelsz, elmegy a munkaerő
nos, akkor mi a megoldás szerinted?
ok, megjátszható, hogy elgyengítik mégjobban a forintot, de akkor elszáll sok minden és nem teljesülnek a kritériumok tehát nem lesz euró
viszont mi van akkor, ha azt mondják: vagy belépsz, van nem lesz forrás
érdekel minden vélemény, mert mindez alapvetően befolyásolja az árfomyalokat
persze, ha addig beüt a krach az más
Vicc nélkül is van egy csomó hálistennek. :) Meg se tudom számolni má' mennyi mert a forexen a függő nyerő értéke állandóan ugrál. :)) Csak azt tudom biztosra, hogy mennyi van a párnacihában. :) Egyébként amikor a dátumokat írtad, még jó, hogy félretetted a viccet! :))
Nem olvasgatok híreket, ezt jól tudod és ajánlottam már neked is, hogy ha devizával akarsz spekulálni, akkor te se nagyon tedd ezt. A " kényszerhelyzeted" roppant összetett, ezt is kiveséztük már és mivel a töredékére sincs rálátásunk, így szerintem nehéz volna vele kapcsolatban hasznosítható tanácsot adni. Egy dolgot javasoltunk itt többen is, azt talán meg is lépted, még ha nem is teljesen abban a formában, de a magad által beletett ötlet, akár még jól is sülhet el. :) Az utolsó két kérdésedre meg talán akkor tudnék válaszolni, ha látnoki képességekkel rendelkeznék. Ki mondta, hogy lesz még akkor egyáltalán Euro? Ráadásul nem is 2021-ről beszél, hanem "leghamarabb 2021"-ről. Ezek ilyen "vicces hírek", leginkább feltételezésekre épülnek. Már jól kezdődik: " Orbánék ősszel MEGKAPHATJÁK a visszautasíthatatlan ajánlatot". Ezután 2025 körüli letséges eseményekről ír. :)) Én is tudok ilyet: Az ivóvízkészleteink alapján, 2025-re Magyarország lehet a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb hatalmú országa, ha drasztikusan felerősödnek a globális klímaváltozás hatásai. Jól hangzik? :) Még annyit: ennek a kormánynak tudott valaki, valaha is "visszautasíthatatlan ajánlatot" tenni? Bizonyos dolgokban valószínűleg igen, ha ahhoz megfelelő egyéni érdekek fűződtek. De ez nem csak erre a kormányra igaz! Ez a "valamibe mindenképpen be kell lépni, mert ha nem akkor nagyon szar lesz nekünk, ha igen akkor viszont jön a kánaán", ez meg mán' elég uncsi és számtalanszor be is igazolódott már, hogy nem is feltétlenül igaz. A britek pl. ha jól tudom nem voltak az eurózónában, most meg még magából az EU-ból is kilépnek. Majd jól megdorgálják őket, gondolom már remegnek a félelemtől. Szerintem meg inkább örülnek, hogy lassan majd a saját döntésük alapján kitehetik a sok vadembert és végre gatyába rázhatják az országot, nem kell az EU töketlenkedését végigasszisztálniuk a témában.
Soha nem lesz Eurónk, ez a véleményem!
ami azt jelenti , hogy a berkoltseg tobb mint 20% al no ami az utobbi evek kikenyszeritett minimalber novekedeset tekintve mennyi 40%os kummulalt novekedesnek felel meg , szerintem az autogyartoknak ez nem annyira fog tetszeni, aja tartani a devizajat igy nekunk Currency Wart az nyeri aki alulertekelten tudja tartani a devizajat igy agyon nem mindegy , hogy mi lesz a bazis mert csatlakozas utan mar nem sok mindent lehet csinalni.
A magyar politikai elit (Gyurci különösen) érdekeivel ellentétes a dolog, így ha rajtuk múlik nem lépünk be. Ellenben ha Brüsszel vagy a magyar választók kikényszeríthetik. Ebben az esetben "amit nem tudsz megakadályozni annak állj az élére" alapon még ők is megléphetik.. Nem tudok olyan országról amelynek devizája nem erősödőtt volna az ERMII időszakában. Abszolút nem irreális a 260-as EUR ebben az esetben (hozzá teszem, hogy az ország érdeke valószínűleg a gyengébb EURHUF lenne, míg a tehetősebbek érdeke ezzel ellentétes (leértékelné az eszközeiket a gyenge forint)
na az 20 százalék
a 260 is annyi lenne:)
persze, ha addig nem lesz sokkal gyengébb
viszont, ha ősszel megállapodnak, akkor szinte biztosan azonnal erősödni kezd - vagy rosszul látom?
