Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 23. 17:10

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 06. 12. 11:59
Előzmény: #16313  szarvasvadasz
Nem kell messze mennem az említett típusú elemzéshez: #16280.
Törölt felhasználó 2017. 06. 12. 11:54
Előzmény: törölt hozzászólás
Száz százalékosan egyetértek veled! Épp egy hete tettem szóvá a dolgot, ajánlanám figyelmedbe a #16013-ast. Én nekem csak egy dologgal van problámám. Azokkal az emberekkel, akik várják a sült galambot. Potyázni járnak a topikokba, hátha majd majd valaki beírja, hogy "most itt kössél és ide tedd a stop-ot". Ők sem reménytelen esetek és ha visszaolvasol az írásaimban, akkor nem hiszem, hogy túl sok olyat találsz, amikor cinikusan, gúnyosan leosztottam volna őket. Én hiszek abban, hogy mindenkinek saját magának kell összeraknia a testreszabott kereskedési strarégiáját. Ez nem kevés időbe és erőfeszítésbe kerül és nem árt ha közben van néhány ember a környezetünkben akik tudnak segíteni ebben. Én azért írok inkább nagy általánosságban, mert szerintem ez több segítséget tud adni kezdő, de még akár haladó trédereknek is ahhoz fejlesszék a rendszerüket, mint az ha elkezedem szajkózni a saját rendszerelemeimet, holott azokból mások nem biztos, hogy tudnak építkezni. Viszont mind a napig, ha olvasok valami olyat pl. itt ebben a fórumban, amiben fantáziát látok, akkor annak utánajárok és ha úgy látom működhet, akkor azt vagy egy részét megpróbálom beilleszteni a saját rendszerembe. Persze abból is sokat lehet tanulni, ha valakinek jók a meglátásai és azok alapján ír részletes elemzéseket. Szarvasvadász is ilyen. Én is el szoktam olvasni az elemzéseit és bár egyáltalán nem az Elliot alapján kereskedek, de amiket ír megpróbálom átkonvertálni az én rendszeremre, mert ha olyan dolgot lát jól amit én nem vettem észre, akkor megnézem, hogy az én rendszerem alapján hogyan lehetne felismerni azt a dolgot a jövőben. Igen, azért vagyunk itt, hogy segítsük egymást! Nem konrét tippekkel, hanem abban, hogy mindenki fejlődhessen. És ezt a dolgot nem csak egyféle stílusban lehet elősegíteni!
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2017. 06. 12. 11:36
Köszönöm, Dénes, a többieknek is. Sok jó arc van ebben a homokozóban és természetes, hogy néha felkapja a szúrós homokot a szél...
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2017. 06. 12. 11:32
Előzmény: #16309  Törölt felhasználó
Erre még válaszolok, aztán részemről lezárva a téma: "...egy olyan ember részéről akit a kommenteket olvasva, itt sokan kb. istenként tisztelnek és úgy is isszák a szavait, mint valami isteni nektárt, felelőtlen dolgokat ajánlgatni véleményem szerint nem túlságosan jó ötlet..." Nem értem, miféle felelőtlen dolog ajánlásáról beszélsz. Az felelőtlen ajánlás, hogy az a véleményem, hogy a családi megtakarítás befizetése helyett kisebb tőkéből indulva kereskedéssel termeld meg és halmozd fel a tőkéd és azzal kereskedj? Csoli, nem lennél rossz arc, mert van tartalom a mondókádban, de fogadd el, hogy én csak az értve olvasóknak írok.
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 12. 11:31
Egyetértek, és a magam részéről támogatom!
szitso
szitso 2017. 06. 12. 11:23
Előzmény: #16314  Kraccer
pontosan erre az estre céloztam. Emlékeim szerint Vadász Úr akkor volt szomorú
Kraccer 2017. 06. 12. 11:21
Előzmény: #16312  szitso
Pl: 2016.10.07-én GU esetében az SL nem ért semmit.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2017. 06. 12. 11:19
Előzmény: #16291  Törölt felhasználó
"...A mehet fel és le is típusú véleményeket pont az általad oly nagyra értékelt úriember szokta megosztani. Nem nagyon olvastam még Tőle olyat, hogy most konkrétan erre fog menni, arra kereskedjetek. Mindig csak azt olvasom, hogy minimum két "scenario" van és ha ezt töri akkor eddig lemehet, ha meg ezt átviszi akkor eddig felmehet. Ezt az elemzést egy harmadikos osztályos kisdiák is el tudja követni, ha megtanítom szintvonalat húzni...." Vagy 9 évet kellene átnézned, hogy a helyére kerüljön a megjegyzésed. Mások degradálása az öndicséret tisztességtelen formája, csoli...
