Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 05. 23. 17:10

EUR/USD  

EUR/USD-re mit tippeltek, közel és távoli időintervallumra?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2017. 06. 08. 23:38
Előzmény: #16157  Breakeven
Gratula a sikeres trade-hez! Kis hal is hal. Ha csinálsz egy héten tíz ilyet, már egész jól lehet vele keresni.
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 23:37
Előzmény: #16151  gambadoro
Az, hogy a relatíve alacsony magyar fizetés a versenyképességünk (mégha sajnos van benne igazság is), s ezért nem szabad, hogy emelkedjenek a bérek az rettentő szomorú (Kövér László szintű) megközelítés. A politikai elitnek az elmúlt 27 évben azon kellett volna munkálkodni, hogy ez egyáltalán ne legyen igaz (részben sem). Persze ahhoz önteni kéne/kellett volna a pénzt az edukációba és K+F-be, de miután a magyar (egységnyi sugarú) politikus rövidtávú haszonmaximalizálásában ez nem a célfüggvény része ezért ezt kihagyták. Történelmi BŰN!!
Törölt felhasználó 2017. 06. 08. 23:35
Előzmény: #16156  gambadoro
Mármint mi? Az ingatlan? Egyáltalán nem! Óriási mértékben befolyásolja az értékét a gazdaségi helyzet. Nézd vissza az ingatlan árakat 15-20 évre visszamenőleg. Elég érdekes lesz. A válságosdi az ingatlant sem fogja kímélni a jövőben sem. Az arany fog legjobban elugrani megint, de abból nem érdemes sokat tartani mert "normális" időkben nem nagyon tudsz vele mit kezdeni, visszaváltani meg szar ügy ha kell az ára valamire. Én ékszert vettem főként, annak legalább van valami haszna és bár nem akkora a megtérülése mint a befektetésinek, de azért krízis helyzetben játszik. Ilyenekben is lehet gondolkodni, a lényeg hogy ne legyen az összes pénz Forintban!
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 23:29
CABLE stop sell megbízás teljesült @1,2760-on, a követő stop 1,2727-en kicsapta, nem nagy nyerő de nyerő!! (33 pip)
gambadoro 2017. 06. 08. 23:23
Előzmény: #16155  Törölt felhasználó
pedig, amit felvázoltál, abból ez következne, nem? értékálló
Törölt felhasználó 2017. 06. 08. 23:18
Előzmény: #16153  gambadoro
Ingatlant is vettem. 2014. májusában, a lakáspiaci mélyponton. Most már eszembe sem jutna. Bár még találtam egy "érintetlen területet", amit még nem ért el a lakáspiaci bumm és elég nagy potenciált látok benne. Családban van kilátásban ingatlan vásárlás, de csak év végén és ezt a régiót céloznánk, ha addig nem ugranak el az árak.
Törölt felhasználó 2017. 06. 08. 23:12
Előzmény: #16151  gambadoro
A Forint árfolyma (a felvázolt esettől eltekintve) érdemben szerintem nem igazán fog változni az Euroval szemben. Nem érdekük, hogy erősítsék a Forintot, ez a 310 körüli árfolyam kényelmes nekik, ezt meg is mondták. Eurónk szerintem sohasem lesz, berögzíteni meg nem tudja, ahhoz megint kevesek vagyunk. De nem is akarja mert pont ez az egyik ami által van valamennyi mozgástere a gazdasági folyamatok változása során. Én 304 körül veszem a jurot, azt szoktam mondani, hogy hamarabb lesz 350 mint 290. Ha be akart volna menni 300 alá, már megtehette volna most a nagy gazdasági happy-ben. Ettől függetlenül nem tartom kizártnak a 300 alatti árfolyamot rövidebb távon, de max. néhány éven belül inkább a másik végletet valószínűsítem. A cash-t nem is rövidtávú spekulációra, meg ki-be ugrálásra veszi az ember, arra ott van a forex.
gambadoro 2017. 06. 08. 23:02
Előzmény: #16150  Törölt felhasználó
de akkor miért nem ingatlant veszel?
gambadoro 2017. 06. 08. 22:51
Előzmény: #16148  Breakeven
attól függ milyen pénznemben számolnak el a multik nem?
