Jó reggelt mindenkinek! Ugyan nem engem szólítottál meg - nem vagyok már ifjú, bár erősen annak érzem magam!:)) - de talán tudok tanáccsal szolgálni. Egy valamit azonban tisztázzunk: a stratégiádat akarod fejleszteni egy jobb hedge-elési mechanizmussal, vagy a hedge-re akarsz építeni stratégiát? Mert az utóbbi szvsz felejtős. Én úgy gondolom és azt tapasztaltam, hogy ez egy behatárolt mértékben alkalmazható stratégiai elem. Nem csodafegyver, de a megfelelő helyre beillesztve, elég jól tudja támogatni a sratégiát. Ettől függetlenül nem tartom kizártnak, hogy van olyan tréder, akinek ez a legfőbb alapköve a sikeresen működő rendszerének. Ha esetleg ír valaki ilyen és hajlandó megosztani mássokkal is a gondolatait, azt jelezhetnéd, mert engem is érdekel a téma. Én meg írok majd róla pár sort röviden, ha lesz időm, csak most van egy kis dolgom, aztán ha érdekesnek találod kifejtem bővebben priviben.
Igen az aranynal (is)pont ez a problema ,hogy a sajat illetve a jegyzesi deviza arfolyam valtozasa adja a vegso eredmenyt illetve tovabb bonyolitja a kepet ,hogy az arfolyamuk ellentetesen mozog.
EUR/USD!!: A mai napra a legvalószínűbb forgatókönyv be is jött. Szépen betették 1,12 körülre. De! Van egy kis bibi a dologgal: 30 pipben nem szokta magát túl sokáig jól érezni. Vagy sávot szélesítenek a holnapi napra, vagy kitöretik valamerre. Nagy poén lenne, ha éjszaka kitöretnék! :) A valószínűbb az, hogy eltökölnek ebben a sávban, vagy egy kicsit szélesebben. A H4 egyébként közben átváltott fölfelé, méd ha nem is túl határozottan és ez a további esés szempontjából még jól is jöhet, mert egyszer lesz tér ha lefelé indul, másodszor ha most letudja egy 3 napos pici emelkedés/oldalazás/beszűkülés kombóval a countert, akkor jöhet az impulzív lefelé. Csak okosan, mert benne van egy nagyobb elmozdulás esélye és az irány azért egyáltalán nem egyértelmű!
jaj dehogy
ez csak kíváncsiság
emlékszem azért arra is, hogy pár éve sokan zsákolták az aranyat emelkedett is az árfolyam aztán egyszercsak összezuhant.... most mondjuk megint magas
A gyémánt nem hinném, hogy túlságosan likvid lenne, bár annyira nem ástam bele magamat a témába. A válság azonban a luxuscikk piacot annyira nem érintette, így az értékállósága valószínűleg nem rossz. Az arany viszont jó eséllyel jól fog teljesíteni a következő világvégében is és annak a likviditásával sincs gond. Egyébként jól el lehetsz eresztve, ha ilyenekben gondolkodsz. :)
:),más topicokba is változatos a téma,te is egyszer ingatlanozol,peugetozol,újabban motort szerelsz:),de szerintem nem kell az embereknek kockának lenni,ez így jó.
EUR/USD