szitso
szitso 2017. 06. 12. 11:14
Előzmény: #16309  Törölt felhasználó
értjük, hogy nagyon ügyes vagy, de azt meséld el légy szíves, hogy a beállított SL szinted mit csinál egy éjszakai fat fingerrel? Ha csak 8000USD-al később dobja el? Akkor mi van? Tré kereskedő leszel?
profdenes 2017. 06. 12. 11:13
Törölt hozzászólás
winwithme 2017. 06. 12. 10:59
Előzmény: #16308  Breakeven
Cable is délben lesz érdekes. 4h gyertyazáráskor. Naposban én lefelé várom, de igazából 1.28-1.27 sáv, egy semleges zóna nekem.1.2775-ös stoppig 4h ban shortos. most trendvonalnál van. délben lesz benne infó
Törölt felhasználó 2017. 06. 12. 10:44
Előzmény: #16306  szarvasvadasz
Mi volt a probléma a stílussal, a lelkedbe gázoltam? Elhiheted nekem, hogy én is elkövettem annak idején az összes létező hülyeséget, amit tréder maga ellen és a számlája ellen elkövethet. A határt azért mindig meg tudtam húzni valahol. És igen, ez a tanulási és fejlődési folyamat rendkívül fontos része volt. Én csak azt írtam le, az általad közölt adatokból kiindulva, hogy a történteknek nem feltétlenül kéne előfordulni, egy 10 éve kereskedő, tapasztalt tréder esetében. Ha előfordul, akkor ott komoly gond van, vagy a kockázatkezeléssel, vagy a kereskedéssel, vagy bármi mással - de van. És ennek a fényében, egy olyan ember részéről akit a kommenteket olvasva, itt sokan kb. istenként tisztelnek és úgy is isszák a szavait, mint valami isteni nektárt, felelőtlen dolgokat ajánlgatni véleményem szerint nem túlságosan jó ötlet. Próbáld ki, írjál valami nagy blődséget, tudományos köntösbe öltöztetve ide a topikba - miután csak a nevedet meglátják a komment mellett, nyomnak rá vagy 8 plusz. Ekkora a felelősséged itt, nem ártana ha ezt figyelembe vennéd!
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 12. 10:37
Előzmény: #16303  winwithme
Abszolút, igazad is lett! :-)Csak nekem még akkor billesgős volt, (jó esélyekkel) - csupán annak adtam hangot.. Az eurgbp-t kihagytam, a cable-t nem. A mai shortot zártam is, péntekről még tartom 1,2650-ig (stop már nullában - mai csúcs fölé téve)
winwithme 2017. 06. 12. 10:31
Előzmény: #16299  Breakeven
eurora vagyok kíváncsi, hogy délben 4h charton mit tud majd kezdeni a BB átlaggal.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2017. 06. 12. 10:20
Előzmény: #16281  Törölt felhasználó
Mindig mondom,hogy a kereskedés a legdrágább önismereti tréning ;-) A viccet félretéve, ha leválasztom a mondókádról a stílust, akkor a megjegyzésed önmagában jogos, ne menjünk el szó nélkül mellette, "senki sem kényszerített, hogy ide jöjjek egy ingyen pofonért" - jeligére. Nem bonyolult a történet, nem széria, egyetlen nagyon rosszul időzített meggondolatlan, elkerülhető lépés okozta. Nem volt lehetőségem korrigálni (volt aktív tervezett fék, de nem ekkora). Elliotthoz nincs közvetlen köze, tisztán emberi hiba történt, fogalmazzunk úgy, hogy "szarvashiba" ;-) Hiba volt? Igen. Tanulságos? Igen. Van mellette pár száz sikeres tréd? Igen. Én úgy vagyok összerakva, hogy örülök, ha hibázom valamiben, mert lehetőséget ad a fejlődésre. Van az a vicc, amikor két gyerek korcsolyázik a jégen és az egyik profin szlalomozik a másik meg gyakran elesik. A profi odaslisszan az elesetthez és azt mondja, hogy "Mi van öcsi, csúszik a jég? Én jobban korcsolyázom mint, te", mire a másik azt mondja, hogy "Igen, valóban jobb vagy, de fogadjunk, hogy Te jobban félsz attól, hogy elesel, mint én..." Szóval valahogy így, ami nem öl meg, az megerősít. Ezért a bukás is a recept része, kell a görbe tükör. Nem biztattam senkit, hogy ennyivel vagy annyival kereskedjen, egyszerűen kifejtettem a véleményem és az érveim, én hogy látom az én kanyargós utam alapján. Aki felépített már valaha bármit nulláról az életben, az folyamatában megérti, hogy a pénz melléktermék, nem teher. Aki még nem, azt meg arra tudom csak biztatni, hogy ne féljen és ne mástól várja a csodát, hanem kezdjen el tudatosan cselekedni. A kereskedés is egy felépítendő vállalkozás, vedd komolyan és folyamatában a helyére kerülnek a dolgok. ui.: ami a stílust illeti, aki sok pénzt kezel, általában nem csak abban fegyelmezett, a kommunikációs képességei is azon a szinten vannak, csak mondom.