gambadoro 2017. 06. 08. 22:49
Előzmény: #16150  Törölt felhasználó
ez rendben is lenne én a magam részéről azt nem látom, hogy rövid távon, mondjuk 1-2 éven belül ez bekövetkezne szerintem mire összezuhanhatna, addigra már nem lesz forint, hanem euro sőt, 1 éven belül inkább erősödés lesz, akár 300 alá is - mondjuk akkor veszek én is:) a kérdés az, hogy egy erősebb szinten belépünk-e az euró kötött árfolyamba vagy sem? vitathatatlan ugyanis, hogy 300 feletti árfolyamon ez teljesen értelmetlen és még egy dolog: nem tudom, olvastátok-e a kormányzati előrejelzést a fizetések alakulásáról, amiben 40 százalék feletti növekedést vizionálnak. nos ebben az esetben mi lesz az árfolyammal és mi a versenyképességgel? ha ez megvalósul, akkor azzal nagyon komoly infla lesz, ami biztosan fellöki a kamatokat és erősíti a forintot szerintem
Törölt felhasználó 2017. 06. 08. 22:39
Előzmény: #16146  gambadoro
Na visszatértem! Elmentünk egy kis tesztvezetésre a lányommal. Úgy néz ki sikrült mindent rendesen összerakni, jó lett a taxi. Kérdésedre: Következő nagyobbacska általános (nemzetközi) részvénypiaci krach-ra vagy gazdasági válságra vázoltam fel a lehetséges történéseket és pászítottam hozzá egy-két elérhető, valószínűsíthető árfolyamszintet. Nem arról van szó, hogy mondjuk nem fizetnek ki valamilyen uniós pénzt vagy kivonul egy húzó-multi és kicsit megbillen a Ft, aztán egy lájtos kamatemeléssel helyrerakják. Itt valami sokkal nagyobbat kell elképzelni, aminek a kezelése bőven túlmutat Magyarország képességein. A 2008-as mókát már mindenki elfelejtette? Nem volt olyan nagyon régen, nem a 29-es válságról beszélünk, amit legfeljebb a könyvekből ismerhetünk. A világ vezető országai is komolyan megsínylették, azok sem tudták rendesen kontrollálni az eseményeket. Itthon meg mi volt? Vérengzés minden területen. Ha nem lett volna a nagy megmentősdi, akkor kb. a 1,5 millió hajléktalan országa lettünk volna. Ha lesz megint egy ilyen (márpedig lesz, ebben azt hiszem megegyezhetünk), akkor oda emeli a kamatot ahova akarja, erőlködhet, kitalálhat, csinálhat bármit, védheti ahogy akarja, a Forint megint össze fog szakadni, mint ahogy 2008-ban is tette azt. Az arányok sem fognak az akkoritól sokban különbözni, így adódnak a többünk által leírt számok. Így látom és nem veszek földalatti atombunkert a világvégére számítva, de a portfóliómat megpróbálom úgy kialakítani, hogy a felvázolt esetre is védve legyek valamennyire. És ezt nem fogják előre bejelenteni, hogy "a jövő héten válság!", hanem jön majd mint az ítélet! Egy kis arany, egy kis Euro, ha jobb lesz az árfolyam egy kis dodó, nem kitudja mennyik, a portfólió fele kb. összesen. Az Euro ósszege amúgy is emelkedik, hiszen abban van a pénzem a forexen. Csak ahhoz nem biztos, hogy ilyen helyzetben hozzáférek. Fizikailag kell birtokolni a dolgokat, hogy ha oda kerül a sor, akkor a kezünkben legyenek és lehessen hasznélni őket.