Az ERM-2 30% széles lebegési sávot jelent a tagdeviza számára egy középparitás
körül, amelyet a csatlakozáskor állapítanak meg. Az ERM-2-höz olyan
országok csatlakozhatnak, amelyek teljesítik az euró bevezetésének maastrichti kritériumait.
Az euró bevezetése előtt legalább két évet kell eltölteni az ERM-2-ben
„szélsőséges árfolyam-ingadozás nélkül”, ami nincs pontosan definiálva,
de az EU és az Európai Központi Bank
hivatalnokainak nyilatkozatai szerint azt jelenti, hogy nem következhet
be a deviza jelentős leértékelődése, felértékelődés viszont lehetséges.
Ha 2021. jan elsején EU-zóna tagok leszünk, akkor valószínüleg 2020. jún/júl fordulón fixálják majd az EURHUF árfolyamát. Elvileg erősödni kellene akkor a Ft-nak. (Például 206-ban 38-39 SKK volt egy EUR, aztán a 2008 közepi fixálásnál a történelmi legerősebb árfolyamon, 30.12-őn léptek be a szlovákok.)
:)
Amikor vettem még nem olvastam ezt: link
Másrészt én kényszerhelyzetben vagyok, ami idén decemberig tart.
Érdekel a véleményed azért kérdezem. Belépünk 2021-ben vagy sem. Ha igen, milyen árfolyamon?
Biztosan én vagyok a behatárolt, de megint nem értem amit írsz. 2011-ben meg hogy lépünk be bármibe is, az már elmúlt?! Egyébként meg ha ennyire hiszel a forint erősödésben, akkor minek vettél dollárt? Mert ha jól tudom vettél. Vagy az erősödni fog, csak az euro lesz 260?
hogyan változik a 400 forintos euró árfolyam azzal, hogy "visszautasíthatatlan" ajánlatot kapnak az eurón kívüli országok?
mert ha tényleg belépünk 2011-ben egyszerűen csak úgy tudják megoldani a bérfelzárkózást, ha drasztikusan erősödik a forint
könnyű belátni, hogy 310 ezer forint mai árfolyamon 1000 euró 260 forintos árfolyamon pedig 1200
Szia! Nem kereskedek a GBP-vel, de biztosan lesz itt olyan kolléga aki igen és hajlandó megosztani a véleményét. A Forintban annyiban érintett vagyok, hogy hosszabb távon jelentős gyengülését várom minden vezető devizával szemben, így folyamatosan csoportosítom át a készpénzemet elsősorban Euróba. De ez továbbra sem rövidtávú kereskedési útmutatás vagy vélemény, hanem hosszú távú spekuláció, ennek megfelelően a helyén kezelendő!
pajtás, 2016.10.25.- 2016.11.04. + 2017.05.08. - 2017.05.11.: NAPOS! trendet határoló völgyek és csúcsok, nem holmi szir-szar H1-ek amiket csak úgy el lehet mismásolni, meg figyelmen kívül lehet hagyni! Egyik sincs beszámozva a rajzodon! És a 2017.01.03-tól 2017.02.02-ig tartó szakasz ami 6! H4-es impulzusból (és a hozzájuk tartozó, értelemszerűen 5 korrekcióból) áll, az hányadik hullám?
pajtas, ha jol ertem amit irsz, akkor az a piros (1). Be van szamozva. Es bizonyara hallottal mar arrol, hogy a (3) hullamok jellemzoen 5 subhullambol allnak.
Nem szeretnék itt újabb vitacunamit elindítani, de az ábrádat nehéz megállni szó nélkül. Elég érdekes módon tudtok számozni, ti Elliot-osok. Csak azért mert egy völgyet vagy csúcsot nem számoztok be (azért, hogy kijöjjön a klasszikus alakzat), attól az még OTT VAN! Egy kérés: legyen szíves már valamelyikőtök beszámozni nekem, korrekten, a klasszikus 3 impulzus/ 2 korrektiv szakasz alapján a 2017.03.02. - 2017.03.27. közötti emelkedő szakaszt! Köszönöm!
EUR/USD