Törölt felhasználó 2017. 06. 12. 10:07
Előzmény: #16300  dt7
Nincs itt az ellenvéleményekkel semmi gond cimbora! Hozzá vagyok szokva, hogy erősen megosztó személyiség vagyok. Az eltérő gondolkodásomnak és szemléletemnek köszönhetően értem el azt amit - az élet minden területén. Hogy megint offoljak egy kicsit: amikor a 80-as években, középiskolás korunkban, a velem egykorúak nagyrésze a kocsmában múlatta az időt, meg az Erdő szellemét nézték VHS-ről, akkor én 16 évesen motorokat építettem. Hülyének néztek, hogy képes vagyok a garázsban eltölteni egész napokat, hónapokon keresztül (persze nem csak ezzel foglalkoztam, meglehetősen tartalmas, "valós" közösségi életet is éltem). De amikor kitoltam a kész gépet és meglátták, enyhén megváltozott a helyzet. Azok az arcok önmagukért beszéltek!
Törölt felhasználó 2017. 06. 12. 10:01
Előzmény: #16297  Tazsomaru
Amennyiben az adott két évben koldulásból élő hajléktalan vagy aki elfelejt adót fizetni,akkor stimmel a számításod :)
winwithme 2017. 06. 12. 09:54
Előzmény: #16299  Breakeven
0.8770-es stoppal viszonylag szűk. vállaható.
Törölt felhasználó 2017. 06. 12. 09:52
Most megint rendkívül elméset írtál. Pont az volt az egyik lényege a számlaösszeggel kapcsolatos írásaimnak, hogy van az a pénz amivel az adott felkészültségi állapotodban tudsz bánni és van az amivel már nem. Technikailag akár még egyre többet is tudnál keresni, mivel folyamatosan fejlődsz (akár 4-5-szörözni is tudnál éves szinten), de emberileg ezt nem fogod tudni megcsinálni. A 2millió megduplázható egy év alatt, jó eséllyel még a 4 is, a következő 8-ast viszont már valószínűleg kevesen tudnák megugrani. És nincs is feltétlenül rá szükség, mert ha ott már "csak" 60%-ot csinálsz, az is majdnem 5 milliós éves jövedelmet jelent. Továbbmenve, nem gondolnám, hogy túl sokan vannak akik pl. 200milliót be tudnak duplázni egy év alatt, de ha ott 20%-ot hoz az is 40milla egy évre. Egyszer Shiffernek szegezték neki ugyan ezt az okos kérdést, hogy ha ennyire keni, akkor miért nem ő a leggazdagabb ember már a világon. Szépen elmagyarázta nagyjából ugyanezt. Az meg a másik dolog, hogy ilyen pénzeket kizárólag forex számlán tartani élég balga dolog. Nem akármiért írtam a diverzifikációról ( és ebbe tartozik pl. a befektetési céllal törtánő ingatlan vásárlás is), de hát az ugye akkora off téma, hogy az itt túllépi egyesek ingerküszöbét. Persze, ha van 50millád akkor nyugodtan told csak be az egészet forexbe, aztán ha jó a stratégiád akkor pár év múlva Gates-szel meg Buffet-tel fogsz partizni. Nézd meg azokat az embereket, akik igazán sikeresek és gazdagok, hogy mikkel foglalkoznak. Biztos, hogy nem fog olyat látni, hogy a full vagyonukkal a forexet nyomják. Kicsiben mivel másabb a helyzet?
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 12. 09:50
A havi 20% (mint azt már korábban is hangsúlyoztam) szvsz (finoman fogalmazva) nem reális (hosszú távon). Persze én is dupláztam meg számlát 1 hónap alatt, de az csupán egy párezer dollásos számla volt, olyan kereskedési stratégiával ami reálisan magában hordozta a számla lenullázását is (de ott a játék volt a lényeg..) Én speciel a mai stratégiámmal, ami átlagosan 2-4% hozamot generál havonta, maradéktalanul elégedett vagyok (persze jelenleg némileg nagyobb a számla :-))

Topik gazda

markyy
4 3 4

aktív fórumozók