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 21:22
A kamatemelés már nehezebb dolog:egyrészt a jegybank érdeke a gyenge forint sok okból:inflálás - amit írtál is eredménye a devizatartalékon ezen múlik - kell a lóvé az alapítváníokba kamatemeléssel késlekedni fog: jelentősen rontja az eredményét (pl a full NHP hitelösszeg alapkamattal ketyegve költség neki (ingyen adta a kerbanknak, de miután kamura ment el az összeg nagy része ezért nem beruházásban landolt, hanem jegybanki kötvényben illetve állampapírban) A teljes lakossági szektort (vállalati is) az árfolyamkockázat (devizahitel) után kamatkockázatban ül. Ha megemelkednek a kamatok (jelentősen) az komoly hitelkockázatot jelent a bankrendszernek (nem tud fizetni az ügyfél) DE ha rendszerkockázat már az árfolyam (400 forintos EUR már mindenképpen az), akkor nincs mese lépni fognak. Amennyire lehet halasztják, de a piac kikényszerítheti!!Röviden ennyi a véleményem
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 21:14
Két dolog: Szerintem a (magyar) exportnak alapvetően nem kell a gyenge forint. Egyrészt az exportunk túlnyomó részét multik rakják össze (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki stb.), amelyek kibocsátása nyilván árfolyaminvariáns. Számukra csupán a bérköltség okán jó a gyenge forint (EUR szemüvegen keresztül). De tudomásom szerint a maradék export nagy része is árrugalmatlan, így nem igazán függ az árfolyamtól. Ráadásul az exportunk importhányada is hatalmas, így kicsi a hatása a gyengébb árfolyamnak. Persze azért van amely cégnek nem mindegy (pl. hazai gyógyszercégek)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2017. 06. 08. 21:00
Előzmény: #16140  szitso
Pontosítsuk: 1. a Close Only mód engedélyezve lehet bármely instrumentumon (tehát nem biztos, de lehet) 2. Forex esetén a tőkeáttétel Markets és Prime számlán 1:500 alatt alapvetően változatlan: Normál (1:200 vagy 1:100) vs. Megváltozott (1:200 vagy 1:100), index CFD-k esetén viszont jelentősen csökken 3. fenntartja a jogot, hogy további változásokat tegyen a választás körül lévő piaci helyzet függvényében (bármely instrumentumon) Eredeti közlemény: Változások a kereskedési órákban az Egyesült Királyságban lévő választás ideje alatt Kedves Trader, Június 8-án (csütörtökön) választások lesznek Nagy-Britanniában. Tekintettel arra, hogy a volatilitás várhatóan megnövekszik és árrések következhetnek, kérjük, vedd figyelembe, hogy változások lesznek, amelyek hatással lesznek a kereskedésedre. Általános információ A változások 2017. június 8-án (csütörtökön) 23:00 órától (EET) lesznek érvényesek 2017. június 9. 12:00 (EET) óráig (péntekig). A változások magukba foglalják a margin követelmények megnövekedését számos instrumentumon, amelyeket a lenti táblázatban feltüntettünk. Továbbá, a Close Only mód engedélyezve lehet bármely instrumentumon a fenti időszakban. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a megnövekedett margin követelmények minden pozícióra érvényesek, beleértve azokat is, amelyek a fenti feltételek életbe lépésénél korábban nyíltak. I. Változások a tőkeáttételben Admiral.Markets és Admiral.Prime számlákon A tőkeáttétel maximalizálva lesz különböző instrumentumokon, ahogy a lenti táblázat mutatja: 1.1. Forex és CFD-k aranyon, ezüstön és olajon – tőkeáttétel 1:200-ig Normál tőkeáttétel Megváltozott tőkeáttétel 1:500 1:200 1:200 vagy 1:100 1:200 vagy 1:100 1:50 1:50 1:10 1:10 1.2. Cash index és kötvény CFD-k - tőkeáttétel 1:50-ig Normál tőkeáttétel Megváltozott tőkeáttétel 1:500 1:50 1:200 1:50 1:50 1:50 1:10 1:10 II. Változások a tőkeáttételben Admiral.Classic számlákon 2.1. A tőkeáttétel devizapárokra Admiral.Classic számlákon szintén maximalizálva lesz 1:200-ra, amely 2,5-szörös növekedést jelent a margin követelményekben: Normál tőkeáttétel Megváltozott tőkeáttétel 1:500 1:200 1:200 1:80 1:100 1:40 1:50 1:10 2.2. A tőkeáttétel DAX30 index CFD-n meg fog változni Admiral.Classic számlákon 1:50-re a fenti időszakban. Kérjük, hogy vedd figyelembe a lehetséges hatását a fenti változásoknak a kereskedéseden. Kérjük, figyelj a megnövekedett kockázatra a választások előtt és után, beleértve: a. Az éles mozgásokat a piaci árakon, különösen az FTSE100 index CFD-ken és devizapárokon, amelyek GBP-t tartalmaznak b. A jelentős árréseket a kereskedési időszakok között c. Limitált likviditást, amely magasabb számú megbízás elutasítást és nagyobb slippage-t okozhat. A fent leírt módosításokon kívül az Admiral Markets fenntartja a jogot, hogy további változásokat tegyen a választás körül lévő piaci helyzet függvényében. Az erről szóló bejelentéseket a honlapunkon közzé tesszük, és e-mailben vagy a MetaTraderben egy belső levélben kiküldjük. Az ilyen változások közé tartozik, de nem kizárólagosan: a. a margin követelmények növekedése más instrumentumokon és további növekedés a margin követelményeken bármely instrumentumon; b. további kereskedési korlátozások vagy a feltételek növekedése bármely fent említett módosításon. Kockázatkezelés A kereskedőknek mindig nagy figyelmet kell szentelnie a személyes kockázatkezelésre. Ám ez minden felelősségteljes bróker kötelessége is, hogy mindent megtegyen, amellyel megvédi az ügyfelet és az ő üzleteit. Időről időre, főként a magas kockázatú globális események idején, az Admiral Markets változtathatja a margin követelményeket. Ez összhangban minden releváns európai szabályozó javaslataival és követelményeivel. Mindig itt vagyunk Neked Amennyiben bármilyen kérdésed, problémád merülne fel, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot. Üdvözlettel: Admiral Markets
gambadoro 2017. 06. 08. 20:59
Előzmény: #16121  Törölt felhasználó
Hello Értem a gondolatmenetedet, de ha netán tényleg megugrik az árfolyam, akkor azonnal meredek kamatemelés lesz. Egyszerűen politikai okokból sem engedhetik most már el az árfolyamot - mert elhúz azonnal az összes orvos, munkás stb. Ez egy 22-es csapdája: kellene az exportnak a gyenge forint, de akkor még nagyobb béremelésre lenne szükség, amit már most sem tud kitermelni a cégek jelentős része. Ha nem tudja kitermelni, akkor nincs bevétele az államnak, és nehéz lesz kifizetni a hihetetlen mennyiségű közalkalmazottat. Tehát a megoldás a viszonylag gyenge forint és a magas infla, amivel tulképpen elinflálják a béremelést. Ez történik már most is, de még sokkal jobban be fog indulni, mert egyszerűen más út nincs. Az emberek azt látják, hogy már közel van a nyugati bér, az más kérdés, hogy az árak is elszállnak, megtakarítás nem nagyon lesz, a kilőtt ingatlanokat sem tudják megvenni, marad az extra drága bérlés. Némi fáziskéséssel fel kell tolni a kamatokat, na akkor nem tudom mi történik:) bár ha nem nőnek a megtakarítások, akkor ez nem lesz akkora probléma. Hogy látod ezt?
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 20:27
Előzmény: #16144  szitso
tőkekövetelményt - ugy tudom - tobb szolgáltató is emelt..
szitso
szitso 2017. 06. 08. 20:21
Előzmény: #16143  Breakeven
ez így van. korrektek és elég aktívak is. De ha jól értem, akkor máshol semmi szigorítás nem várható
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 20:18
Előzmény: #16142  szitso
Értem, amúgy (ezt leszámítva) az Admiral ugy tudom kifejezetten korrekt cég..
szitso
szitso 2017. 06. 08. 20:12
Előzmény: #16141  Breakeven
amúgy is kerülöm a híreket meg a H1-et szvsz tökéletes helyen vagyok. Éjjel meg alszom :DD A GBP elmegy 1.30 valameddig, ott belököm a shortot és kész :D 1.336 körül van a határ nálam
Breakeven
Breakeven 2017. 06. 08. 19:40
Előzmény: #16140  szitso
Szolgáltató-váltáson nem gondolkodsz? :-)

Topik gazda

markyy
4 3 4

aktív fórumozók